Důležitost kabelu u gramofonu
Re: Důležitost kabelu u gramofonu
Slyšel jsem to před lety stejně jako Dasta, důvod jako on taky nevím, nepídil jsem se po něm.
"Může nastat situace,že brumí phono preamp a potom rád vezmeš za vděk delším kabelem,aby byl dál od něčeho,co brum způsobuje."
Tu větu uplně nechápu, resp nedovedu si představit tu konfiguraci.
Je nějaký důvod, proč by neměl být preamp co nejblíže u gramofonu?
Tu větu uplně nechápu, resp nedovedu si představit tu konfiguraci.
Je nějaký důvod, proč by neměl být preamp co nejblíže u gramofonu?
Konfigurace je taková:
Gramofon je zapojen do step Up trafa, to je zapojeno do phono preampu,ten potom do předzesilovače.
Předzesilovač posléze do výkonových zesilovačů...
Abych se zbavil brumu,musel jsem předzesilovač posunout o 20cm od phono preampu.
Vyřešil jsem to přehozením předzesilovače s cd playerem v racku.To bych však nepřipojil 41cm dlouhým kabelem.
Gramofon je zapojen do step Up trafa, to je zapojeno do phono preampu,ten potom do předzesilovače.
Předzesilovač posléze do výkonových zesilovačů...
Abych se zbavil brumu,musel jsem předzesilovač posunout o 20cm od phono preampu.
Vyřešil jsem to přehozením předzesilovače s cd playerem v racku.To bych však nepřipojil 41cm dlouhým kabelem.
Step Up trafo je umístěné vedle cd přehrávače,posléze je veden signál do preampu, který je pod gramofonem,z preampu potom do předzesilovače, který je v racku pod cédéčkem.
Jak tam dáváš desky? Nebo fotka klame a není to tak vysoké?
Polička pod gramofonem je 120cm od země,mám gramo pod prsama.
Lad2000,
Odpověď na Svoji otázku, proč tyto délky najdeš v příspěvku od Oldeara,ve druhém odkazu.
Lad2000,
Odpověď na Svoji otázku, proč tyto délky najdeš v příspěvku od Oldeara,ve druhém odkazu.
To je oltář ? 

Tobě to tak připadá?
To je nezmyselS ohledem na optimální vlnovou délku jsou kabely Connect it Line RS nabízeny v délkách....

Lad2000
Každý jsme jiný.
Ty dáváš dvakrát palec nahoru a připadá ti to vtipné, mně takováto poznámka a reakce zase připadá přízemní, neuctivá a buranská.
U nás se říká "když nemůžeš něco pochválit ,drž hubu"
Každý jsme jiný.
Ty dáváš dvakrát palec nahoru a připadá ti to vtipné, mně takováto poznámka a reakce zase připadá přízemní, neuctivá a buranská.
U nás se říká "když nemůžeš něco pochválit ,drž hubu"
Určite sú to kvalitné káble s dobrým dielektrikom a spoľahlivými , kvalitnými konektormi. Len to "marketingové" tvrdenie o vlnovej dĺžke je nezmysel, pre 1kHz je vlnová dĺžka v kábli cca 300km a nejaké odrazy a podobne nehrajú žiadnu rolu..Ale vo vzduchu (zvuk..) je to len cca 35cm, takže to vyzerá, že si niekto splietol rýchlosť šírenia audio signálu v kábli s rýchlosťou zvuku (však je to zvukový signál, tak čo..) 

Na druhou stranu, proč to trapně dělat v řadě 50,75,100 případně ve stopách.