Kabely - slepý test

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabely - slepý test

Příspěvek od sostakovic »

Jeden z nejčastějších argumentů lidí obhajujících drahé kabely zní:

"To jsou všichni lidi co je kupujou (a že jich je hodně) hlupáci, pokud nemají vliv na zvuk?"

Zde je odpověď:
pasul píše:Tak toho se pánové absolutně nebojím.Je mi to celkem jedno jestli se to pozná nebo ne.Já to beru tak,že když už mám reprosoustavy za takové prachy,tak mi příjde jako velká zhovadilost zapojovat tam nějaký hnůj za 50kč/metr.Prostě to k tomu patří.Může mi to vymlouvat kdo chce a jak chce.Technicky zdůvoďnovat a já nevím co všechno.Holt lepší už to nebude... :mrgreen:

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Svensound:
přesné a výstižné *thumbs up* ještě malý dodatek. Někdo nakoupí "Versace" v Turecku nebo u ťonků, aby se jimi pak pyšnil někde v zatuchlé hospodě.
Rothaudio

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

pasul píše:Tak toho se pánové absolutně nebojím.Je mi to celkem jedno jestli se to pozná nebo ne.Já to beru tak,že když už mám reprosoustavy za takové prachy,tak mi příjde jako velká zhovadilost zapojovat tam nějaký hnůj za 50kč/metr.Prostě to k tomu patří.
:idea: Tak to jo, teď už si rozumíme. Dovedené do důsledku, není důležité jak to "hraje" (resp. jestli je poznat rozdíl proti hnoji za 50,- kč/m.). Důležité je, aby to mělo dlouhý název, vysokou cenu a exluzivní image. Proč ne...

Souhlasím i se Svensoudem. Nezbývá než výrobcům s dostatečně vyvinutým obchodním a literárním talentem popřát více takových zákazníků.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ano. je to samozřejmě v pořádku.

jelikož žijeme v demokracii, je možnost si přece zorganizovat jinou akci, tzv. hluchý test, kde bude zboží vystaveno s patřičnými cenovkami a nikdo se poslechem nebude zabývat. jednak to bude z pohledu svobodného jedince zcela oprávněná záležitost, jednak bude atmosféra tohoto setkání mnohem uvolněnější a společenštější...

p.s. Versaceho kořeny sahají do Vietnamu. bohužel se rodný domek jeho předků nezachoval, neboť na tom místě nyní stojí továrna firmy Adidas.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Pašul:
nop neblázní, na takové bedny, co máš, jsi napojil takovej paskvil za pár desítek tísíc? Vždť přeci jedno z pravidel hifi je, že kábl má stát aspoň půlku ceny bedny, má mít sílu chlapksé ruky a pokdu možno, má prznit zvuk.

Tak až pojedeš na Šumperk, vezmi ten zázrak s sebou, rád ti ho nechám zapojit de sestavy. Ale nevím, jestli bude s mými levnými Dynaudii hrát :-)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

svensound píše:Pasule neboj, prča muší bejt! Ať si přece každý koupí co mu vyhovuje zvukově a hlavně když na to má. Přece nebudeme uvažovat tak, že co je drahé je špatně. To by mohlo zabalit stovky výrobců. Někdo holt nakoupí u Vietnamce a někdo holt u Versace............. *jupi*
Já to tak beru.Každý ať si koupí co chce.Klidně i kabel za polovinu ceny budek.Každého věc.Nějaký rozbor na internetu je zajímavý,ale pro mě k ničemu a spíš pro pobavení.Je zajímavé,že se ozývají hlavně lidi co mají s prominutím velký low-end aparát(Po staru bych napsal hnojačka,ale nerad bych se někoho dotknul *2thumbsup* ).Všechny argumenty lidí,co mají systémy jaké mají a na nich cokoli testují,jsou bohužel k hov.. A závěry na takových systémech mě kolikrát zvedají ze židle.No ale já už si zvyknul a už to neřeším.

Kabel vemu nebo klidně zapůjčím kamkoli.Není problém.

Ovšem já to říkal-hromy blesky. :mrgreen: A je to tady. *hura*

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Mozno je to povodna cena toho C4Y kabla, ale Pasul urcite nie je blazen aby zan vyhodil tolko $, ratam ze ho kupil za 1/3 ceny.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Podle mne je naprosto v pořádku když Pasul zapojí ke svým poměrně drahým repro i drahý či dražší kabel (to je samozřejmě relativní). Nevím jak by vypadal umělohmotný či levný kožený pásek k hodinkám Pattek ?
Druhá a úplně odlišná věc je zda by svůj kabel poznal mezi jinými a 3x levnějšími. Jestli ano, klobouk dolů!

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

lubos píše:Mozno je to povodna cena toho C4Y kabla, ale Pasul urcite nie je blazen aby zan vyhodil tolko $, ratam ze ho kupil za 1/3 ceny.
No to je jasné.Už si moc nepamatuji kolik to bylo přesně,ale někde spíš k polovině mám tušení že to bylo-starší kousky.Takové věci radši rychle zapomenout. :mrgreen: Ještě štěstí,že ty budky namají možnost bi-wiring.Už bych ty hadice opravdu neměl kudy vést. :mrgreen:

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jakési zahradní hadice Voba cosi jsem měl kdysi před lety doma celý týden...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pasul píše:já to tak beru.Každý ať si koupí co chce.Klidně i kabel za polovinu ceny budek.Každého věc.Nějaký rozbor na internetu je zajímavý,ale pro mě k ničemu a spíš pro pobavení.Je zajímavé,že se ozývají hlavně lidi co mají s prominutím velký low-end aparát(Po staru bych napsal hnojačka,ale nerad bych se někoho dotknul *2thumbsup* ).Všechny argumenty lidí,co mají systémy jaké mají a na nich cokoli testují,jsou bohužel k hov.. A závěry na takových systémech mě kolikrát zvedají ze židle.No ale já už si zvyknul a už to neřeším.
mne zas nadzvedávají tyhle kecy pasule. protože za:
1/ jestli sis všiml, třeba Křeček (který zajisté není žádný poslechový zelenáč) mluvil o testování za dobrých podmínek na nejvyšších modelech renomované značky přímo prodejcem
za 2/ a hlavně: není to tak, že majitelé hnojaček, jak říkáš, by měli držet hubu a krok, právě z toho důvodu, že jsou majitelé hoven a nemůžou nic poznat. je to právě naopak. ten síťový kabel kabel bys nepoznal při slepém testu ani ty na svém high endovém aparátu. to je jádro pudla.

je to tak, jak píše Mih: je to estetický prvek, který zvyšuje vizuální dojem ze sestavy.
koukni na svensounda. je to prodejce a přece zůstává nad věcí, neboť si uvědomuje, že drahý materiál si své kupce najde bez ohledu na tyhle kecy. záleží pouze na kupní síle.

jde v podstatě o to, aby lidé, kteří ještě nemají tolik zkušeností nebo volných financí, neboli hnojačkáři (sám se do této kategorie chtě nechtě musím zařadit, a přidám si klidně další přívlastky - švorcák, audiokomik atd., jak je ctěná libost) se dokázali vyvarovat kravin a vyhazovat prachy za nesmysly, a raději si přišetřili na lepší železo nebo koupili cdčka či lpíčka. aby se stali radostnými hifisty a ne zoufalci v bludném kruhu nákup - prodej (za zlomek nákupní ceny).

a protožes mě nasral, připojím poslední poznámku - právě ty by sis měl být vědom, jak důležitá je dobrá konstrukce a vyladění oproti ceně jednotlivých součástí a součástek...

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Dadaft, proč to bereš tak vážně? Vždyť je to legrace a zábava. A kabely? Ty obvzláště.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

všimni si - dlouhou dobu jsem žertoval. teď už bylo třeba něco říct.

proč? mám své důvody.

o.k.
víc k tomu nemám.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

pokud si koupíte Bentley (tímto zdravím Křečka), tak asi na něj nedáte pneumatiky z Baumaxu, že ?

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Pokud se koupíte Bentley (tímto zdravím spokojeného řidiče Renowna), do nádržky ostřikovačů nenalijete Fridex, ale namícháte si super směs z nejkvalitnější slivovice a destilované vody, že?

Odpovědět