Jasne, a oba jsou Metricke,...ne kazdy je vzdelan ve strojarine! Odpustme mu to.monte píše:Nevím, ale teď jsem se s chutí zasmál a od plic. M8 je pouze 8 mm a M6 je 6mm a trocha rozdílu je.

Jasne, a oba jsou Metricke,...ne kazdy je vzdelan ve strojarine! Odpustme mu to.monte píše:Nevím, ale teď jsem se s chutí zasmál a od plic. M8 je pouze 8 mm a M6 je 6mm a trocha rozdílu je.
Ano, o strojařině vím kulový, mám VŠ humanitní vzdělání (což mě ale zas tak úplně neomlouvá)Pajuna píše:Jasne, a oba jsou Metricke,...ne kazdy je vzdelan ve strojarine! Odpustme mu to.monte píše:Nevím, ale teď jsem se s chutí zasmál a od plic. M8 je pouze 8 mm a M6 je 6mm a trocha rozdílu je.
To snad nemyslíš vážně?johny52 píše:Visatone,napsals to hezký ale pochopils to se svým plným rozumem úplně obràceně.Nepotřebujeme aby repro rezonovalo na silenbloku jako motor ale aby rezonance odešly z korpusu podložkou ,protože hràt mají měniče a ne korpus.
No ano. Spoustu strojů větších rozměrů je uchyceno do podlahy. Ale měl bys vidět, co je pod tím za kus betonu, který to pohlcuje. To není jen tak přes svorníky uchyceno k té podlaze, co se po ní v hale chodí. Ale to tak je v průmyslových fabrikách. Ale ne v nějakých dílničkách, nástrojárnách apod. Tam to na podlaze na betonu fakt není. No a pokud by to tak bylo, tak není nic lepšího, než si bedny natvrdo přišroubovat k podlaze. Tém by se vyřešilo vše bez problému. Kdo chce, ať tomu věří. Proč ne. Koneckonců, nikomu to neubližuje a když je člověk spokojený, tak proč ne. Já samozř. nikomu nevnucuju , jsem celkem tolerantní.PítrsPraha píše:Ja "verim" na hroty. V drevnich dobach myho hifi jsem mel regalovky jen tak bez jakychkoliv podlozek polozeny na drevotriskovych shit skrinkach z IKEA. Tzn spodni strana beden primo prilehala na horni desku skrinek. Kamarad mi doporucil podlozit bedny gumou. Vyresil jsem gumovym tesnenim mega rozmeru (na tesneni). Krouzky mely v prumeru odhadem 5 cm, mely kolaty prurez a vysku asi 1 cm. Jakasi zmena zvuku nastala, ale byli to na hranici slysitelnosti. Pak jsem si po case koupil kovove hroty, uplne obycejne asi za 400 Kc. A voila - zmena ve zvuku skokova. Klasicky efekt odizolovane reprosoustavy - zpevnene basy, min dubeni, sly hloubs. Zpresneni stereo lokalizace, celkovy vycisteni zvuku. Rozdil to byl slysitelny na prvni poslech. Na skale 0-100 byly bedna na nabytku 0, bedny s gumovyma podlozkama 10, bedny na hrotech 100.
Od ty doby pouzivam hroty.
Veci typu Ceraball jsou po konstrukcni strance jen obdoba hrotu. Funkcne shodny (koncentrace hmotnosti komponentu do malinke stycne plochy).
Visaton:
Profesne se hodne pohybuju po ruznych velkych fabrikach. Jeste nikde jsem nevidel, ze by stroje (prumyslive lisy, roboty, obrabeci stroje, giganticke prumyslove svarecky atd.) byly na nejakych pruznych prvcich. Vzdy kotveny budto primo do betonu nebo do betonu skrz roznaseci ocelove desky.
Neznam vzorecky, kteryma bych umel zduvodnit, proc to tak je. Ale rozdil mezi treba tim motorem v aute a bednou na podlaze je v pevnosti "podlozky" resp. jeji odolnosti vuci vibracim. Kariserie auta be se s pevne uchzcenym motorem zacala trast jako ratlik. Podlaha se s pevne (pres hroty) uchacenou bednou ani nehne. Neni to v tom?
Ne . To není vtip. Nevím, jestli by jsi to tam dal jen tak. Já to měl v látkovém vaku.PítrsPraha píše:Jinak ty vlasy jsou asi vtip ne? Za prvy by se slehavaly a za druhy z bassreflexovych beden by pri hlasitejsim hrani vylitavaly ven... Pokud by teda nebyly natolik dlouhy, aby se do sebe zamotaly. Ale to by chtelo nekolik metru...
.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti