Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)

Příspěvek od Dasta »

123456789,
O vlivu jakýchkoliv kabelů na zvuk , zde nemá cenu psát ,protože je to téma, které dokáže rozhádat půl republiky.
Ohledně síťových kabelů bych jako příslušník místní kabelopodložkářské sekce pro zajímavost doporučil toto:
Sehnat, nebo stáhnout cd Bozzio, Lewin, Stevens "Black Light Syndrome", přehrát třetí track "Duende", tak, že napřed propojíš zesilovač do sítě šňůrou od počítače,jako druhý potom zapojit stíněný hifistický síťak.
V obou případech se zaměř na basovou složku, možná dojdeš k zajímavému zjištění.

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Technické zdůvodnění té změny basové složky s výměnou napájecího kabelu?

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

123456789

Ty jsi asi elektrikář - možná, že i zkušený, ale ....... Kabely nechej v klidu, alespoň pár dnů, sám to zde uvidíš po 27.11.2018, tak vydrž.

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Já to určitě vydržím, ale to technické zdůvodnění by mě teď zajímalo.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

To ti bohužel žádný zdejší superhifista nedá, ono ani žádné neexistuje, prý údajně stačí, ze je to slyšet. Nic víc nepotřebuješ vědět. A už se neptej, nebo se staré ucho zase rozzuří a bude bouřka.

pepino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepino »

123456789
V čem jsou lepší wago svorky, já upřednostňuji šroubové spoje.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Wago vyvíjí na spoj neustálý tlak, pod šroubem může časem drát "odtéct"...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

123456789,
Doporučil , jsem pouze poslech určité hudební ukázky, ve dvojim zapojení napájecích kabelů, nic víc, nic míň.
Případné technické odůvodnění bych očekával spíše od Tebe, podle výsledku tvojeho poslechu.Já jsem pocitář a technického důvody jdou mimo mně, ani mně při psaní příspěvku nenapadly.
Můj příspěvek byla jen reakce na Tvůj příspěvek o síťových kabelech výše.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

123456789 píše:
25 lis 2018 00:38
tak to předtím muselo být neuvěřitelně doprasené...Musely by tam předtím být spoje s vysokými přechodovými odpory, vyloženě někde něco jenom na dotyk a ne pořádně připojené atd.
jj, byl to kabel který jsem našel venku u kontejneru. Přinesl domů a zkusil v sestavě, co to udělá.

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

pepino píše:
25 lis 2018 12:53
123456789
V čem jsou lepší wago svorky, já upřednostňuji šroubové spoje.
Šroubky se používají mnoho desetiletí, wago svorky ve větším měřítku cca 20 roků. Aby se udržel dlouhodobě stabilní spoj, je třeba ty šroubky pravidelně dotahovat. To samozřejmě nikdo nedělá. Za těch cca 20roků mám k dispozici hodně velkou databázi spojů přechodových odporů (desetitisíce spojů) obojího typu a wago svorky vycházejí podstatně lépe. (Překvapilo mě, že i na dlouhodobě trvale zatěžované spoje proudy cca 20A).

123456789
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 123456789 »

Dasta píše:
25 lis 2018 13:14
......Případné technické odůvodnění bych očekával spíše od Tebe, podle výsledku tvojeho poslechu.Já jsem pocitář a technického důvody jdou mimo mně, ani mně při psaní příspěvku nenapadly........
Kdysi jsem s kamarádem uspořádal poslechový test napájecích kabelů pro "pocitáře". Jeden TOP stíněný kabel co si po vzájemné dohodě přinesli jako referenční a my jsme dodali nějakou šňůru od popelnice (jak píše kychtax).
Každá ta šnůra byla zvlášť v zásuvce a přepínalo se to na vícekontaktním silovém relé (se zlacenýma kontaktama ..... :) až na vstupu do zesilovače. Ta TOP šňůra se odpojovala při přepínání od všeho, aby to teda bylo echt. Na šňůře od popelnice jsme to neřešili.
Skupinka se dohodla, že přesto, že ta super šňůra už byla v provozu, nechá se to zahořet cca 2 hodiny, než to začnou testovat. Tak to bylo 2 hodiny zapojené, hrál bigbít a oni poslouchali. Když se dohodli, že zvuk se výrazně vylepšil, výšky jsou sametovější, středy vzdušnější, basy konkrétnější ..... tak požádali ať to začneme přepínat. Řekli jsme jim, že jsme to přepínali od začátku a teď to posledních 30 minut jede z té šňůry od popelnice.
Někdo po mě tenkrát hodil botou, potom se to zase zklidnilo. Domluvili jsme se , že teď to teda budeme přepínat, všichni byli ve střehu ..... mám pokračovat?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ano, je to možné, nezpochybňuji Tvojí zkušenost, dokonce vím, co by jsi do příspěvku napsal, kdyby jsi pokračoval, podobných historek se stejným koncem je v repertoáru skeptiků hafo.
Nemá proto cenu plevelit Kychtaxovi jeho vlákno nic neřešícími spory.
Nemám absolutně nic proti názorům druhé strany, líbí se mně třeba přímočarost některých členů, kteří napíší, že kabel nehraje a že je to blbost, respektuji tento názor, přestože si myslím něco jiného.Je to jenom koníček, který nás baví, a to obě názorové skupiny, včetně hudby.
Nemá cenu promarňovat čas nesmyslnými spory.
Promarněný čas, to jsou nikdy nekončící starosti o bezvýznamné věci.
Takhle bych to viděl já

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

http://www.empiricalaudio.com/computer- ... -snake-oil
Sice se to netýká lišt, ale našel jsem tady hezky shrnuté velmi zajímavé povídání o mýtech, stínění nap.kabelů, stínění/nestínění na reprokabelem, atd. atd. Kdo se tím chce zabývat víc..

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Dasta
Klobouk dolů, je vidět že máš nadhled *palec*
Rothaudio

Odpovědět