Důležitost kabelu u gramofonu
Re: Důležitost kabelu u gramofonu
Lad nezlob se, ale ta tvoje šikana neměla nic společného s technickým vzděláním ani marketingem. Pokud ti to vadí obrať se na výrobce a ne na Dastu, ten ty kabely v dané délce přece ani nevyrábí ani neprodává. Proto nechápu, že jsi do něj takto šil, je to od tebe nedůstojné..
Presne tak...
A druhá vec je prínos príspevkov od Lad2000 kontra od Dastu. Veď ten Dasta píše vždy nekonfliktnym štýlom, jeho znalosti bigbeatu, vydaní na LP atď pomohli mnohokrát. Potom príde nejaký nešťastník Lad2000 a je hotovo....Samozrejme pod zásterkou že chráni iných pred bludmi a nezmyslami.
A druhá vec je prínos príspevkov od Lad2000 kontra od Dastu. Veď ten Dasta píše vždy nekonfliktnym štýlom, jeho znalosti bigbeatu, vydaní na LP atď pomohli mnohokrát. Potom príde nejaký nešťastník Lad2000 a je hotovo....Samozrejme pod zásterkou že chráni iných pred bludmi a nezmyslami.
"" The available cable lengths result from the specific conduction speed of electrical signals (runtime-optimized cable lengths). "" - ano to je výjádření výrobce a pokud někdo žádá bližší vyjádření k tomuto, tak je potřeba se na toho výrobce obrátit s dotazem, proč je tomu tak. Já jsem nic takového nečinil, já pouze měl zájem nakoupit phono kabel ve stříbře a nízkou kapacitou, kde s ohledem na podmínky zapojení v mé sestavě, mně právě vyhovoval v délce 82 cm tento kabel. Pokud by však byl délky 85 cm, či 79 cm, i tak by mně vyhovoval.
Já jsem pouze reagoval na vyjádření Dasty, kde jsem jej podpořil s těmito délkami, které se shodují s výrobky renomovaného výrobce phono techniky a předpokládám, že ten výrobce by měl vědět proč.
Odborné dotazy " Vy odborníci " přes dráty, směřujte proto na Pro-Ject Audio Systems. Třeba Vám to objasní, či přiznají marketing. Nenapadejte prosím zdejší členy, někteří jsou skutečně přínosem v tomto skomíracím fóru, na rozdíl od věčných oponentů, kteří již z principu rozporují vyšší cenu, či něco co sami neznají a popřípadě nemají s tím zkušenost. Pokud si někdo myslí, že je erudovaný elektrikář a všude si narve CYSY, či zvonkový drát, tak je to jen jeho věc a má na to právo. Nemá však právo kritizovat a útočit na někoho jiného, který si koupí jiný kabel, ať už v jakékoliv délce, či z jakéhokoliv materiálu.
Já jsem pouze reagoval na vyjádření Dasty, kde jsem jej podpořil s těmito délkami, které se shodují s výrobky renomovaného výrobce phono techniky a předpokládám, že ten výrobce by měl vědět proč.
Odborné dotazy " Vy odborníci " přes dráty, směřujte proto na Pro-Ject Audio Systems. Třeba Vám to objasní, či přiznají marketing. Nenapadejte prosím zdejší členy, někteří jsou skutečně přínosem v tomto skomíracím fóru, na rozdíl od věčných oponentů, kteří již z principu rozporují vyšší cenu, či něco co sami neznají a popřípadě nemají s tím zkušenost. Pokud si někdo myslí, že je erudovaný elektrikář a všude si narve CYSY, či zvonkový drát, tak je to jen jeho věc a má na to právo. Nemá však právo kritizovat a útočit na někoho jiného, který si koupí jiný kabel, ať už v jakékoliv délce, či z jakéhokoliv materiálu.
Brečíš na špatném hrobě, nikoho nešikanuji, a na technický dotaz jsem dostal esoterickou odpověď, pokud s tím máš problém obrať se na autora.Maxpower píše: ↑26 bře 2025 11:57Lad nezlob se, ale ta tvoje šikana neměla nic společného s technickým vzděláním ani marketingem. Pokud ti to vadí obrať se na výrobce a ne na Dastu, ten ty kabely v dané délce přece ani nevyrábí ani neprodává. Proto nechápu, že jsi do něj takto šil, je to od tebe nedůstojné..
Já jsem tam před 3 lety napsal,vůbec neodpověděli.Jednalo sa však o napájecí DC kabel Pro-Ject Connect it Power 20V MiniXLR-MiniXLR
https://www.aq.cz/pro-ject-connect-it-p ... ti=344761 VC r.21 jsem si objednal a zaplatil u Projectu (v Rakousku)na černý pátek(velká sleva) transport CD Box RS2 T a čekal a čekal,.Byl kovid,nebyly čipy,nebyl transport.Nakonec po komunikaci s nimi jsem si ho po 3 měsících vyzvedl na pražské pobočce AQ,kde měli jeden předkovidový skladem,potud komunikace s nimi OK,Ale jelikož jsem měl k němu vlastní lineární zdroj,potřeboval jsem ten kabel.U spínaného,který byl součástí dodávky byl napevno.Tak jsem jim psal,proč mají jen tyto délky-ticho po pěšině
z webu pro-jectu (přeloženo)
Vysoce výkonné kabely pro napájecí skříně
Magneticky stíněné pro optimální připojení!
Výběrem speciálních kabelů pro napájení lze dosáhnout optimální audiofilské kvality zvuku. Optimální kabel proto nabízíme v 0,82m, 1,23m a 1,85m.
Tak jsem nakonec koupil ten kabel za 2 litry u AQ,když jsem ho doma rozebral,na jedné strané jsem potřeboval jiný konektor,zjistil
jsem,že je to obyčejný koaxiál rg 59 v ceně 24 Kč/m,střední vodič veden jako +,stínění -
https://www.aq.cz/pro-ject-connect-it-p ... ti=344761 VC r.21 jsem si objednal a zaplatil u Projectu (v Rakousku)na černý pátek(velká sleva) transport CD Box RS2 T a čekal a čekal,.Byl kovid,nebyly čipy,nebyl transport.Nakonec po komunikaci s nimi jsem si ho po 3 měsících vyzvedl na pražské pobočce AQ,kde měli jeden předkovidový skladem,potud komunikace s nimi OK,Ale jelikož jsem měl k němu vlastní lineární zdroj,potřeboval jsem ten kabel.U spínaného,který byl součástí dodávky byl napevno.Tak jsem jim psal,proč mají jen tyto délky-ticho po pěšině
z webu pro-jectu (přeloženo)
Vysoce výkonné kabely pro napájecí skříně
Magneticky stíněné pro optimální připojení!
Výběrem speciálních kabelů pro napájení lze dosáhnout optimální audiofilské kvality zvuku. Optimální kabel proto nabízíme v 0,82m, 1,23m a 1,85m.
Tak jsem nakonec koupil ten kabel za 2 litry u AQ,když jsem ho doma rozebral,na jedné strané jsem potřeboval jiný konektor,zjistil
jsem,že je to obyčejný koaxiál rg 59 v ceně 24 Kč/m,střední vodič veden jako +,stínění -
Proto se obracím na tebe. Jestli máš špatnou paměť tak si projdi svoje bláboly v minulých příspěvcích. Pokud máš špatné svědomí, ani se ti nedivím...Lad2000 píše: ↑26 bře 2025 19:40Brečíš na špatném hrobě, nikoho nešikanuji, a na technický dotaz jsem dostal esoterickou odpověď, pokud s tím máš problém obrať se na autora.Maxpower píše: ↑26 bře 2025 11:57Lad nezlob se, ale ta tvoje šikana neměla nic společného s technickým vzděláním ani marketingem. Pokud ti to vadí obrať se na výrobce a ne na Dastu, ten ty kabely v dané délce přece ani nevyrábí ani neprodává. Proto nechápu, že jsi do něj takto šil, je to od tebe nedůstojné..
Obávám se, že (špatné svědomí) Lad2000 nemá. Tomu by musela nejdříve předcházet nějaká sebereflexe. Smutný příběh
Přidám se k lítosti nad členem Lad2000 .
On trpí situací, posílám mu hodně hezké energie i když je to velký špatný. Kamaráde nejsi na to sám, využij naší komunity a svěř se ve svém vláknu.
Dasto díky že píšeš.
On trpí situací, posílám mu hodně hezké energie i když je to velký špatný. Kamaráde nejsi na to sám, využij naší komunity a svěř se ve svém vláknu.
Dasto díky že píšeš.
Efičák a Maxpower, zkuste si tu diskusi projít, třeba víckrát, snad pochopíte, pokud ne, dejte si chlapci prášek, zřejmě jste oba dost mimo, zjevně nerozumíte psanému textu, o elektrotechnice se ani nezmiňuji, právě jste se pasovali na hlupáky. Trpíte nedostatkem technického vzdělání, a děláte z hifi sektu, možná byste se měli vrátit ke svým oltářům a pomodlit se. Mě nevadí, že technice nerozumíte, ale dělat z ní to co vy dva, a nejen vy...
Špatné svědomí rozhodně nemám, za to na rozdíl od většiny z vás mám vzdělání a praxi v elektronice.
Ale pravda, je mi vás líto...
Špatné svědomí rozhodně nemám, za to na rozdíl od většiny z vás mám vzdělání a praxi v elektronice.
Ale pravda, je mi vás líto...
Lade, vyhledej nejbližší náruč, kapesníky a plač.
Co se tě dotýká, to se tě týká.
Když tě dráždí úroveň hobby fóra, choď jinam. Co Nelson Pass, John Curl, nečekají na kvalitní oponenturu na DIY audiu?
Na téma délky kabelů do phona je už více vláken v archivu. Jsou členové s velkými zkušenostmi včetně měření kazet MM a MC. VDH vyrábí jen MC kde délka a kapacita .
Co se tě dotýká, to se tě týká.
Když tě dráždí úroveň hobby fóra, choď jinam. Co Nelson Pass, John Curl, nečekají na kvalitní oponenturu na DIY audiu?
Na téma délky kabelů do phona je už více vláken v archivu. Jsou členové s velkými zkušenostmi včetně měření kazet MM a MC. VDH vyrábí jen MC kde délka a kapacita .
Už tento tvůj post by mně osobně stačil na to, abych tě nakopal do prde*e a dal ti tady doživotní BAN. Bohužel, admin je velmi velkorysý. Díky takovejm knotům, jako jsi ty, tohle forum šlo zcela do kytek. Vážím si Dasty za jeho trpělivost, na jeho místě já bych se s tebou vůbec nezahazoval
Takéto fóra idú "do kytek" pre obhajobu totálnych bludov, audio šamanizmu a "marketingových" nezmyslov, pre vydávanie halucinácií za fakty..A pre popieranie objektívnej reality a zdravého rozumu zostáva len motanie sa v kruhu. Názorná a smutná ukážka kam to vedie je HEF.Díky takovejm knotům, jako jsi ty, tohle forum šlo zcela do kytek..

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdeny píše: ↑28 bře 2025 06:43
Už tento tvůj post by mně osobně stačil na to, abych tě nakopal do prde*e a dal ti tady doživotní BAN. Bohužel, admin je velmi velkorysý. Díky takovejm knotům, jako jsi ty, tohle forum šlo zcela do kytek. Vážím si Dasty za jeho trpělivost, na jeho místě já bych se s tebou vůbec nezahazoval
Nějaký agresivní po ránu, v poledne ti praskne žilka a večer si ani pr.el sám neutřeš.
Žvanivé, souhlasné příspěvky bez obsahu, jako by to psala AI, to nevadí. Hlavně přitakat.
Šíření hloupostí nevadí, ani argumentační fauly jako odkaz na falešné autority, pseudo guru, spíš gore

Chlapci, vy si přímo zasloužíte být v těch sra.kách, kupovat si předražené nesmysly, věřit hovadinám a být šťastní ve své bublině.
Že vás to baví....... Jděte raději poslouchat.
Stejně je to zvláštní, že se lidi zhádaj nejvíc o kabelech. Třeba v diskuzi o návrhu zesilovače, jsem to neviděl.