vonvichousch píše:....Celkem mě udivuje,že mezi nima nemaš ,pro mě třeba zásadní , Pink Floyd - The Dark Side of the Moon,The Wall,The Final Cut .... například,kter jsou na přehrávači bez této funkce neposlouchatelné nebo třeba Beethovenova 9. symfonie s tichem mezi přechody ?

To, že Pink Floyd vstoupili do historie ještě neznamená, že nutně musí být jejich nahrávky vydávány jako tzv. "audiofilní CD", to jsou samy o sobě a v mnohém dodnes nepřekonatelné. Dovolím si ale velice úspěšně pochybovat o to, že k jejich přehrávání musí být nutně použita funkce gapless, odstraňující ticho mezi nahrávkami. Tato fukce byla poprvé použita v iTunes7 firmou Apple v roce 2006, Microsoft ji zavedl v roce 2007 v Zune software pro své přehrávače Windows Phone.
The Dark Side of the Moon - vydání v roce 1973, 50 milionů kopií, 10 skladeb o délce 1:30 až 6:53, celkově 42:59
The Wall - vydáno v roce 1978, 30 skladeb v rozsahu 0:30 až 7:05, celkově 105:16
The Final Cut - vydáno v roce 1983, 12 skladeb v rozsahu 1:19 až 5:14, celkově 43:27
Všechna alba jsou natočena jako jednotlivé skladby, byť na sebe navazující !
Je mi líto více než 200 miliónů posluchačů, kteří alba skupiny Pink Floyd poslouchali bez funkce gapless, čili neposlouchatelně. Neumím si představit prodejnost těchto alb, kdyby v té době byly již známé přehrávače s touto funkcí, protože ty se vyrábějí prakticky až od roku 2000.
Na čem jsi je poslouchal před rokem 2000 ? Na čem je posloucháš dnes ?
iTunes ?