Kabely - slepý test

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabely - slepý test

Příspěvek od pasul »

Tak táááákhle velké hromy blesky jsem nečekal.Nu což.Ale koledoval jsem si co? :mrgreen: Naprosto s vámi souhlasím a patří mi to.Samozřejmě se všem co se jich cokoli dotklo velice omlouvám a přísahám,že se to již nebude opakovat.Nerad bych rušil další rozvoj tohoto vlákna.Pouze jsem napsal co si myslím a jak to tak čtu,tak jsem se přesně trefil i s mojí teorií o tom kdo se ozve.No ale radši už se věnujme tomu kvalitnímu pití.To bude určitě lepší testování a tam se určitě shodnem daleko lépe. :mrgreen:

Kabely jsou plnně k dispozici tak jak jsem slíbil.Kvalitní pití samozřejmě můžu vzít taky,ale když jedu na jih,tak tam přece musí být lepší testovací vzorky než u nás. :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pasule, mohl bys s sebou vzít foťák? tvé fotky z Varšavy byly skvělé...

ještě jedna doplňující otázka: kdo z nahlášených účastníku akce se už zúčastnil skutečného slepého testu?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tak to nebude problém.Samozřejmě můžu vzít.Akorát doufám,že zase nezapomenu zapíchlou paměťovou kartu v laptopu jako minule.Taky kvůli toho nejsou žádné pořádné foto z toho Scofielda.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Já podstoupil cca. před 5ti lety slepák. Šlo o 5 různých kondíků ve vyhybce budek VOBA co má doma Pasul. V testu nejlépe dopadly kondíky Mundorf Supreme Silver/Oil . I když byly ze všech výrazně nejdražší cca 1.200,-/ks tak jsem si je koupil i do svých vyhybek,právě proto, že to bylo jasně slyšet. Nabízím svou aparaturu, poslechovku i uši ke slepému testu linkových kabelů - je to nejjednodušší a nejrychlejší to přehazovat.
Noble Audio - výroba a prodej

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Po slovech N.A. doufám,že všem dochází co jsem myslel tou připomínkou k špičkovému aparátu.Prostě tak to je.Pokud chceme k něčemu dojít,tak to musí být na patřičné úrovni.A prosím né hnojačku.Díky :mrgreen: *hura*

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

pasul píše:Po slovech N.A. doufám,že všem dochází co jsem myslel tou připomínkou k špičkovému aparátu.Prostě tak to je.Pokud chceme k něčemu dojít,tak to musí být na patřičné úrovni.A prosím né hnojačku.Díky :mrgreen: *hura*
Ještě, že jsem soiál s "hnojačkou"!!! A rád jím zůstanu. *2thumbsup*

Opravdu by mě zajímalo zda existuje nějaká korelace mezi kvalitou (cenou???) aparátu a požitkem z hudby u jednotlivých posluchačů.
Mám obavu, že výsledek bude spíše opačný, než by se čekalo.
Hifisti si užíjí málo muziky na statisícových aparátech a pžíznivci hudby si na "hnojačkách" vychutnávají svou oblíbenou hudbu, nic nečtou, nikam nepíšou, techniku neřeší, poslouchají........
Na "hnojačkách" za 20000.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

To byl vtípek.Neber to vážně.

Už dávno jsem si uvědomil,že abych si mohl vychutnat moji oblíbenou hudbu,potřebuju naprosto špičkový aparát.A ten bohužel nemám.A nikdy mít zřejmě nebudu.Chci se alespoň přiblížit co jen to půjde.Spíš mi řekni co si mám představit pod pojmem málo muziky.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Jo a já mám zkušenost s lidma co mají opravdu totální high-end aparát.A to jsou ti co nic nikde nepíšou.Není se tady totiž s kým bavit a o čem.Ti co vlastní systémy co zmiňuješ ty,jsou přesně tažná síla internetových fór.To jsi obrátil přesně naopak.Ale samozřejmě je to pouze můj názor a vyplývá z rozhovoru se dvěma známými.A ruku na srdce.Kdo si myslíš,že má pravdu? *sunglases*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

pasul píše:Jo a já mám zkušenost s lidma co mají opravdu totální high-end aparát.A to jsou ti co nic nikde nepíšou.Není se tady totiž s kým bavit a o čem.Ti co vlastní systémy co zmiňuješ ty,jsou přesně tažná síla internetových fór.To jsi obrátil přesně naopak.Ale samozřejmě je to pouze můj názor a vyplývá z rozhovoru se dvěma známými.A ruku na srdce.Kdo si myslíš,že má pravdu? *sunglases*
Fantastické,proč tedy to tohoto fóra přispíváš ? Proč se s majiteli hnojaček zahazuješ ? Není to pod tvoji úroveň ?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Fantastické.Protože to mám taky.Ale to už jsem psal.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pánové, neska sem sice lehce podroušenej, ale legrační ste vy...

NA: ty tady tvrdíš, že si ve SLEPÉM TESTU dokázal vždy a naprosto přesně určit kondenzátor Mundorf Supreme Silver/Oil oproti jiným kondenzátorům stejných hodnot ve výhybce reprosoustavy VOBA? hrabe ti?

pasule, když pominu ten nesmysl, že aby sis mohl vychutnat hudbu, potřebuješ high end, který nemáš... tak se laskavě nejdřív nějakého slepého testu zůčastni, než začneš psát pičoviny.

děkuji.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Taky já dávno na kabely nevěřím, z těch slepých testů skutečně každý nakonec vycouvá,alespoň ti co se budou do krve hádat, že ten rozdíl doma u sebe poznají, to je moje zkušenost. Slepý test si já představuji tak, že dotyčnému budu na jeho aparátu přehazovat jeho signální kabely za ty co donesu (bude se jednat o průměrné kabely (cenou do 1 tisíce kč za pár)značky xsymphony a dotyčný frajer bude sedět v křesle kde chce, jediné co požaduji je, že neuvidí dozadu za komponenty a já budu desetkrát za sebou pouštět jeden song nebo klidně jen krátký úryvek toho co si sám vybere (funkce A-B). Já udělám tabulku s deseti řádky a do každého řádku vložím jednu variantu zapojení, klidně mu předem řeknu, že jen přesně třikrát zapojím ty svoje kabely a po doposlouchání desetkrát dokola stejné pasáže se netopýra zeptám, kdy přesně hrála sestava přes ty kabely co jsem přinesl, (tedy příklad 2,3,7 nebo 3,4,9 apd.) když odpoví přesně pak skloním hlavu a veřejně prohlásím že jsem hluchý. Takto si představuji slepý test který ukáže pravdu, ale zatím vždycky z tohoto testu každý nějakými kecy vycouval.

Takže za kabely už já dávno nehraju, je to ta nejposlednější věc co hraje u hi-fi roli, podle mě stačí každý průměrně stíněný, správně zapojený kabel proto aby slepý test pak hovořil za vše.

Na samotný nejnižší tedy nuanční rozdíl považuji já teprve rozdíl mezi cd a dvd playery, konkrétně minulý víkend jsem si znovu hrál s našim dvd marantz DV 4600 (nejhorší článek v našich oddělených, složitě propojených sestavách jak pro DK tak pro stereo) a to tak že jsem jej přivedl analogově k mému předzesíku NAD C162 (stejně jako NAD C542) a poslouchal jsem jak oba zahrají mnou vybrané songy které jsem si pouštěl celé dvakrát za sebou každý, prostě jsem jen přepínal na každém začátku songu vstupy a výsledek? Nuanční ale pro mě přesto jednoznačný, DVD úplně bez prostoru,ať jsem hledal jak jsem chtěl prostě tam nebyl, to mi na něm vadí nejvíc a co méně je to, že mě ten zvuk nepřesvědčí autentičností v hlase, vůbec, pak ty výšky, takové nepřijemné, nevím tohle možná je otázkou zvyku, rozhodně zvuk NAD C542 hodnotím jednoznačně snad až o dvě třídy výše a jestli jsem mněl doma někdy na svém řetězci jemu rivala, pak to byl jedině jeden lampový Advance Acoustic a pak ještě lépe, překvapivě DVD player ROTEL RDV1060, ten se mi doma zatím líbil ve stereu jednoznačně nejvíce.

Jinak s tím plyšovým medvědem jak tu někdo psal, taky souhlasím, rozhodně tydle změny v místností hrají větší roli, než kabely, samozřejmě ne plišák do kapsy, to by jich muselo být podstatně více. Třeba taky šibování s repro i po centimetrech je někdy hodně slyšet, hlavně blíž a dál od zdi či z rohu. TO jsou změny jako prase, ale s tím bude asi každý souhlasit.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

především bych se chtěl NA a pasulovi omluvit za poněkud ostřejší slovník - alkohol nesnáším, neumím pít a jsem chachar z ostravy. to není dobrá kombinace. promiňte.

pipisi, ty kvalitní kondy se tam dávají, protože mnohem méně mění své vlastnosti v čase. když nacpeš všude levné šmejdy s mizerným dielektrikem, za pár let to máš komplet rozhašené. když ale u aktivní součásti při slepém testu střídáš kondy, které mají v danou chvíli stejné fyzikální vlastnosti (a uznej, dávat tam odlišné kondy asi nemá valného smyslu), tak ti žádná zvučná značka sama o sobě nevylepší předozadní prostor atd. to proto jsem rád, že mám třeba ve svém cd960 jedině špičkové kondy elna cerafine a elna for hifi. tenhle player bude hrát dobře ještě pěknou řádku let (stejně jako bedny NA, když tam dává tak kvalitní součástky).

díky calvusi za popis slepého testu. je dobré si ujasnit, o čem je řeč. naprosto souhlasím.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

když to vezmeme kolem a kolem - rozdíl mezi komponenty musí překročit jistou hranici, aby byla změna vnímatelná. čím vyšší je rozlišení aparátu, tím je ta hranice nižší. druhá záležitost je psychika naslouchajícího. zatímco změna parametrů při výměně koncovky na power kabelu je mizivá, rozdíl mezi dnem blbcem a tím, kxdyž je člověk ve formě, je velká.
massimo ambrosini tvrdí, že čím exotičtější čili dražší signální kabel, tím víc je ekvalizován. víc se liší v hodnotách R, L, C (v některých směrem nahoru, v jiných směrem dolů) od běžného drátu. u RCA v podstatě neexistuje žádná norma. tím pádem čím dražší kabely porovnáváme, tím větší rozdíly mezi nimi jsou.
slepý test ukáže, že hranice rozlišení lidského sluchu je mnohem výš, než jsou tyhle parametrické rozdíly materiálu.
je možné, že člověk tyhle rozdíly vnímá (mozek je nejorganizovanější známá hmota ve vesmíru), že ale čistě jen sluch k jejich identifikaci nestačí, že prostě musí vědět (vidět), že nastala změna.
jenže to už je metafyzika a opravdový byznys...

ježiš, mě bolí hlava, dneska bych nepoznal šneky od sádrového ježka...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

u těch kondů jde taky navíc o rozptyl parametrů atd. - to prostě nejde srovnávat s koncovkou nějakého blbého káblu.
ale stejně by při slepém testu jeden kondenzátor poznat nešel. proč si myslíš, že pacula, stopa a folta u těch koncovek odmítli slepý test a volili "jinou metodologii"?
poznali by kulové...

Odpovědět