pasul píše:já to tak beru.Každý ať si koupí co chce.Klidně i kabel za polovinu ceny budek.Každého věc.Nějaký rozbor na internetu je zajímavý,ale pro mě k ničemu a spíš pro pobavení.Je zajímavé,že se ozývají hlavně lidi co mají s prominutím velký low-end aparát(Po staru bych napsal hnojačka,ale nerad bych se někoho dotknul

).Všechny argumenty lidí,co mají systémy jaké mají a na nich cokoli testují,jsou bohužel k hov.. A závěry na takových systémech mě kolikrát zvedají ze židle.No ale já už si zvyknul a už to neřeším.
mne zas nadzvedávají tyhle kecy pasule. protože za:
1/ jestli sis všiml, třeba Křeček (který zajisté není žádný poslechový zelenáč) mluvil o testování za dobrých podmínek na nejvyšších modelech renomované značky přímo prodejcem
za 2/ a hlavně: není to tak, že majitelé hnojaček, jak říkáš, by měli držet hubu a krok, právě z toho důvodu, že jsou majitelé hoven a nemůžou nic poznat. je to právě naopak. ten síťový kabel kabel bys nepoznal při slepém testu ani ty na svém high endovém aparátu. to je jádro pudla.
je to tak, jak píše Mih: je to estetický prvek, který zvyšuje vizuální dojem ze sestavy.
koukni na svensounda. je to prodejce a přece zůstává nad věcí, neboť si uvědomuje, že drahý materiál si své kupce najde bez ohledu na tyhle kecy. záleží pouze na kupní síle.
jde v podstatě o to, aby lidé, kteří ještě nemají tolik zkušeností nebo volných financí, neboli hnojačkáři (sám se do této kategorie chtě nechtě musím zařadit, a přidám si klidně další přívlastky - švorcák, audiokomik atd., jak je ctěná libost) se dokázali vyvarovat kravin a vyhazovat prachy za nesmysly, a raději si přišetřili na lepší železo nebo koupili cdčka či lpíčka. aby se stali radostnými hifisty a ne zoufalci v bludném kruhu nákup - prodej (za zlomek nákupní ceny).
a protožes mě nasral, připojím poslední poznámku - právě ty by sis měl být vědom, jak důležitá je dobrá konstrukce a vyladění oproti ceně jednotlivých součástí a součástek...