Jak vyrobit repro kabel
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jak vyrobit repro kabel
Ad 8: unika ti podstata biwiringu a rozdil od biampingu. Smyslem je zkratovat pripadny naindukovany slozky od civky repro. Vic napovi google.
Ad 8: Bi-wire = z jednohou páru reproterminálů na zesilovači se kabely dělí na 1 středobasy + 1 výšky. To co Ty chceš je bi-amp - jeden zesilovač - hlavní - středobasy, další zesilovač - surround - výšky.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nebo 1 basy + 1 středovýškylidumil píše:z jednohou páru reproterminálů na zesilovači se kabely dělí na 1 středobasy + 1 výšky

Do biwiringu hlavních kanálů žádným způsobem nevstupují surroundové bedny.
Tvoje AVR podporuje bi-amp zapojení, takže pro přední reprosoustavy použiješ terminály od AVR pro Front + Surround back. Na předních repro musíš odpojit propojovací plíšek. Potřebuješ k tomu dva páry reprokabelů ke každé bedně.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
krmelec:
Krmitk0 se ptá na biwiring.
Krmitk0 se ptá na biwiring.
krmelec:
Krmitk0 se ptá...
...to je jak z nějaké lesní pohádky
Krmitk0 se ptá...
...to je jak z nějaké lesní pohádky

Očividně si spletl jen pojem bi-wire s bi-amp, už jen proto, že v bodě 8 mluví o surround terminálech
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Čti pozorněji, v bodě 8 píše i o něčem dalším. Zajímá se o biwire, ne biamp.
Pánové, předně díky za rychlé reakce, rady a že jste mě rovnou neposlali někam. 
Máte pravdu, zmotal jsem Bi-wire a Bi-amp dohromady.
Takže znovu a lépe, postudoval jsem a mám zájem o výrobu kabelů k Bi-amp zapojení, použiju zesilovač druhé zóny (surround repro) na zapojení do Bi-ampu. Jestli to chápu dobře, tak Bi-ampem bych měl dostat ještě o něco málo přehlednější/transparentnější zvuk, než v případě Bi-wire, takže by byla škoda toho nevyužít, když surroundy neplánuju.
(Odstranění můstků na svorkách považuju za samozřejmost, tak jsem ani nezmiňoval, ale díky za připomenutí.)
Takže dotaz č. 8 považuji za vyřešený - opravdu bude na obou stranách po 4 vidličkách/banáncích. Na straně receiveru dva na terminály front-repro a dva na surroundy.
- Teď bych tedy ještě poprosil o odpověď na zvolený průměr kabelů (1) pro středobassy 4mm a výšky 2,5mm.
- Směr pletení (2-3), resp. má to u Bi-amp vůbec smysl plést?
- A utažení šroubků v banáncích (5). V mezičase jsem našel audio-dutinku (http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... ka-50.html), ale má průměr 5mm, což je celkem jasné, že bych tam nenarval. Tak to asi natvrdo dotáhnu.

Máte pravdu, zmotal jsem Bi-wire a Bi-amp dohromady.

(Odstranění můstků na svorkách považuju za samozřejmost, tak jsem ani nezmiňoval, ale díky za připomenutí.)
Takže dotaz č. 8 považuji za vyřešený - opravdu bude na obou stranách po 4 vidličkách/banáncích. Na straně receiveru dva na terminály front-repro a dva na surroundy.
- Teď bych tedy ještě poprosil o odpověď na zvolený průměr kabelů (1) pro středobassy 4mm a výšky 2,5mm.
- Směr pletení (2-3), resp. má to u Bi-amp vůbec smysl plést?

- A utažení šroubků v banáncích (5). V mezičase jsem našel audio-dutinku (http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... ka-50.html), ale má průměr 5mm, což je celkem jasné, že bych tam nenarval. Tak to asi natvrdo dotáhnu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
OK, takze zmena z dosavadniho biwire na biamp.
Prumery kabelu jsou vzhledem k prenasenym vykonum urcite ok. Zapletani u kabelu pro jedno repro IMO smysl nema. Vetsi smysl ma pouziti stinenych kabelu. A lepsi kontakt nez sroubkem ke koncovce budes mit primym uchycenim kebelu k terminalum.
Prumery kabelu jsou vzhledem k prenasenym vykonum urcite ok. Zapletani u kabelu pro jedno repro IMO smysl nema. Vetsi smysl ma pouziti stinenych kabelu. A lepsi kontakt nez sroubkem ke koncovce budes mit primym uchycenim kebelu k terminalum.
Zdravím, přišlo mi zbytečné zakládat další vlákno... měl bych dotaz, rád bych si vyrobil kabel podobně jako "vision" (na straně 1). Jen bych použil kabel CSSS (SiHF), nikdy předtím jsem s kabely nedělal, takže jsem naprostý lajk. Rád bych udělal tzv. křížovou čtyřku. Jen nevím jaké vodiče mám spojit s jakými, které dávají "+", a které "-" poradíte prosím?
http://www.allkabel.eu/upload/productimg/137_SiHF.jpg
Zatím se domnívám, že je to zelenožlutý s černým a hnědý s modrým... ale jistý si nejsem... Díky!
http://www.allkabel.eu/upload/productimg/137_SiHF.jpg
Zatím se domnívám, že je to zelenožlutý s černým a hnědý s modrým... ale jistý si nejsem... Díky!
Křížová čtyřka se spojuje do kříže.
No joTJK píše:Křížová čtyřka se spojuje do kříže.

Díky
A co bude + a co - ?