Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
irotam
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od irotam »

Setmělo se a spadla deka. Zvedla se opona a je třeba prodávat. Budou vááánoce. A kolik se těch kabelů prodává- z druhé ruky, a jaké slevy. Kdo koupí neprohloupí. Hodně obhájců jsou obchodně zainteresovaní.

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

kychtax píše:
26 lis 2018 12:43
1) Tem pan uz ma viditelne neco odzkouseno. Na rozdil od Vas, pocetneho zastupu klavesnicovych teoretiku tady. Bez urazky. :D
Tj. takové "salonní hifi". DIY faktor už se vytratil. Pak se nedá nad takovými články ani pohádat (že někdo něco zkusil a je to jinak.)

2) Ukazte mi poradny kabely, ktery jste zkouseli, s kym a jaky byl zaver.. jinak jste pocitari vy, panove. Jeden vedle druheho.
1) Ty toho pána osobně znáš?
Možná jsem ve firmě (ne vlastníma rukama , protože to bych skutečně nedokázal) vyrobil víc kabelů, lišt a filtrů, než ten dotyčný pán v životě viděl. Možná se ale mýlím a vyrobil toho taky mnoho. Jestli to ale vyprodukoval s technickým řešením a v kvalitě jak popisuje, tak kdyby nic nestvořil, tak by svět o mnoho nepřišel.
Někteří tady odmítáte jakékoliv technické argumenty ke kabelům, lištám, stínění.....
To je celkem pochopitelné. Reproduktorový kabel vyrobí každý, i technický ignorant a jestliže to naprosto nepodělá, výsledek bude minimálně přijatelný. Protože to ale nedokáže předem spočítat ani na impedanci, indukčnost, kapacitu..., tak v případě, že to přece jen vnese do přenosové cesty nějaký menší problém, bude rozjímat o zajímavém zabarvení zvuku, vyjímečném podání výšek atd.
Napájecí síťový kabel je ještě jednodušší, ale tohle když začne tvořit ten ignorant , tak se může stát, že bude tak dlouho experimentovat až to někoho pobije. Reprobedny jsou něco podobného. Jde to spáchat i s minimem znalostí a když bude mít tvůrce dost štěstí a něco solidně okopíruje, tak to bude i přijatelně hrát.
Do zesilovačů, převodníků, elektrostatů... už se tihle borci ale nepouštějí, tam je to bez hlubších znalostí nezvládnutelné.

2) Myslím, že jsem tady dost podrobně popsal, jak jsem já ty kabely testoval a s jakým závěrem. Ale na to někteří nechtějí slyšet.

No, vrátím se zase k těm lištám.
To byl jednou jeden Fík, něco jako Ty s tou obří tlumivkou. Začal mu padat jistič 10A (podobně jako mě - 16A), tak dal jistič 40A na zásuvkový okruh s audiem. Hlavní měl 63A kvůli topení, sauně.... V té době jsem ho já neznal, tak to mám jenom z vyprávění. 40A je dost a někteří mu v hospodě doporučovali ať tu sundá níž. Argumentoval tím, že je to spešl jistič s nízkým přechodovým odporem...... a příště přinesl od nějakého revizáka výpočet na smyčku a předřazené jištění. Ta smyčka byla cca 1,4 Ohm, už si to přesně nepamatuji, ale bezpečně to na vypnutí vyhovovalo. Potom začal tunit ty přívodní kabery, lišty, filtry ..... a protože ignoroval základní el. předpoklady, tak jak řadil za sebe ty filtry, tlumivky, lišty, tak dokázal z těch 1,4 Ohm udělat na konci cca 5 Ohmů.
To bylo pořád ještě dobré do doby, kdy se mu to vyzkratovalo v poslední zásuvce (jeho vlastníma rukama vytuněné).
Na tom jeho útulku byla škoda přesahující pět mega a rok bydlel na hotelu. ( Já jsem ho poznal ve chvíli kdy se šetřilo proč to vyhulilo).

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Otázka pro kychtaxe.
Prosím Tě popiš mi metodiku Tvého zkoušení kabelu. Pro jednoduchost zůstanem u síťových kabelů.
Předpokládám, že se vezme jakýkoli kabel a definují - změří se jeho parametry (jaké parametry a v jakých jednotkách?).
To bude základní kabel.
Pak se vezmou jiné a jejich změřené údaje se porovnají se základním kabelem a třeba se vepíšou do nějaké tabulky. některé parametry budou lepší, některé horší. (o tolik toho a toho...čeho vlastně...? nejlíp nějaká fyzikální jednotka...)
Mně totiž při zde uváděných zkouškách kabelů fakt není jasné k jakému to výsledku jste se dopracovali, proč Vám vychází některý kabel lepší kromě subjektivního pocitu ???
Nebo jak teda ? Pouč mě.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Meranie? To je pre pocitárov skoro sprosté slovo. Uši a dojmológia stačia. ;)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

8-) A kde je problém? Ked sa mi niečo na ucho zvukovo páči viac a niečo menej. To je moja vec a neviem čo to koho rozčuluje. :P

Kvalitná lišta alebo kvalitný Filter a do neho zo steny kvalitná sieťová šnura je základ. Ešte lepšie ak je ku HIFI aj samostaný privodný kábel.Ak je možnosť može sa použiť aj poistkový odpojovač a aj lepšia kvalitnejšia poistka. ;)

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

To co napsal Jimmy by měl mít každý, kdo to s hifi myslí vážně

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Som si istý ze Jimi ma v zásuvkách hliníkový drôt :) Jimi, priznaj sa.
Ja ako skeptik, mám samostatné prívody skoro na všetko, na hifi tienené. Zvuk je o 20% horší ako v pôvodnej posluchovke, napriek prívodu. Kychtax s umiestnením zostavy pred tou presklenou plochou, musí mať zvuk ešte horší, bez ohľadu na kvalitu komponentov.

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Proč je lepší pojistkový odpojovač než jistič a jak vypadá "kvalitnější pojistka" ?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

123456789 Poistku vyskušaj a budeš počuť , odporučam čo stojí 150€. 8-) https://www.synergisticresearch.com/fuses/blue/
Poripade aj iné maju, kusok lacnejšie.Ja mám doma všetky 4 druhy od SR a aj dalšie od iných asi 5-6 firiem. :)

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Přece jen bych bych rád to zdůvodnění, protože já jsem ten poslechový rozdíl nezaznamenal a v testu, který jsem pořádal ho nezaznamenali ani ti se zlatýma ušima.
Ale možná ve větě :"....A kde je problém? Ked sa mi niečo na ucho zvukovo páči viac a niečo menej. To je moja vec a neviem čo to koho rozčuluje....." stačí nahradit jen slovo zvukovo za opticky.

Edit:
Prošel jsem si ty stránky z odkazu jen zběžně. Napřed jsem si myslel, že je to Apríl. Ale není dnes je 26.11. Jestliže takové firmy existují a mají své zákazníky (a to evidentně nějaké mají) tak je tady pro ně jakákoliv další technická argumentace zbytečná. Je to marný, je to marný, je to marný :)
Naposledy upravil(a) 123456789 dne 26 lis 2018 21:38, celkem upraveno 1 x.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Ona stači Křečkova věta

Hifista slyší, co vidí.

Více zde: https://avmania.e15.cz/z-vasich-domovu- ... to-co-vidi

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

jimmi píše:
26 lis 2018 20:23
8-) A kde je problém? Ked sa mi niečo na ucho zvukovo páči viac a niečo menej. To je moja vec a neviem čo to koho rozčuluje. :P

Kvalitná lišta alebo kvalitný Filter a do neho zo steny kvalitná sieťová šnura je základ. Ešte lepšie ak je ku HIFI aj samostaný privodný kábel.Ak je možnosť može sa použiť aj poistkový odpojovač a aj lepšia kvalitnejšia poistka. ;)
Ak sa ti to páči, žiadny problém. Len nehovor, že je to lepšie (preto, že sa ti to páči), to už je problém, pretože je to nezmysel.
A základ je dobrá nahrávka, dobrá akustika a slušné boxy a zosilňovač. A čím menej konektorov, odpojovačov a poistiek (v ceste signálu aj v napájaní), tým lepšie.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Opravujem. Poistku vyskušaj a možno budeš počuť.Ako inak to chceš pochopiť. Teoretizovaním asi tažko. Asi ste také poistky vtedy neskušali. Howgh.

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

:idea: jimmi zapomenul si 123456789 napsat, že tu pojistku musí obrátit, až pak je high

merhaut

Příspěvek od merhaut »

To je jako se bavit s analfabetama o literatuře. Budou čuchat k papíru, potěžkávat a obdivně mručet, že voňavější a větší kniha je lepší, a kožená vazba z pštrosa je na Nobelovku za literaturu.

Odpovědět