Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
Asket
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Příspěvek od Asket »

Nevim kde to zaradit... pouhy zkromny dotaz pani mistri sluchu....pac toho mate hodne naposlouchane...coz ja toho tolik nenaposloucham, pac musim porad neco delat abych jsem se uzivil....

Hledam hudbu, relativne moderne nahranou tudiz ne presamplovanou hudbu ze 70let... ale vylozene nahrano posledni dobou....
uvital bych nejaky sbor o velke sirce na podiu a hloubce pri rozestaveni... Presneji jak tu jednou kdosi popisoval,
ze se da krasne rozpoznat, ktery jedinec v dane rade (na pozici) zpiva/hraje...., ale aby to nebyl jen jedinec, ale aby se dalo rozpoznat i dalsi lidi...
Asi bych to videl na nejaky pekny vokal nebo instrumentalni hudbu... zrejmne vaznou hudbu, mozna rock ci jine velke kapely...

Nejak marne neco hledam a kdyz najdu tak se divim co to je... pac to byva vetsinou live nahravky... coz nemusim nebo nahravka nekde od zadniho sedadla kilometr daleko nebo vysoko s tim, ze tech rad je rozpoznatelne malo (uzce na vzdalenost), protoze se jevi nahustene.... coz jaksi nehledam...
U ostatnich kapel je sire a hloubka i vzdaenost dobre zpracovano.... ale to je par jedincu... uvital bych neco vetsiho... s nejakou libivou, peknou nahravkou...
Jde o to abych sednul a ihned rekl ten je tu ten tam ten onde... to jest abych nemusel spiclovat usi zda je o desetinu blize ci dale s houslemi nebo s trubkou....

kdyz tak napiste kdo a nazev treba jedne skladby popr. alba... treba "Mike Oldfield - Crises" apod... predem dik

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

k memu predeslemu prispevku... mel jsem na mysli neco podobneho jako
Tchaikovsky -Swan Lake od Riccardo Muti: Philadelphia Orchestra ...jenze kdyz to posloucham tak si pripadam jako v sale asi cca 30-40m daleko od podia.... ackoliv jde poznat kdo v ktere rade hraje... ale je to na tu dalku moc slozite k soustredeni

Rad bych neco obdobneho, ale aby to bylo i neco pred bednama s hloubkou v nekolika radach az za bedny a v cele siri beden ne-li az za okraje bedny...
Vim ze to jde... nekolik cd mam co jsou takto rozmistnene, ze to pomalu vylozene vidite pred bednama a hluboko za nimi a pres okraje to jde az do boku, ze se otocite kdoze to je vedle vas (pac vite, ze bedna je pred vama a hrajete strereo)..., ale jak jsem psal je to omezeno nastrojama.
-Proto bych rad nejaky vetsi orchestr... (skoda ze u mnoha peknych skladeb to leze jen ze dvou beden v jedny rovine... hold nekdo to sprasknul levne ve studiu a nepohral si...)

Doufam, ze neco jste uz takoveho hi-res slyseli a neco doporucite mi... pac prehrabovani je slozite....
Dik

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Tak jsem po dlouhé době po náležitém zahřátí "strojů" i sebe :lol: zasunul do šuplíku CD mašiny Steely Dan - Gaucho - MCA 2000 a nestačil se divit jak je to skvěle nahraný. Prostě bomba a to původní nahrávka je z roku 1984.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Ještě k těm Iron Maiden, mě se ty jejich desky hlavně z 80 let líbí a to i zvukově, mají možná trochu "světlejší" zvuk, ale u metalu mi to vůbec nevadí, naopak líbí se mi ty krásně čistý a trošku zvýrazněný výšky. Asi si nezaslouží označení výborná nahrávka, ale slušný průměr určitě ano. Třeba Fear of the dark z roku 1992 je zvukově už hodně odlišný od alb z 80 let, ale nemůžu říct, že by se mi ten zvuk líbil víc, spíš naopak chvílemi mi to přijde takový nemastný, neslaný, chybí tomu údernost a rychlost.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Rod Stewart - Out of Order (1988)

Obrázek

Spíš pop/rock a asi ne moc známá deska, ale pro moje uši opravdu dobrej zvuk, hlavně ty rychlejší věci na desce perfektně šlapou... třeba Lost in you, Nobody Knows You When You're Down and Out nebo Crazy About Her - skvělá dynamika, krásně čistý neagresivní středy i výšky a pěkně čitelná basa. *thumbs up*

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

lidumil píše:Tak jsem po dlouhé době po náležitém zahřátí "strojů" i sebe :lol: zasunul do šuplíku CD mašiny Steely Dan - Gaucho - MCA 2000 a nestačil se divit jak je to skvěle nahraný. Prostě bomba a to původní nahrávka je z roku 1984.
Ještě uber... Recorded: 1979-1980 at Soundworks, A & R Studios, Sigma Sound Studios, Automated Sound Studios, NYC; Village Recorders, West LA

http://en.wikipedia.org/wiki/Gaucho_%28album%29

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

No jo, máš pravdu :shock: :o ale na CD je napsaný rok 1984 :?: Asi šotek....

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Vyšla nová Mekong Delta a konečně má super zvuk.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Queen - Live Magic (1986)

Obrázek

Jedná se o záznam živých vystoupení v rámci evropského turné nazvaného Magic tour - Nepstadion v Maďarsku, Stadion Wembley a Knebworth Park v Anglii (většina písní na téhle desce byla nahrána v Knebworth Parku v Anglii). Fanoušky je deska kritizovaná kvůli editaci/zkrácení některých písní. V roce 1992 vychází dvoj cd Live at Wembley v plné délce bez editace. JENŽE když obě verze porovnám zvukově, tak vítězí právě Live magic! Kromě toho, že na Live at Wembley je jak bývá blbým zvykem ořezaná dynamika, tak je tam větší dozvuk/ozvěna, takže hlavně bicí nemají úplně nejlepší zvuk(PCM stopa na dvd Live at Wembley je zvukově shodná s cd verzí). Live Magic vyšlo pod katalogovým číslem CDP 7 46413 2 a o něco později v Japonsku pod k.č. CP32-5173. U vydání CDP 7 46413 2 jsou z nějakého záhadného důvodu některé pasáže hlasitější, u Japonského vydání CP32-5173 je tahle drobná vada na kráse opravena, jinak jsou obě verze stejné. Takže když to shrnu, pro mě osobně nejlepší živák jaký jsem kdy slyšel(a viděl) s velice dobrým zvukem. Např. Another One Bites the Dust má na dnešní poměry neuvěřitelných 18dB dynamiku, na Live at Wembley už jen 12dB...

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

The Hooters - One Way Home (1987)

Obrázek

Parádní folk rock s parádním zvukem a s nezapomenutelnou hitovkou Johnny B. *palec*

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Daniel Landa - Valčík (1993) a Chcíply dobrý víly (1995)

Obrázek

Obrázek

Tyhle dvě desky jsem vždycky považoval a stále považuji po všech stránkách za velice kvalitní a vždycky si je rád poslechnu. Obě dvě byly nahrané ve studiu Propast a i přes menší dynamiku pohybující se okolo 10 dB je zvuk vynikající.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Metallica - Garage Days Re-Revisited (1987)

Obrázek

http://en.wikipedia.org/wiki/The_$5.98_ ... -Revisited

Chvíli jsem přemýšlel kam tohle dát, ale nedá se nic dělat patří to sem. Zvukově podle mě nejlepší materiál co kdy Metallica vypustila. Schválně si pusťte tohle a potom něco od Metallici za posledních 12 let - to bude šok ! :shock:

DR15 -0.00 dB -17.45 dB Helpless.wav
DR16 over -17.87 dB The Small Hours.wav
DR14 -0.93 dB -16.82 dB The Wait.wav
DR15 over -16.81 dB Crash Course In Brain Surgery.wav
DR14 -0.70 dB -17.31 dB Last Caress-Green Hell.wav

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

The Sheffield Drum Record / The Sheffield Track Record [CD-14/20] (1980/1982)

Obrázek

Nahrávky byly určené k testování komponent, poslední dvě stopy jsou sóla na bicí s PLNOU DYNAMIKOU! - 22 a 19 dB.
Pozor na jednotlivá vydání např. XRCD24 z roku 2003 má ořezanou dynamiku na 14 a 13 dB. *thumbs down*

george67
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od george67 »

Porcupine Tree - In Absentia 2002

Obrázek

Marillion - Sounds That Can't Be Made 2012

Obrázek

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Jethro Tull - Stormwatch (1979)

Obrázek

Asi bych sem zařadil i album Heavy Horses (1978), nejen že jde o podle mě dvě nejlepší alba Jethro Tull, ale podle mých uší mají i velice dobrý a takový přirozený zvuk. Hodně se mi líbí výkon bubeníka Barriemore Barlowa na konec 70 let teda hodně slušný.
A zároveň bych chtěl poděkovat revivalové kepele Cimrmanovo torzo, která hraje převážně skladby od Jethro Tull a kterou jsem slyšel nedávno v Přerově na náměstí. Většinou jen na chvíli zastavím a zase jdu dál, ale tentokrát jsem zůstal stát až do konce... když zahráli Aqualung a Locomotive breath v duchu jsem si říkal... hm dobrý, ale pořád jsem byl v klidu, jenže pak zahráli Heavy horses a ta mě smetla jako uragán a už nebylo cesty zpět :)

Odpovědět