Tidal
Re: Tidal
Očekával bych poslechem, když řešíme primárně zvuk. V mém řetězci mám možnost jen na sluchátkách a flac mi přijde o fous detailnější ale bojím se, že do toho vstupuje psychoakustika.
Není to psychoakustika. MQA je ztrátový, zanáší do zvuku šum a zkreslení atd. FLAC je bezztrátovej a nic do zvuku nezanáší ani ho nijak neovlviňuje. Nezbývá než doufat, že MQA definitivně končí.
Nicméně to podstatný je někde jinde než v rozdílech mezi formátama/kodekama, takže konec MQA na tidalu nás tam kam bychom potřebovali stejně nepřiblíží.
Nicméně to podstatný je někde jinde než v rozdílech mezi formátama/kodekama, takže konec MQA na tidalu nás tam kam bychom potřebovali stejně nepřiblíží.
Poslech ponechám bez komentáře. K tomu měření, která hodnota mi řekne, že audio uložené v MQA je horší/stejné/lepší než stejné audio uložené ve FLAC? Za předpokladu, že byl pro konverzi použit stejný zdroj.
Už to tu bylo xkrát:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... mqa.22549/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... mqa.22549/
Pokud ti nejde o porovnani poslechem, jediny korektni zpusob je vzit hi-res, konvertovat do MQA a pak porovnat s originalem, presne jak je to v te analyze. Nejaky MQA konvertor myslim neni normalne beznemu uzivateli dostupny, tak to GoldenSound udelal tak, ze si na Tidalu nechal publikovat test tracky v MQA a to pak porovnal s originalem. Nevim, jaky jiny postup lze zvolit.
Chcel by som sa opýtať jednu vec. Kamarát kúpil slúchadlá Sony wh-1000xm5. Keď prehráva hudbu z Tidalu v mobile, Samsung S21FE (android), zvuk je síce dobrý, ale celkovo je vraj sklamaný. Čakal viac. Naopak, keď slúchadlá pripojí k PC, zvuk je vynikajúci, oveľa lepší a tiež v TV, dokonca aj v mobile jeho dcéry je vynikajúci. Ona má Iphone xs 256gb. Čo môže spôsobovať, že v jeho mobile nie je až taký kvalitný zvuk.
A jak víš že je Hifista? 
Bluetooth sluchátka..