Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Už jsme se poslední dobou zde zabývali především hnojem. Proto bych z dovolením zavedl toto vlákno,které (pokud se opět nezvrhne díky známým firmám v h...o) by mělo prospět všem zde, kdo mají rádi skvěle nahranou rockovou muziku.
Sám (nejen já)jsem zde několikrát ukázal změření originálů a remasterů a víte sami dobře,že i zavedené firmy občas ujedou. Jak správně napsal MIH,když je špatně na začátku,nepomůže pak nic.
V posledním threadu o MFSL LP vs. CD http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =28&t=4001 jsem dal odkaz na
http://www.audiodrom.cz/RoadToHell.html a chtěl bych zde navázat.
Prosil bych členy,nedávejte sem kdejakou placku která se vám líbí hudebně,ale jen a pouze ty,které jsou kvalitní zvukově (kvalita muziky samozřejmě není na škodu).To co se nelíbí hudebně vám, může nadchnou jiného.MFLS samozřejmě taky nedávejte.Na kompletní vydání MFSL jsem zde již odkaz taky dával.
Jde mi o opravdu zvukově povedená díla,která jsou skutečně kvalitní. Jarda Merhaut napsal vydavatelství,která produkují kvalitní CD,ale taky ne vše se jim povedlo. Proto jednotlivá CD.
Sám (nejen já)jsem zde několikrát ukázal změření originálů a remasterů a víte sami dobře,že i zavedené firmy občas ujedou. Jak správně napsal MIH,když je špatně na začátku,nepomůže pak nic.
V posledním threadu o MFSL LP vs. CD http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =28&t=4001 jsem dal odkaz na
http://www.audiodrom.cz/RoadToHell.html a chtěl bych zde navázat.
Prosil bych členy,nedávejte sem kdejakou placku která se vám líbí hudebně,ale jen a pouze ty,které jsou kvalitní zvukově (kvalita muziky samozřejmě není na škodu).To co se nelíbí hudebně vám, může nadchnou jiného.MFLS samozřejmě taky nedávejte.Na kompletní vydání MFSL jsem zde již odkaz taky dával.
Jde mi o opravdu zvukově povedená díla,která jsou skutečně kvalitní. Jarda Merhaut napsal vydavatelství,která produkují kvalitní CD,ale taky ne vše se jim povedlo. Proto jednotlivá CD.
Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Tak nikdo nic?
Tak já začnu.

Souhlasíte?
Tak já začnu.

Souhlasíte?

Toto album jsem si nadělil pod stromeček a jsem velice mile překvapen po všech směrech !!!!
Po dlouhé době mě zapadl do mé sbírky další rockový klenot.Vřele doporučuji

Amarock Studio | Naim Studio
tak zkusím pokračovat:EAGLES-LOMG ROAD OUT OF EDEN

IRON MAIDEN Somewhere In Time

KNOPFLER, MARK-Golden Heart

Mystery - Beneath The Veil Of Winter's Face

MARILLION- Fugazi

IRON MAIDEN Somewhere In Time

KNOPFLER, MARK-Golden Heart

Mystery - Beneath The Veil Of Winter's Face

MARILLION- Fugazi

DIRE STRAITS LOVE OVER GOLD já osobně nevnímám jako zvukově zdařilejší než jejich jiné počiny, spíše naopak, tedy moc nesouhlasím.
KNOPFLER, MARK-Golden Heart také nejsou podle mě nějak zvukově nadprůměrné, nejen toto jeho CD je celkem přeexponované na basech,(vím o dalších dvou) dokonce zvuk této desky mě donutil jí ani nekupovat.
MARILLION- Fugazi mi příjdou celkem OK, ty ostatní věci buď neznám vůbec, nebo jsem to slyšel již dávno.
Můj první typ je deska od zcela neznámé kapely, ani na netu se o nich skoro nepíše.

http://www.resurrectionband.com/
KNOPFLER, MARK-Golden Heart také nejsou podle mě nějak zvukově nadprůměrné, nejen toto jeho CD je celkem přeexponované na basech,(vím o dalších dvou) dokonce zvuk této desky mě donutil jí ani nekupovat.
MARILLION- Fugazi mi příjdou celkem OK, ty ostatní věci buď neznám vůbec, nebo jsem to slyšel již dávno.
Můj první typ je deska od zcela neznámé kapely, ani na netu se o nich skoro nepíše.

http://www.resurrectionband.com/
Noble Audio - výroba a prodej
LOVE OVER GOLD
Toto CD jsem tam dal v podstatě,že mě přišlo pod ruku. Podle mého jsou všechna řadová alba D.S. velmi vydařená proti běžné produkci na CD.
Netvrdím však,že nejsou v jejich řadovkách lepší než toto.
Toto CD jsem tam dal v podstatě,že mě přišlo pod ruku. Podle mého jsou všechna řadová alba D.S. velmi vydařená proti běžné produkci na CD.
Netvrdím však,že nejsou v jejich řadovkách lepší než toto.
Já to pochopil tak, že zrovna tato deska Ti přijde jako zvlášť vyčnívající z jejich diskografie.
Ale pokud to mam chápat tak, že zrovna tento obal jsi našel první na netu, tak to beru.
"Podle mého jsou všechna řadová alba D.S. velmi vydařená proti běžné produkci na CD" - s tím nejde než souhlasit.
Ale možná jsou mé poslechové pocity poznamenány NEkvalitou přednesu mé sestavy.
Ale pokud to mam chápat tak, že zrovna tento obal jsi našel první na netu, tak to beru.
"Podle mého jsou všechna řadová alba D.S. velmi vydařená proti běžné produkci na CD" - s tím nejde než souhlasit.
Ale možná jsou mé poslechové pocity poznamenány NEkvalitou přednesu mé sestavy.
GENTLE GIANT - Three Friends - REP5114

GENTLE GIANT - Octopus (limited Edition of 3000 copies) - REP5098

Lepší jak jakýkoliv Japonec! A za pár drobných, kolem 400,-Kč.

GENTLE GIANT - Octopus (limited Edition of 3000 copies) - REP5098

Lepší jak jakýkoliv Japonec! A za pár drobných, kolem 400,-Kč.
To: Boxer
Ahoj, so záujmom som si prečítal Tvoju tému na fóre, ktorá sa týka zvukovej kvality vydávaných rockových cédečiek.
Výborné vlákno. Potvrdzujem Tvoje slová o ich často zlej zvukovej kvalite trebárs oproti klasike. Ja sám mám doma zbierku cca 100 rockových vecí, pričom so zvukom, nie po hudobnej stránke, to u mnohých vyzerá fakt dosť biedne. V mojom prípade približne tretina vlastnených rockových cédečiek sú cédečka "do auta", ako som si ich po svojom nazval, kde sa dajú ako-tak počúvať. Na domácom prehrávači však u nich jednoznačne cítim slabú zvukovú kvalitu, orezanie, resp. kompresiu záznamu, vďaka "modernému" masteringu, a sú preto pre mňa v normálnych hifi podmienkach nepočúvateľné, aj keď po hudobnej stránke ich mám rád. Školským príkladom nepodareného masteringu, ktorý má za následok zmrzačený zvukový záznam, je podľa mňa trebárs posledný album od kapely Metallica. Na Death Magnetic nepočúvame zvuk, ktorý muzikanti nahrali v štúdiu, ale zvuk, ktorý veľmi blbo stvoril masteringový boss Ted Jensen. Opakom tohto zvukového braku je však napríklad mastrom, resp. remastrom tiež "obdarený" dvojalbum Metallici Garage Inc., kde mastering, resp. remastering, urobil George Marino a tento podľa mňa vyšiel, táto hudba mi doma naozaj výborne šlape. V princípe teda asi nemožno odsudzovať mastering ako taký,ale iba ten zbabraný. Je samozrejme na škodu veci, že toho zbabraného rockového masteringu je na cédečkách tak veľa. Tu si však treba uvedomiť, že pokiaľ bude väčšina fanúšikov rockovej hudby počúvať túto hudbu len na tuctových vežičkách z Tesca, tuctových prehrávačoch v autách, tuctových repráčikoch k PC, kde je takáto kvalita postačujúca a kde ten zbabraný mastering alebo remastering až tak nevadí, ba dokonca, že takto získaná drsnosť až surovosť zvuku je pre mnohých konzumentov tejto hudby až žiadúca, uf, uf...
bude veľmi ťažko presvedčiť vydavateľstvá, aby zmenili svoj prístup k vydávaniu tohto štýlu hudby a vydávali rock v inej, vyššej, zvukovej kvalite...veď ako vravím, aj mne ten zbabraný Death Magnetic v aute hrá ako-tak schopne...Píšeš, že si na fóre už ukázal vysledky merania originálov a remasterov. Zatiaľ som síce tieto Tvoje veci neobjavil, ale mňa v tejto súvislosti veľmi zaujíma, akým spôsobom si v domácich podmienkach dokážeš zmerať zvukovú kvalitu svojich cédečiek, najmä ich dynamický rozsah, čo je nepochybne kľúčový element každého hudobného diela. Rád by som to totiž urobil aj ja na svoje zbierke. Díky.
Ahoj, so záujmom som si prečítal Tvoju tému na fóre, ktorá sa týka zvukovej kvality vydávaných rockových cédečiek.

Pro mne zvukově výborné TOOL - 10,000 Days.
Když jsem dal Merhaut ty „vykopávky“ ze ´70, tak bych zmínil dvě kapely.
Black Sabbath mají své první a stejnojmenné album z r.1970 s velmi dobrým zvukem, následující Paranoid natočený o rok později již zvukově pokulhává. Opačně to dopadlo u CAMEL. Jejich stejnojmenný debut z r.1973 je horší než následující Mirage ze ´74, to je zvukově velmi dobré.
Tedy dávám typy ze začátku sedmdesátých let:

Neznám (zvukově) důkladně všechny desky zde zmíněných dvou kapel, tedy nevylučuji, že se můžou vyskytovat i ještě zdařilejší.
Black Sabbath mají své první a stejnojmenné album z r.1970 s velmi dobrým zvukem, následující Paranoid natočený o rok později již zvukově pokulhává. Opačně to dopadlo u CAMEL. Jejich stejnojmenný debut z r.1973 je horší než následující Mirage ze ´74, to je zvukově velmi dobré.
Tedy dávám typy ze začátku sedmdesátých let:

Neznám (zvukově) důkladně všechny desky zde zmíněných dvou kapel, tedy nevylučuji, že se můžou vyskytovat i ještě zdařilejší.
Myslím, že by bylo fajn vždy napsat k doporučené desce i informaci o tom, jestli znám i ostatní počiny té kapely a jestli tedy vybírám tu jejich nejpovedenější nahrávku, nebo mam zrovna jen tuto desku a hodnotím jí prostě jako vydařenou v poměru k nahrávkám v rocku obecně.
A tiež by bolo fajn ku každému doporučenému rockovému albumu uviesť aj vydavateľstvo, rok vydania a katalógové číslo, samozrejme, ak sú tieto informácie k dispozícii. Veď len čo sa týka toho prvého albumu od black sabbtah, ktorý sa tu tiež doporučuje ako fajn rocková nafrávka, viem minimálne o jeho troch CD vydaniach, pričom každé má inú zvukovú kvalitu.