Důležitost kabelu u gramofonu

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Důležitost kabelu u gramofonu

Příspěvek od Lad2000 »

Dasta píše:
04 led 2024 16:24
délka je určena násobky čísla 41, v praxi se nejčastěji používají délky 82cm a 123 cm.
Kratší kabel jak 41cm se nedoporučuje.
Zjímalo by mě nějaké bližší vysvětlení? Jinak je to jen střelba od pasu...
Nebo se s těmi násobky lépe vypočítává cena, proč ne třeba 42, to by bylo pochopitelnější.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Bližší vysvětlení nemám.
Takto mi to bylo sděleno, já to tak mám a k naprosté spokojenosti už několik let.Hovořím o kabelu Vdh 501 ve stříbrné verzi.
Můžeš to buď akceptovat,nebo ignorovat nic jiného se nedá s tím dělat.
Debaty, jestli 41,nebo 42 nikam nepovedou.Jistě,že ten cm nebude hrát roli,bude pouze záminkou debat, které nikam nevedou.
Proč tomu tak je mi kdysi vysvětloval renown, jelikož jsem pouze uživatel ,neumím vysvětlit,ale vždy poslouchám doporučení lidí, kteří tomu rozumí a navíc vždy dobře doporučí .

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Zjevně hadí olej, vlnová délka odpovídá cca 731MHz, asi mindrák z povinné vojny. A co potom vedení uvnitř gramofonu apod.
Promiň, ale jen další naprosto nesmyslné a ničím, kromě dojmů, nepodložené tvrzení.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Tvůj názor.
Nemám vůbec náladu dohadovat se o pí..vinách s nějakým technokratem. Já jsem spokojen a užívám si hudbu, což doporučuji každému.
Z vojny mindrák nemám, skončila mi už v roce 72 A to je sakra dlouho.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Sorry, ale to Tvé tvrzení je stejné, jako řešit spotřebu u auta podle barvy. Technický podklad nula. Jen pro pocit.
Chápu, že pro praveho intelektuála technika nic neznamená, či ji spíše nechápe, ale hádat se s techniky budou... :) :) :)
Neber si to osobně, tyhle rádoby zkušenosti a tvrzení jen nemají žádný reálný podklad. A mě narozdíl od esoteriků zajímá proč.
Proto, že to kdysi někdo řekl, není ta správná odpověď.

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

Upřímně a odhlídnuto od tohoto konkrétního případu VDH kabelu, opravdu si myslíš, že takto se dočkáš pro tebe akceptovatelné odpovědi? Na cokoliv, co tě reálně zajímá? Divím se, že na tebe Dasta vůbec reaguje, ale co naplat, byl zjevně vychovaný jinak.

Omluva za OT.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A já byl vychovaný tak, že když se slušně zeptám, dostanu fundovanou odpověď. Ne jako v kostele. Věř a víra Tvá Tě uzdraví.
Když něco tvrdím, měl byhc vědět proč, jinak je lepší mlčet.
Ano máš pravdu, na takové tvrzení se akceptovatelně odpovědět nedá, proto je někdy lepší neplácat nepodložené hlouposti.
Samozřejmě u přenosky je třeba dodržet určité parametry kabelu, ale jediný, na který má délka vliv je kapacita, čím delší kabel, tím větší kapacita...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Já jsem psal,že to nevím, myslím,že to je velmi slušná odpověď.
Nakonec jsi si asi odpověděl sám,že délka kabelu souvisí s kapacitou.
Tady Ti nikdo neodpoví,všechny jste vyhnali,nikdo nepíše.
Nelze se tomu divit, každý na to nemá nechat se ostrakizovat za všechno co napíše, navíc od lidí, kteří si myslí,že dacem za dva tisíce smete všechny vinylisty.
Ještě bych chtěl poznamenat,že nejsem žádný intelektuál, celý život se živím jako klempíř.
Jestli se opravdu chceš dovědět jak je to s tou délkou,zkus oslovit odborníky u výrobce v Holandsku, jistě Ti rádi odpoví.
Mně stačí, když mi to doma řekne jeden z největších odborníků na gramofony u nás.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Odpověď, že nevím, je naprosto v pořádku. Že je to počítání nesmysl, je taky v pořádku.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

No nevím, odpovědět, že je tráva modrá a nevědět proč, nepovažuji za odpověď. Techniky jsem zdaleka nevyhnal já, ale ortotodoxní esoterici se svými tvrzenímí typu: Já to slyším a proto to tak je. A neodpověděl jsem si sám, to je jeden z příkladů jak technika funguje, mě zajímala odpověď na to proč zrovna 41 cm a násobky je ta správná délka, a na to jsem odpověď nedostal. A proto mě to počítání přijde jako další eso nesmysl.
Osobně proti Dastovi nic nemám, jen mě zajímá důvod. A silně pochybuji, že by mě to vysvětlili na HE fóru...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Akorát teda to "Kratší kabel jak 41cm se nedoporučuje." to mi přijde trochu jako kravina.
Kdyby bylo na mě, tak bych dal RIAA přímo do gramofonu. Pak už na kabelech až tolik nezáleží.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Lad2000

Tady jsme samí neinformovanní zoufalci a obchodníci s hadím olejem, ale natipuji Ti řešení. Vůbec se neostýchej a pokud jsi informací dychtiv, tak si zavolej k takovým "amatérům" jako jsou tihle: https://www.project-audio.com/de/connect-it-cables/, možná se to tam někde dokonce dočteš, ale hlavně se neboj zeptat, protože tady se to nedozvíš.

Pokud Ti to nevadí, tak já používám tenhle - už několik let. https://www.aq.cz/pro-ject-connect-it-l ... ?vid=38639

Hodně štěstí.

Jarda69
Vyrábí se i 20,5 cm.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Jarda 69,
U gramofonů neplatí, čím kratší kabel,tím lepší.
Může nastat situace,že brumí phono preamp a potom rád vezmeš za vděk delším kabelem,aby byl dál od něčeho,co brum způsobuje.Pak přijde vhod ten 82cm,nebo123cm dlouhý.
Měl jsem s tím kdysi problém, který zmizel až po přehození řídícího zesilovače a cd playeru v racku.
S kabelem dlouhým 41cm,nebo i kratším bych přístroje prohodit nemohl.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Oprava
Zmátla mě ta délka.

Ke gramci mám tento, ale v délce 82 cm.

https://www.hifi-audio.cz/pro-ject-conn ... ca-p62787/

Odpovědět