Můžu se zeptat, jak by ten zmiňovaný případný vliv na "tvrdost" zdroje projevil na výsledném zvuku? Projevilo by se to tím dost často zmiňovaným "přidušením" - ztrátou dynamiky?
FS píše: ↑24 kvě 2024 15:23ad "ale úbytek dynamiky měřitelný je"
Nebudu polemizovat ani rozporovat dříve prezentované příspěvky PMA a BVA - stejně tomu nerozumím a je mi to nakonec jedno. Já tam negativní dopad v dynamice (ať už psycho nebo reálně) slyším, takže zatím nefiltruji, přestože v některých jiných aspektech se mi zdála filtrace přínosná.
V různém čase jsem na různých přístrojích (Electrocompaniet AW180, EC4.8, EC4.8, Pass Labs X250.8, X350.8, XP20, XP22, Vitus Audio SIA-025, dokonce i různé proudově nenáročné zdroje signálu... ) zkoušel různé bazmeky (filtraci NA, oddělovací traf 3kVA, DC filtr, nějaké UPS) a vždycky to do té či oné míry bylo špatné. V rámci mé omezené zkušenosti byla stará Sunrise od NA ještě pořád nejlepší, kdy to bylo "něco za něco".
Jen kvůli negativně nastaveným očekáváním jsem se zatím nedokopal k tomu, abych si nějakou lepší filtraci proti záloze nechal poslat na vyzkoušení - pokud se to změní, tak bude nejvyšší model od NA určitě mezi prvníma na seznamu k vyzkoušení, protože mám nějakou zkušenost s jeho napájecíma kabelama a zdá se mi, že poměr cena/výkon je u něj v souladu s mými představami.
Torus bol sucastou Plitronu a pred par rokmi sa oddelili do samostatnej firmy. TOT je v najnizsia rada, ako to ide dalej tak sa ta funkcionalita rozsiruje, ale v principe stale to je oddelovak. Mne sa na tom paci to, ze sa na nic nehraju, vsetko to je fyzika a netvaria sa, ze po zapojeni nastane svetovy mier. Anglictina ma na to pekny vyraz: no-nonsense.blesk666 píše: ↑25 kvě 2024 07:52Torus vyuziva vo svojich modeloch vacsinou len odelovacie toroidne trafa Plitron a priemyslenu prepatovu ochranu. Ma aj wall mount riesenia. Tak ci tak, niekde mozu byt ucinnejsie riesenia aktivne ako ma napr Accuphase, niekde viacstupnove pasivne filtre (ako ma aj napr NA, Isotek…) a niekde ich kombinacia. So Slovenskych malovyrobcov by som zmienil aj Bubuxinove filtre.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host