DPA 223
DPA 223
Pavel Dudek se rozhodl pro uvolnění dalšího typu svého zesilovače. Jedná se o lehce oslabený DPA 222, výkon nicméně až 100 W do 4 ohmů. Diy bastlíři neváhejte, DPS je stále možno objednat, uzávěrka nejdéle koncem měsíce.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=5921
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=5921
Re: DPA 223
Abych nezasíral" vlákno Digitální zesilovače diskuzí s Pompem o DPA 223, a předešel obchodním řečem na téma
Trojka do tri-ampingu, spodní Rotel RB-850 ještě bude vyměněn za dalšího Bobka, vyladěného pro výšky

pohled z boku, omluvte hru světel a tmy, nejsem profesionál

pohled shora (musel jsem si stoupnout na židli)

tak takto vypadá jeden kanál zesilovače, který umí dát do 4 ohmů až 90W...

Na profesionální fotografii vypadá takto (tak krásně fotit neumím)

Dodávám ještě měření při 0,5W do 5 ohm

a měření při 40W do 5 ohm

pro srovnání takto vypadá můj milovaný Rotel RB-960BX uvnitř

trochu rozdíl, že ? Je přece jen o dost let starší.
Posílám tímto poděkování panu Pavlu Dudkovi, alias Kazzateli, za nezištné poskytnutí tohoto nádherně hrajícího konce zde tolik ponižované DIY komunitě
a děkuji tímto autorovi tohoto vlákna za sestavení,
protože já to sám tak pěkně neumím.

Současně prosím všechny zlatoprdelníky a HiFiHighEndisty, kteří jej neslyšeli a slyšet nikdy nebudou, protože je to pod jejich úroveň, aby použili
, poté velký vanilkový fuk a v tichosti za sebou zavřeli dveře...
Děkuji.
dávám pár neumělých fotek toho Bobka, jak jej s láskou nazívají DIY bastlíři a jeho tvůrce, pan Pavel Dudek.....jde také o svým způsobem okrajovou,málo lidmi preferovanou a naopak mnoha zatracovanou odrůdu zes kterýmžto je taktéž často přisuzováno zkreslení nejhrubšího zrna.....
Trojka do tri-ampingu, spodní Rotel RB-850 ještě bude vyměněn za dalšího Bobka, vyladěného pro výšky

pohled z boku, omluvte hru světel a tmy, nejsem profesionál

pohled shora (musel jsem si stoupnout na židli)

tak takto vypadá jeden kanál zesilovače, který umí dát do 4 ohmů až 90W...

Na profesionální fotografii vypadá takto (tak krásně fotit neumím)

Dodávám ještě měření při 0,5W do 5 ohm

a měření při 40W do 5 ohm

pro srovnání takto vypadá můj milovaný Rotel RB-960BX uvnitř

trochu rozdíl, že ? Je přece jen o dost let starší.
Posílám tímto poděkování panu Pavlu Dudkovi, alias Kazzateli, za nezištné poskytnutí tohoto nádherně hrajícího konce zde tolik ponižované DIY komunitě

a děkuji tímto autorovi tohoto vlákna za sestavení,
protože já to sám tak pěkně neumím.

Děkuji.

[quote="Aleska"]Abych nezasíral" vlákno Digitální zesilovače diskuzí s Pompem o DPA 223, a předešel .....
Díkes, rád to skouknu.
Díkes, rád to skouknu.
Vypadá velmi jednoduše,to nejdražší na něm asi byly trafa.Nepustíš se po čase do menšího (subjekt.) srovnání zvuk.charakt. třeba právě s tím rotelem?
Ahoj,
ono se nedá říci, co bylo nejdražší = je to vyvážené do dokonalosti, ale ujišťuji tě, že trafa to nebyly. V době, kdy jsem se rozhodoval jít do DPA223 jsem (pochopitelně) sháněl někoho, kdo jej má. Protože DPA223 je jen menší brácha DPA222, nakonec jsem jel do Teplic na poslech té DPA222, protože malej Bobek nikdo v okolí neměl.
Porovnání je zde, příspěvek č.3
ono se nedá říci, co bylo nejdražší = je to vyvážené do dokonalosti, ale ujišťuji tě, že trafa to nebyly. V době, kdy jsem se rozhodoval jít do DPA223 jsem (pochopitelně) sháněl někoho, kdo jej má. Protože DPA223 je jen menší brácha DPA222, nakonec jsem jel do Teplic na poslech té DPA222, protože malej Bobek nikdo v okolí neměl.
Porovnání je zde, příspěvek č.3
Porovnání Rotelu RB-960BX s DPA223 dnes (pochopitelně) také mám, ale je to prakticky totéž, DPA222 je jen mnohem složitější, dražší a také výkonější............domluvil jsem si na včerejšek srovnávací poslech mého milovaného Rotelu RB-960BX s DPA222. Původně jsem jej chtěl porovnávat s DPA223, ale ta "nebyla jaksi k mání". Oba mají ty technické parametry jako výkon, zkreslení či S/N skoro podobné, oba jsou dual mono koncové zesilovače. Nechtěl jsem nějaké složité testy, pouze jednu ukázku na DPA222, tu samou na Rotelu a zpět na DPA222. Testovalo se pouze na jedné skladbě Manu Katche, protože mi šlo skutečně o základní srovnání, kdy první pocit je (pro mne) rozhodující.
Takže:
Rotel RB-960BX hraje pěkně , ale DPA222 je přece jen o krok, dva, tři vpřed. Je to hlavně znát na oddělení jednotlivých
nástrojů od sebe, prostě Rotel zahraje celý orchestr pohromadě , ale DPA každý nástroj samostatně, odděleně.
Rotel (pro mne) hraje melodicky, "hudebně ", zatímco DPA hraje analyticky čistě, přesně.
Rotel zahraje vše, DPA vše odhalí.
Takže záleží na tom, co preferuješ. Shrnu-li to, přímý poslech a srovnání ničím nenahradíš a rozhodnout se potom musíš sám.
Rotel zahraje vše, DPA vše odhalí.
Aby tě z toho po nějaké době nebolela hlava...
Tak vymeni kabel, ne ?? Wo co de ? -)))
Jde jen o to, že jsem slyšel pár zesilovačů, které byly analytické
a bolela z toho po nějaké době hlava.
To je vše.
DPA223 jsem neslyšel.
Slyšel jsem jiné typy a nelíbilo se mě, jak to hraje.
Ty máš nějaký problém s kabelem?
a bolela z toho po nějaké době hlava.
To je vše.
DPA223 jsem neslyšel.
Slyšel jsem jiné typy a nelíbilo se mě, jak to hraje.
Ty máš nějaký problém s kabelem?
DPA 222 SE - Výměna síť. kabelu = změna zvuku jako prase. Jako bývalý majitel tohoto zesilovače jsem si ověřil mnohokrát. Jednou jsem zkoušel i síťový kabel, který byl drahší než výrobní náklady na tento zesilovač. Ověřeno. Tečka.
Tak asi opravdu má problém s kabelem...
Ne Aleska ale TomasT.
Ne Aleska ale TomasT.
Peere, prozatím jsem "bez obav".Peer píše:Rotel zahraje vše, DPA vše odhalí.
To srovnání (Rotel & DPA222) bylo provedeno na špičkové, skutečně audiofilní nahrávce - a těch zase tolik ve své diskografii nemám. Ve vlákně Zappadaddyho Co právě poslouchám, popisuji část své diskografie. Například v případě E.C. mám 71 alb, kolik z nich bude špičkově audiofilních, aby mne z poslechu diskografie E.C. bolela hlava ?
Neboj se, již 12 dní jede nepřetržitě 12 hodin denně a hlava nebolí, ale vím, o čem je řeč.
OK. Pak není problém. 

Myslim si jedno, pod pojmem analyticke si nepredstavuji s projevem jako kdyz se reze sklo na cirkularce. Analyticky zesilovac u mne je takovy, ktery nepatla, nemaskuje a hraje co nejvic prirozene. A z toho mne hlava neboli. A kabely hellboy a.s. -)
Děkuji za vysvětlení.
Konečně jsem pochopil to tvoje měnění kabelů.
Konečně jsem pochopil to tvoje měnění kabelů.