SSC

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SSC

Příspěvek od NIN »

Tak samozřejmě mám věci co znám dobře nebo spíš lépe než ostatní, ale bezpečně a na 100% mohu potvrdit změnu naposledy s výměnou koncáků. U podložek a kabelů si to už tak netroufám. To už se dle mého názoru nebo alespoń u mne může prolínat s pocity a situacemi jak píšu výše. Ale když v tom má někdo jasno (i když si to jenom myslí), tak proč nezainvestovat do čehokoli? I pro pouhý pocit třeba jistoty nebo vylepšení dizajnu má cenu si dělat radost. Já mám třeba záslepku (mimo jiné) i na konektor optického kabelu, protože se mi to tak líbí, ale v žádném případě za sebe nemohu tvrdit, že se něco změnilo v reprodukci. A komu je vlastně do toho, jestli se třeba u poslechu nepřevleču do plavek a nasadím si ploutve, protože takhle ty nahrávky od "Plavců" hrají lépe a pak si nasadím klaunský noc, jelikož si chystám užít Planta a jeho Band of Toy (i když ten šáša na obalu zrovna na nose bambulku nemá) :D . Je to přeci úplně jedno, jak si to kdo užije a budiž mu přáno.

Odar

Příspěvek od Odar »

zabiny007 píše:Pro teoretiky: Opravdu chcete dosáhnout toho, aby zde již nikdo své reálné poslechové zkušenosti nepsal? Znám pár hifistů, kteří mají co říct, ale raději sem nepíší, protože jim to za to nestojí.
Ked clovek vidi neustale vymyvanie mozgov od tych istych uzivatelov, tak je to uz okate. Reklama by mala byt tam, kde je urcena a platena. Nie po hifi forach.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

davidhighend píše:Opet mohu jen tise zavidet tu pamet, nekterych zde pritomnych odborniku. Smekam az k zemi a jdu se sebou neco delat, nejak to natrenovat, nebo co by jste mi poradili. Co mam pro to udelat dostat se na takovou uroven hodnoceni vysokeho konce, kdy budu moct rozeznat rozdily ve zvuku sestavy po nekolikadenni prodleve mezi kazdym poslechem. Opravdu by mne to zajimalo, jak to delate, asi je v tom nejake kouzlo, najaka cerna magie, nebo mozna bila ja nevim. Poradte prosim.
Je to jednodussi nez se zda. Kup si nejaky slusnejsi bedny... mas koneckoncu v nicku highend? 8-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

NIN píše:Na nějaké furt dokola opakované nahrávce se to asi poznat dá. Já třeba takovou nemám, protože poslouchám myšmaš a furt jedno dokola mě poslouchat nebaví. Člověk by měl změnu slyšet (raději napíšu cítit) obecně na všem. Otázkou je, jestli k tomu nepomůžou další věci kolem. Já třeba mám pocit, že se hudba rozehrává postupně od zapnutí přístrojů. Taky je možné, že si uši samy postupně zvykají a postupně přijímají hudbu samotnou. Možná zrovna venku prší, možná mě před chvílí vytočil sousedův pes, možná přišlo moje očekávané cédo a teším se jak si to užiju. Je toho spousta co může v onu chvíli změnit pohled na věc = zvuk. :?:
Samozrejme, ze se rozehrava a zahriva nekolik minut/desitek minut po zapnuti. Kor pokud mas velke 750ky monobloky..
.. A poslouchas tu svoji nahravku prave proto porad dokola, abys vedel, co se deje se zvukem se zmenami. Jak jinak to zjistit?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Vsichni lidi s atccky, co si tady zkouseli ruzne podlozky, zmeny slyseli.. Nevim o jedinem, ktery by zmeny nezaznamenal. ..Ze by ta bedna byla zmetek?

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
Znalci vědí, že ATC znamená AUDIO TEST CERABALL...

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Zajímavé vlákno,Pytel díky za inspiraci,když pominu nicneříkající příspěvky bezvěrců,kterým nikdo nenutí něco takového kupovat pod hrozbou násilí,proto nechápu jejich nutkání se vůbec k těmto věcem vyjadřovat,tak po přečtení zbytku mohu uvažovat o náhradě za careball,které jsem původně chtěl,ale již je není možné vpodstate sehnat.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

terahera píše:....mohu uvažovat o náhradě za careball,které jsem původně chtěl,ale již je není možné vpodstate sehnat.
Pak ještě nezapomeň na soundcare, které jsou někde "mezi" ceraball a SSC puky... :-).

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

kychtax píše:
davidhighend píše:Opet mohu jen tise zavidet tu pamet, nekterych zde pritomnych odborniku. Smekam az k zemi a jdu se sebou neco delat, nejak to natrenovat, nebo co by jste mi poradili. Co mam pro to udelat dostat se na takovou uroven hodnoceni vysokeho konce, kdy budu moct rozeznat rozdily ve zvuku sestavy po nekolikadenni prodleve mezi kazdym poslechem. Opravdu by mne to zajimalo, jak to delate, asi je v tom nejake kouzlo, najaka cerna magie, nebo mozna bila ja nevim. Poradte prosim.
Je to jednodussi nez se zda. Kup si nejaky slusnejsi bedny... mas koneckoncu v nicku highend? 8-)
Dik za radu. Nic jiného jsem nečekal od věřících.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Ale vždyť to nikomu neubližuje,že jsme věřící,tak proč bychom si navzájem nemohli popovídat o svých pocitech a někomu tím pomoci v rozhodování.Nechapu proč mají bezvěrci ;) pořád potřebu tyto vlákna nějakým způsobem zesměšňovat a pleňit svými nicnerikajicimi příspěvky!Však nikdo nikoho nenutí to mít doma,tak o co furt jde?Buď mě to zajímá a chci to doma zkusit,nebo tomu nevěřím, zasměji se a hotovo

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Mimochodem - zde není na místě slovo "věřící", ale je potřeba jej nahradit za správné označení "slyšící". Já jsem třeba před časem také nevěřil v hifi spoustě věcí, dokud jsem je neuslyšel. Třeba napájení - dodnes nechápu, jak může mít filtr a napájecí kabel vliv na zvuk. Ale je to prostě tak, vliv mají. A osobní zkušenost poznání je nepřenositelná.
Takže všem doporučuji - vyzkoušejte to a pak piště svoji reálnou zkušenost a prosím napište i nějaké detaily poslechu. Je totiž téměř jisté, že u bedýnek JAMO z Elektrowordu při hraní ze Spotify v telefonu, propojeného se základním reciverem přes BT toho v minimalisticky zařízeném obýváku opravdu moc neuslyšíte. A pokud vlastníte vymazlenou aparaturu, akusticky upravenou místnost a stejně neslyšíte? Nic se neděje - hlavně se o svoji reálnou zkušenost podělte. Ale pokud jste nic nezkusili, tak si prosím ty svoje kecy "od klávesnice" odpusťte...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ale kdyby tam mel kdekoli dve slova "vyzkousel jsem.." tak to ma uplne jinou vahu.. jinak je toto jenom posmivani.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Tak já se tedy opravuji, slyšící,a zatím vše,co jsem v poslechoobyvaku udělal,přes samostatný el přívod,úpravu akustiky,výměnu kabelu až po zkoušení různých podložek,hrotu a nožiček,vše zřetelně slyšel jako posun k lepšímu, každopádně slyšel změnu.Jestli to někdo neslyší,ať neprudi a je vlastně rád,ušetří peníze a čas různým laborovanim

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Tak to je výborná zpráva, pokud jste tolerantní i k jiným názorům, než svým ;)
Pavel Macura Audio

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jako bezvěreci se mi chce napsat "proboha" :oops:
Za co jsme utratili statisíce, když všechny tyto "zvuk vyluzující zařízení" tak výrazně ovlivňují "zvuk nevyluzující zařízení", které vkládají do námi oblíbených nahrávek úplně jiné informace, které jsme po celou dobu, co je posloucháme neslyšeli, až najednou nějaká podložka, či kousek různě smotaných drátků nám najednou oznámil, že tam zakašlal houslista, tu zapraskala židle v sále, činel je nahoře vlevo (bodejť by nebyl, když je tam výškový reproduktor) a prostor se najednou ještě více rozevřel (bodejť ne, když se jeho vnímání změní i pohybem posluchače, záklonem nebo předklonem hlavy .. na to stačí opravdu 5 až 10 cm a už to hraje jinak)
Před pár léty jsme testovali monotóní zvuky různých kmitočtů, zda a jaký uslyšíme rozdíl v hladině dB a to tak, že ten kdo poslouchal měl sluchátka a vůbec netušil, kdy ten druhý na určitém kmitočtu nějaký ten dB přidal nebo ubral.
Výsledek byl někde mezi čtvrt a půl db postřehnutelné změny hlasitosti signálu (u hudby to budou hodnoty určitě vyšší)
Doporučil bych podobný test i zde.
Pokud budete lepší, je možné, že slyšíte opravdu zázračně a pak vás vlastně lituji, protože se v našem civilizovaném prostředí ani v klidu nevyspíte ... nebo ty minimální rozdíly v dB nepostřehnete a pak je to opravdu jen autosugesce, protože se na nějakou očekávanou změnu připravujete, přejete si ji a najednou ji tam máte.
Jinak slyší každé vaše ucho. Jinak slyšíte odpočati, jinak unaveni. Jinak hladní, jinak sytí. Jinak, když v místnosti vyvětráte a změní se vlhkost vzduchu ...atd. Nikdy to není úplně stejně, protože nejsme STROJE.
Tím ovšem nechci veškeré snahy o dosažení nejvěrnějšího zvuku zatracovat. Také se o ně snažím, ale pominu-li snahu o akusticky přívětivou poslechovku a zvukově neurážející komponenty, vše ostaní je pouze, tak říkajíc, pro klid duše *thumbs up*

Odpovědět