Digitální koaxiální kabel
Re: Digitální koaxiální kabel
Tam se ale hovori o analogovem propojeni a to tady nikdo nezpochybnuje. Nebo jsem v tom vlakne neco nepochytil (vyjma poznamky o tom, ze digitalni prenos je take analogovy, coz uz jsme si tu snad vysvetlili)?
No fajn, odrazy. A co zmeni na tom, ze kdyz na zacatku namoduluju do media sekvenci bitu, tak na konci je zase prectu (byt je jejich modulovana podoba trochu zmenena)?petrL píše:david:
Spíš než rušení vadí odrazy vlnění. To bys taky musel rozebírat, jak na který signál reagují přijímače, jak odrazy ovlivňují vysílač. Lepší dig. kabely mohou obsahovat i oddělovací trafo a nějaké sítě pro tlumení odrazů. Myslím, že v.d. Hul používá grafitovaný silon nebo co, právě kvůli většímu, rovnoměrně rozloženému odporu. (Před desetiletími nechvalně známý jako odrušený zapalovací kabel v autech - možná lacino skoupil neprodejné zásoby ;) )
... a jakékoli zmeny signálu se pak projeví ve zvuku. Pokud to na dané sestavě slyšet není, pak jen dobře pro majitele, nemusí s ničím laborovat a může psát v tomto duchu své poznatky na forech 
Fajn, takze si rozhodne nemuzes precist, co tu kdo pise do fora, protoze jakakoli zmena signalu (a ze jich cestou bylo!) se projevi na textu. Nejdriv to trochu poskodi moje sitovka, pak Ethernetovy kabel, pak switch, pak dalsi kabel, pak muj router, pak kabelovy modem, pak sit meho poskytovatele, pak propojovaci centrum, pak sit tveho poskytovatele a tak dal. Tak to se vubec nedivim, ze pak vysvetleni o tom, jak je to s prenosem digitalniho signalu, je na tvem pocitaci absolutne nepochopitelne.Borek píše:... a jakékoli zmeny signálu se pak projeví ve zvuku. Pokud to na dané sestavě slyšet není, pak jen dobře pro majitele, nemusí s ničím laborovat a může psát v tomto duchu své poznatky na forech :mrgreen:
sorry, teď jsem to pochopil, vždyť jsou to ty jedničky a nuly
Díky 
Myslím si, že v případě počítače tento problém není nutno řešit. To co příjde do počítače telefonní dvojlinkou nebo CD mechanikou za pár šupů, je v takové kvalitě, že nepomůže ani kabel za x tisíc.
Ano, zvlast kdyz to treba bude studiovy master 192/24 v bezztratove kompresi, tak to temer jiste bude absolutne neposlouchatelne ;).fox píše:Myslím si, že v případě počítače tento problém není nutno řešit. To co příjde do počítače telefonní dvojlinkou nebo CD mechanikou za pár šupů, je v takové kvalitě, že nepomůže ani kabel za x tisíc.
OK, tak jinak. Ktera z mych uvah je technicky nespravna?
Tak co, cas na slepy ABX test?
Poď ven a sundej brejle frajeredavid píše:Tak co, cas na slepy ABX test?
Tak to by v mém případě byl opravdu velmi slepý test ;DDDagavel píše: Poď ven a sundej brejle frajere :twisted:
Omluva a oprava, necetl jsem popis formatu poradne: umi se detekce licheho poctu poskozenych bitu, je tam parita. Ridici slova maji CRC, takze i vetsich chyb. Poskozeny blok se neumi opravit, to je spravne.david píše: Z tohoto pohledu je S/PDIF nezaruceny, protoze nepouziva zadnou ochranu proti chybe v prenosu, ani detekci.
Coz ovsem spise podporuje to, co jsme tu rikali s Agavelem: zbyva jitter (ktery se obvykle da eliminovat malym vstupnim bufferem a prevzorkovanim hodinami prijimace).
Vlákno bylo původně o digitálním kabelu. Borku, dospěl jsi už k nějakému rozhodnutí? Kdyby ses nakonec dostal ke slušnému kabelu a slyšel rozdíl proti nějakém obyčejnému, parametrově vhodnému kabelu, dej mi pak vědět třeba přes SZ.