Jak vyrobit repro kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od PítrsPraha » 28 úno 2016 21:35

Ad 8: unika ti podstata biwiringu a rozdil od biampingu. Smyslem je zkratovat pripadny naindukovany slozky od civky repro. Vic napovi google.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1001
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od lidumil » 29 úno 2016 08:57

Ad 8: Bi-wire = z jednohou páru reproterminálů na zesilovači se kabely dělí na 1 středobasy + 1 výšky. To co Ty chceš je bi-amp - jeden zesilovač - hlavní - středobasy, další zesilovač - surround - výšky.

PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od PítrsPraha » 29 úno 2016 09:22

lidumil píše:z jednohou páru reproterminálů na zesilovači se kabely dělí na 1 středobasy + 1 výšky
Nebo 1 basy + 1 středovýšky ;-).

S499_1023
Příspěvky: 1338
Registrován: 21 říj 2008 18:07
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od S499_1023 » 29 úno 2016 09:34

Do biwiringu hlavních kanálů žádným způsobem nevstupují surroundové bedny.

Uživatelský avatar
krmelec
Příspěvky: 34
Registrován: 27 bře 2012 18:11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od krmelec » 29 úno 2016 09:52

Tvoje AVR podporuje bi-amp zapojení, takže pro přední reprosoustavy použiješ terminály od AVR pro Front + Surround back. Na předních repro musíš odpojit propojovací plíšek. Potřebuješ k tomu dva páry reprokabelů ke každé bedně.

PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od PítrsPraha » 29 úno 2016 10:45

krmelec:
Krmitk0 se ptá na biwiring.

robodo
Příspěvky: 17
Registrován: 19 led 2016 21:32
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od robodo » 29 úno 2016 10:54

krmelec:
Krmitk0 se ptá...


...to je jak z nějaké lesní pohádky :lol:

Uživatelský avatar
krmelec
Příspěvky: 34
Registrován: 27 bře 2012 18:11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od krmelec » 29 úno 2016 12:16

Očividně si spletl jen pojem bi-wire s bi-amp, už jen proto, že v bodě 8 mluví o surround terminálech

PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od PítrsPraha » 29 úno 2016 13:23

Čti pozorněji, v bodě 8 píše i o něčem dalším. Zajímá se o biwire, ne biamp.

paratk0
Příspěvky: 2
Registrován: 27 úno 2016 23:55
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od paratk0 » 29 úno 2016 22:35

Pánové, předně díky za rychlé reakce, rady a že jste mě rovnou neposlali někam. :-)

Máte pravdu, zmotal jsem Bi-wire a Bi-amp dohromady. :-( Takže znovu a lépe, postudoval jsem a mám zájem o výrobu kabelů k Bi-amp zapojení, použiju zesilovač druhé zóny (surround repro) na zapojení do Bi-ampu. Jestli to chápu dobře, tak Bi-ampem bych měl dostat ještě o něco málo přehlednější/transparentnější zvuk, než v případě Bi-wire, takže by byla škoda toho nevyužít, když surroundy neplánuju.

(Odstranění můstků na svorkách považuju za samozřejmost, tak jsem ani nezmiňoval, ale díky za připomenutí.)

Takže dotaz č. 8 považuji za vyřešený - opravdu bude na obou stranách po 4 vidličkách/banáncích. Na straně receiveru dva na terminály front-repro a dva na surroundy.

- Teď bych tedy ještě poprosil o odpověď na zvolený průměr kabelů (1) pro středobassy 4mm a výšky 2,5mm.
- Směr pletení (2-3), resp. má to u Bi-amp vůbec smysl plést? :-)
- A utažení šroubků v banáncích (5). V mezičase jsem našel audio-dutinku (http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... ka-50.html), ale má průměr 5mm, což je celkem jasné, že bych tam nenarval. Tak to asi natvrdo dotáhnu.

PítrsPraha
Příspěvky: 2171
Registrován: 05 pro 2013 10:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od PítrsPraha » 29 úno 2016 23:18

OK, takze zmena z dosavadniho biwire na biamp.
Prumery kabelu jsou vzhledem k prenasenym vykonum urcite ok. Zapletani u kabelu pro jedno repro IMO smysl nema. Vetsi smysl ma pouziti stinenych kabelu. A lepsi kontakt nez sroubkem ke koncovce budes mit primym uchycenim kebelu k terminalum.

daitro
Příspěvky: 14
Registrován: 26 pro 2015 17:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od daitro » 17 kvě 2016 16:13

Zdravím, přišlo mi zbytečné zakládat další vlákno... měl bych dotaz, rád bych si vyrobil kabel podobně jako "vision" (na straně 1). Jen bych použil kabel CSSS (SiHF), nikdy předtím jsem s kabely nedělal, takže jsem naprostý lajk. Rád bych udělal tzv. křížovou čtyřku. Jen nevím jaké vodiče mám spojit s jakými, které dávají "+", a které "-" poradíte prosím?

http://www.allkabel.eu/upload/productimg/137_SiHF.jpg

Zatím se domnívám, že je to zelenožlutý s černým a hnědý s modrým... ale jistý si nejsem... Díky!

TJK
Příspěvky: 302
Registrován: 09 úno 2013 09:23
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od TJK » 17 kvě 2016 17:34

Křížová čtyřka se spojuje do kříže.

daitro
Příspěvky: 14
Registrován: 26 pro 2015 17:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od daitro » 17 kvě 2016 17:39

TJK píše:Křížová čtyřka se spojuje do kříže.
No jo :D .... takže černej s hnědým a a zelenožlutej s modrým....

Díky

Lance
Příspěvky: 17
Registrován: 18 pro 2012 23:15
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vyrobit repro kabel

Příspěvek od Lance » 22 čer 2016 12:54

A co bude + a co - ?
:D

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti