Soundcare - antirezonanční puky a hroty

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Soundcare - antirezonanční puky a hroty

Příspěvek od Pajuna »

monte píše:Nevím, ale teď jsem se s chutí zasmál a od plic. M8 je pouze 8 mm a M6 je 6mm a trocha rozdílu je.
Jasne, a oba jsou Metricke,...ne kazdy je vzdelan ve strojarine! Odpustme mu to. ;)

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

sorry chalpci za stupidní dotaz, to nás na fildě neučili :oops:
díky *thumbs up*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Pajuna píše:
monte píše:Nevím, ale teď jsem se s chutí zasmál a od plic. M8 je pouze 8 mm a M6 je 6mm a trocha rozdílu je.
Jasne, a oba jsou Metricke,...ne kazdy je vzdelan ve strojarine! Odpustme mu to. ;)
Ano, o strojařině vím kulový, mám VŠ humanitní vzdělání (což mě ale zas tak úplně neomlouvá)
díky Pajune

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Zakúpené minuly týždeň na výstave, dnes namontované, naštastie som sa trafil závitom, pretože priamo na strankách výrobca u B&W uvádza M6 & M8 & M10 http://www.soundcare.no/threads.htm . A pred výstavou ma ani nenapadlo sa na niečo také pozrieť, ale boli za výbornu cenu 450SEK za 8 ks. Kupované z praktických dovodov, o ktorých by som si pred rokom ani nepomyslel (bývam zase v podnájme). Zvukový prínos tam určite je, doteraz ležali hroty bedne na 2 vrstvách vystriženého koberca v tvare bední a ten na parketách a fakt to nebolo ono. Síce je ten závit podľa mna zbytočne dlhý ale nevyzerá to až tak špatne.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Tak po dvoch týždnoch používania musím povedať, že to boli zatiaľ najlepšíe investované peniaze do hifivoodoo pomôcok u mňa, čím viacej počúvam CD/SACD, tým viac ma to baví, ten rozdiel je markantnejší ako sa zpočiatku zdal. Dnes som pokusne namontoval originál hroty späť, samozrejme vďaka ochrane parkiet na 2 vrstvách kobercu. Nemá to cenu...
Netvrdím, že pomožu všade a každému, ale v mojej miestnosti na mojich bedniach je posun ku kľudnejšiemu prejavu obrovský. Ako každý správny šved musím všetkých nórov "nenávidieť" (kto chce s vlkmi žit, musí s nimi vyť), ale za toto im ďakujem.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Za mne - koupil jsem je docela levne z ebayu, nove nepouzite. Namontoval jsem a nepoznam rozdil :-( Zena skonstatovala, ze je to lepsi, protoze se ted po repro vejde hlava z vysavace... Proberte si to jak chcete :-) Vyhazovat je nebudu, ale kdybych to mel za "ceske" ceny, tak bych byl hodne zklamanej.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

Někdy si říkám, že někteří ztrácí zbytky rozumu.
Bez ohledu na osobní pocity, některé věci prostě fungovat nikdy nebudou.
Pokud jde o hroty, tak to je nesmysl prvotřídní. Jde o tvrdý materiál, tedy tvrdý přenos vibrací. Prostě mezi dvěma elementy musí být "něco", co vibrace pohltí. Silentblok, gumová pružina, zkrátka něco, co není v tvrdém kontaktu místa přechodu energie.
Zkuste si vzít v dílně kompresor a místo gumových kol, nebo gumových pružin, ho postavte na kov. Uvidíte to zklidnění pohybu a to náhlé ticho. Nebo kdo máte auto, vyndejte z motoru silentbloky a hned se auto zklidní a bude víc ticha v kabině:-)
Nebo jestli máte souseda, co má dílnu, řekněte mu, ať z pod vrtačky nebo soustruhu vyndá gumy a postaví to rovnou na beton.
Budete mít doma větší klid:-).
Chce to používat hlavu a nevěřit každé hovadině, co nějaký trouba vymyslí, aby byl byznys.
Pokud jde o poznámku, zpe se hroty zapíchnou do žuly, to snad ani nelze komentovat. Pokud tedy nejsou hroty kalené což pochybuju. Běžte říct kameníkům, ať si nekalí sekáče. Že to udělají i s obyčejným železem.
Pokud má něco ztlumit přenos vibrací, energie, musí to absorbovat, nebo změnit energii na pohyb, teplo atd.
Cokoliv je lepší než hroty.
Jinak každý tu kupuje chujoviny za tisíce a víte co naprosto ale naprosto unikátně funguje?
Jedna levná a úžasná věc, která vznikla při pokusech něco utlumit. Nebylo to repro. Ale když jsem to aplikoval pod repro, tak zodpovědně můžu říct, že to je asi nejlepší, co jsem viděl a slyšel. Keramzit, nebo také liapor.
Používaný ve stavebnictví, nebo na zahradách.
Udělali jsme bedýnku pod repro a do ní keramzit. Na to dřevěnou desku aby bedny nestály na těch kuličkách a najednou ticho. Do podlahy neprošlo z bedny vůbec nic. Ale ani tón. Prostě nic.
Jedná se o napěněný jílový písek, teď jsou to dutě porézní kuličky. A jelikož jsou tam naházeny halabala volně,nepravidelně, tak rozbijou a pohltí veškeré vlnění. Kdo chce dojít v tomto k absolutní dokonalosti, vyzkoušejte. Nic lepšího asi zatím nikdo nevymyslel. Ona v jednoduchosti je síla a nic to navíc nestojí. A jen abych neříkal věci napůl. Nepopírám, že postavením bedny např na hroty, nemůže dojít ke změně zvuku. Může. Každá manipulace s bednou změní charakter. Ale nestane se, že hroty přeruší vibrace a energii z bedny do podlahy. To v žádném případě. Tož tak. A kdo není líný, vyzkoušejte keramzit. Pak napište.
A ještě jedna vychytávka. Vyzkoušeno. Jako tlumící prvek místo rouna. Vlasy. Lidské. Zkoušeli jsme to kdysi. Manželka je kadeřnice, tak stačilo jen zametat do pytle. Funguje dokonale. Nic lepšího asi také neexistuje. Jo existuje. Nejlepší vlastnosti má podle měření mech. Ale ten do beden dávat nebudu:-).

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Visatone,napsals to hezký ale pochopils to se svým plným rozumem úplně obràceně.Nepotřebujeme aby repro rezonovalo na silenbloku jako motor ale aby rezonance odešly z korpusu podložkou ,protože hràt mají měniče a ne korpus.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ja "verim" na hroty. V drevnich dobach myho hifi jsem mel regalovky jen tak bez jakychkoliv podlozek polozeny na drevotriskovych shit skrinkach z IKEA. Tzn spodni strana beden primo prilehala na horni desku skrinek. Kamarad mi doporucil podlozit bedny gumou. Vyresil jsem gumovym tesnenim mega rozmeru (na tesneni). Krouzky mely v prumeru odhadem 5 cm, mely kolaty prurez a vysku asi 1 cm. Jakasi zmena zvuku nastala, ale byli to na hranici slysitelnosti. Pak jsem si po case koupil kovove hroty, uplne obycejne asi za 400 Kc. A voila - zmena ve zvuku skokova. Klasicky efekt odizolovane reprosoustavy - zpevnene basy, min dubeni, sly hloubs. Zpresneni stereo lokalizace, celkovy vycisteni zvuku. Rozdil to byl slysitelny na prvni poslech. Na skale 0-100 byly bedna na nabytku 0, bedny s gumovyma podlozkama 10, bedny na hrotech 100.

Od ty doby pouzivam hroty.

Veci typu Ceraball jsou po konstrukcni strance jen obdoba hrotu. Funkcne shodny (koncentrace hmotnosti komponentu do malinke stycne plochy).

Visaton:
Profesne se hodne pohybuju po ruznych velkych fabrikach. Jeste nikde jsem nevidel, ze by stroje (prumyslive lisy, roboty, obrabeci stroje, giganticke prumyslove svarecky atd.) byly na nejakych pruznych prvcich. Vzdy kotveny budto primo do betonu nebo do betonu skrz roznaseci ocelove desky.

Neznam vzorecky, kteryma bych umel zduvodnit, proc to tak je. Ale rozdil mezi treba tim motorem v aute a bednou na podlaze je v pevnosti "podlozky" resp. jeji odolnosti vuci vibracim. Kariserie auta be se s pevne uchzcenym motorem zacala trast jako ratlik. Podlaha se s pevne (pres hroty) uchacenou bednou ani nehne. Neni to v tom?

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

johny52 píše:Visatone,napsals to hezký ale pochopils to se svým plným rozumem úplně obràceně.Nepotřebujeme aby repro rezonovalo na silenbloku jako motor ale aby rezonance odešly z korpusu podložkou ,protože hràt mají měniče a ne korpus.
To snad nemyslíš vážně?
Tak to potom postav na pořádné kulatiny a ne na hroty. Toho odejde víc jako po hromosvodu:-)
Člověče, než začneš psát hlouposti, bylo by dobré si o věcech něco zjistit. Vypadá to hloupě. Podívej se, co se o tom píše.:
http://www.hifionline.cz/hifi-prislusen ... cni-hroty/
http://www.avcenter.cz/avcenter/eshop/3 ... HS-set-4ks
Doslova:"Univerzální nalepovací antirezonanční hroty pod reprosoustavy a hifi komponenty. Účině zamezují přenášení basových frekvencí z reprobedny do podlahy. Vhodné i pro regálové bedny umístěné na polici !"

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Joooo, ty Dynavoxy jsou presne ty hroty, ktery jsem dal pod ragalovky, jak o tom pisu vyse.

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

PítrsPraha píše:Ja "verim" na hroty. V drevnich dobach myho hifi jsem mel regalovky jen tak bez jakychkoliv podlozek polozeny na drevotriskovych shit skrinkach z IKEA. Tzn spodni strana beden primo prilehala na horni desku skrinek. Kamarad mi doporucil podlozit bedny gumou. Vyresil jsem gumovym tesnenim mega rozmeru (na tesneni). Krouzky mely v prumeru odhadem 5 cm, mely kolaty prurez a vysku asi 1 cm. Jakasi zmena zvuku nastala, ale byli to na hranici slysitelnosti. Pak jsem si po case koupil kovove hroty, uplne obycejne asi za 400 Kc. A voila - zmena ve zvuku skokova. Klasicky efekt odizolovane reprosoustavy - zpevnene basy, min dubeni, sly hloubs. Zpresneni stereo lokalizace, celkovy vycisteni zvuku. Rozdil to byl slysitelny na prvni poslech. Na skale 0-100 byly bedna na nabytku 0, bedny s gumovyma podlozkama 10, bedny na hrotech 100.

Od ty doby pouzivam hroty.

Veci typu Ceraball jsou po konstrukcni strance jen obdoba hrotu. Funkcne shodny (koncentrace hmotnosti komponentu do malinke stycne plochy).

Visaton:
Profesne se hodne pohybuju po ruznych velkych fabrikach. Jeste nikde jsem nevidel, ze by stroje (prumyslive lisy, roboty, obrabeci stroje, giganticke prumyslove svarecky atd.) byly na nejakych pruznych prvcich. Vzdy kotveny budto primo do betonu nebo do betonu skrz roznaseci ocelove desky.

Neznam vzorecky, kteryma bych umel zduvodnit, proc to tak je. Ale rozdil mezi treba tim motorem v aute a bednou na podlaze je v pevnosti "podlozky" resp. jeji odolnosti vuci vibracim. Kariserie auta be se s pevne uchzcenym motorem zacala trast jako ratlik. Podlaha se s pevne (pres hroty) uchacenou bednou ani nehne. Neni to v tom?
No ano. Spoustu strojů větších rozměrů je uchyceno do podlahy. Ale měl bys vidět, co je pod tím za kus betonu, který to pohlcuje. To není jen tak přes svorníky uchyceno k té podlaze, co se po ní v hale chodí. Ale to tak je v průmyslových fabrikách. Ale ne v nějakých dílničkách, nástrojárnách apod. Tam to na podlaze na betonu fakt není. No a pokud by to tak bylo, tak není nic lepšího, než si bedny natvrdo přišroubovat k podlaze. Tém by se vyřešilo vše bez problému. Kdo chce, ať tomu věří. Proč ne. Koneckonců, nikomu to neubližuje a když je člověk spokojený, tak proč ne. Já samozř. nikomu nevnucuju , jsem celkem tolerantní.
Vyzkoušej jednu věc. Vezmi 8 matiček osmiček, nebo desítek a postav každou bednu na 4 matky. Třeba zjistíš, že netřeba kupovat drahé hroty a bude to úplně stejné. Zkus to a dej vědět. Zajímalo by mě to.
Naposledy upravil(a) Visaton dne 05 pro 2015 21:58, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jinak ty vlasy jsou asi vtip ne ;-)? Za prvy by se slehavaly a za druhy z bassreflexovych beden by pri hlasitejsim hrani vylitavaly ven... Pokud by teda nebyly natolik dlouhy, aby se do sebe zamotaly. Ale to by chtelo nekolik metru... ;-).

Visaton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Visaton »

PítrsPraha píše:Jinak ty vlasy jsou asi vtip ne ;-)? Za prvy by se slehavaly a za druhy z bassreflexovych beden by pri hlasitejsim hrani vylitavaly ven... Pokud by teda nebyly natolik dlouhy, aby se do sebe zamotaly. Ale to by chtelo nekolik metru... ;-).
Ne . To není vtip. Nevím, jestli by jsi to tam dal jen tak. Já to měl v látkovém vaku. ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ja to ale nerikam jako nejaky dogma. Jen jsem popsal svou jasnou zkusenost, ze "pevny" spojeni bylo mnohem lepsi nez pruzny.

Jinak v tech prumyslovych halach byva beznej dratkobeton C30/35 nebo podobny specifikace.

Odpovědět