Omluva přijata. Potrefená husa se ve mně ozvala - patřím zjevně k "voodoo spolku" a cítil jsem se oslovenKarel1 píše: Vidím, že u každého příspěvku musí předcházet citace, aby bylo jasné, na koho reaguji. Tvé vysvětlení jsem si důkladně přečetl a dumám nad ním. Můj příspěvek nebyl všeobecný ale pro předchozí příspěvek, tj. členovi voodoo spolku, panu " PítrsPraha". Omlouvám se.
Vliv (mikro)vibrací na zvuk, potažmo pak "vnímání zvuku" jak to zmiňuje BVa v předchozím příspěvku, musí být nutně subjektivní, zatímco vibrace samotné jsou objektivní. Podle vlastních zkušeností bych řekl, že vhodné momentální rozpoložení pro schopnost soustředěného poslechu je (platí pro mne a můj systém) asi důležitější než podložky (jsem uživatel SortKone).
Ale přesto se řadím jednoznačně k "voodoo spolku". Jsem si skoro jistý, že v ABX testu bych nepoznal nic - ona míra stresu z "povinnosti" něco rozlišit by zřejmě převážila ostatní pocity, i ty sluchové. Ale současně mám vyzkoušeno, že když jsem po dluhodobějším soužití (aspoň pár dnů) ze systému odstranil SortKone, tak ten pocit ztráty byl dost cítit a objednal jsem si je.