Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Příznivcům kvalitních obrázků bych doporučil tu mp3 z vlákna Hádanka. DR se pohybuje mezi 17-30. 
-
boxer
Dnes jsem se přehraboval Cedlama,hledaje jeden kus a narazil jsem na dloooouho neposlouchaného Georga Michaela. Tak jsem si jedno cedlo vytáhl a opravdu po mnohé době poslechl.
Jednalo se o toto.
Faith [Japan] - 1987

Co mne,krom stále výborné muziky překvapilo,byla vynikající zvuková kvalita.A to tedy hodně slyšitelná.
Tak jsem to hodil do DR-ka. No a .....
17,15,18
,16,13,14,15,16,13,13,14
Na konci příspěvku dávám k nahlédnutí 3. skladbu,jak by to asi mělo vypadat a jak bychom byli všichni spokojeni.
Tak jsem kouknul na DR dalších CD. Napíši už jen min-max.
Listen without prejudice vol. 1 - 1990
12 ----15
Songs From The Last Century - 1999
8 -----11
Patience - 2004
7 ---- 9 (krom stejnojmenné skladby za 13)
Myslím,když koukneme na roky vydání a DR ,není potřeba dalších komentářů.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jednalo se o toto.
Faith [Japan] - 1987

Co mne,krom stále výborné muziky překvapilo,byla vynikající zvuková kvalita.A to tedy hodně slyšitelná.
Tak jsem to hodil do DR-ka. No a .....
17,15,18
Na konci příspěvku dávám k nahlédnutí 3. skladbu,jak by to asi mělo vypadat a jak bychom byli všichni spokojeni.
Tak jsem kouknul na DR dalších CD. Napíši už jen min-max.
Listen without prejudice vol. 1 - 1990
12 ----15
Songs From The Last Century - 1999
8 -----11
Patience - 2004
7 ---- 9 (krom stejnojmenné skladby za 13)
Myslím,když koukneme na roky vydání a DR ,není potřeba dalších komentářů.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
boxer
Dnes se mi dostaly do ruky 4 vydání klasiky klasik,Tubular Bells od Mike Oldfielda.
Originál z roku - 1973 (DR 13)
25.th Anníversary Edition -1998 (DR 12)
The Ultimate Edtition - 2009 (DR 13)
SACD Hybrid - 2001 (DR 12) (samo CD vrstva)
Na první pohled DR prakticky nezměněno. Ale....koukněte na levou stopu 1.tracku.Pořadí jak výše uvedeno.

Originál z roku - 1973 (DR 13)
25.th Anníversary Edition -1998 (DR 12)
The Ultimate Edtition - 2009 (DR 13)
SACD Hybrid - 2001 (DR 12) (samo CD vrstva)
Na první pohled DR prakticky nezměněno. Ale....koukněte na levou stopu 1.tracku.Pořadí jak výše uvedeno.

Tom Petty - Into the great wide open
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Iron Maiden - Somewhere in Time 12" S33-1003 Toshiba Japan (na obrazku s bonusovou SP On Their Own Words 7" BRP-1012)

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son 12" OLE-716 (EMD 1006) EMI-Oasis Korea (na obrazku spolu s Somewhere in Time 12" OLE-661 (EMC 3512) EMI-Oasis Korea, The Clairvoyant 12" SP 12 EM 79 EMI UK, The Reincarnation of Benjamin Breeg CDS CDEM 703 (9463732882) EMI UK)

Foto pochadzaju z mojej sukromnej zbierky.

Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son 12" OLE-716 (EMD 1006) EMI-Oasis Korea (na obrazku spolu s Somewhere in Time 12" OLE-661 (EMC 3512) EMI-Oasis Korea, The Clairvoyant 12" SP 12 EM 79 EMI UK, The Reincarnation of Benjamin Breeg CDS CDEM 703 (9463732882) EMI UK)

Foto pochadzaju z mojej sukromnej zbierky.
1.Skutočne považujes akukolvek nahravku Iron Maiden hodnu nazvu Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD ?
2.Zvýraznujem na CD
3. To LP mám aj s OBI, a obyčajne holandske vydanie hrá rovnocenne...dokonca by som povedal s hutnejšími basmi, ale tažko povedat, čo bol zámer IM
2.Zvýraznujem na CD
3. To LP mám aj s OBI, a obyčajne holandske vydanie hrá rovnocenne...dokonca by som povedal s hutnejšími basmi, ale tažko povedat, čo bol zámer IM
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Akukolvek nie, a za tie LP sa ospravedlnujem, nejak mi to nedoslo ze len CD. Pardon.
Nic sa nedeje, staci pozorne čítat, inak osobne si myslím, že IM nema žiadnu zvukovo vydarenú dosku, vždy tam niečo chýba, alebo je navyše. No a posledne 3 albumy už samozrejme v plnej parade vybornej zvukarskej prace s loudness war...
http://dr.loudness-war.info/details.php?id=5743
http://dr.loudness-war.info/details.php?id=1868
http://dr.loudness-war.info/details.php?id=1865
http://dr.loudness-war.info/details.php?id=5743
http://dr.loudness-war.info/details.php?id=1868
http://dr.loudness-war.info/details.php?id=1865
-
boxer
Já mám LP Iron Maidenů - Powerslave,a to mi přijde hodně dobrý.A totéž originální CD mě přijde taky dost dobrý.
To mam tiež, na japonskom LP, takže problém bude asi medzi mojimi repro a mojimi ušami
Podla mna hroza (sice popatna dobe), ale takto nazvučené bicie fakt nie...
Podla mna hroza (sice popatna dobe), ale takto nazvučené bicie fakt nie...
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak poslednych cca 10 rokov je to problem asi kazdej skupiny...
Osobne si myslim, ze Piece of Mind, Somewhere in Time a 7th Son su dost vydarene dosky, ci uz zvukovo, alebo obsahovo. A mozno som hluchy
Osobne si myslim, ze Piece of Mind, Somewhere in Time a 7th Son su dost vydarene dosky, ci uz zvukovo, alebo obsahovo. A mozno som hluchy
-
boxer
Nedělám si iluze o kvalitě většiny rockových pecek. Ale konkrétně Powerslave mi nepřijde jako nejhorší. Ba co dím,přijde mi dost slušný. Navíc DR 13 - 15 na CD je skoro až zázrakem.
Ale to mas doma povodne vydanie, ten remaster z 1998 uz taky pekny nebol...
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Povodne CD boli kvalitne, ten remaster z 98' z Eddieho hlavy je uz humus.