Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci
Re: Síťové kabely SUPRA Lorad a jejich vliv na reprodukci
"Bohužel jejich zdroje hudby jsou povětšinou z kategorie LW, neboť jinou možnost nemají, na rozdíl od rozsáhlých sbírek nosičů pravověrných Hifistů a Audiofilů, které si vytvořili za léta svého Hifikoníčka."
Zdroje streamovacích služeb za poslední desítky let jsou povětšinou stejné jako ty pro tvorbu fyzických CD. Můžeme si naříkat nad masteringem, ale "dráťák" za to fakt nemůže. Právě naopak - dává šanci na zlepšení, jestli ji tvůrci využijí je jiná věc. A pokud znamená být "pravověrbým hifistou" totéž, jako poslouchat jen výběrová CD do roku 1995, pak o takový titul vskutku nestojím.
Zdroje streamovacích služeb za poslední desítky let jsou povětšinou stejné jako ty pro tvorbu fyzických CD. Můžeme si naříkat nad masteringem, ale "dráťák" za to fakt nemůže. Právě naopak - dává šanci na zlepšení, jestli ji tvůrci využijí je jiná věc. A pokud znamená být "pravověrbým hifistou" totéž, jako poslouchat jen výběrová CD do roku 1995, pak o takový titul vskutku nestojím.
Len pre uplnost - streamovat sa da aj z lokalnej kniznice bitperfect kopia DOSTM Toshiba Black Triangle alebo WYWH 35DP4.
A co sa tyka streamovacich sluzieb - tak tam je ten problem pri niektorych zanroch a onbdobiach uplne tragicky, a naopak pri niektorych zanroch [klasika, jazz, ethno hudba a pod] sa stali fyzcike nosice uz takmer zbytocne.
A co sa tyka streamovacich sluzieb - tak tam je ten problem pri niektorych zanroch a onbdobiach uplne tragicky, a naopak pri niektorych zanroch [klasika, jazz, ethno hudba a pod] sa stali fyzcike nosice uz takmer zbytocne.
FS
Jistě, také "dráťák" neobviňuji z LW, pouze konstatuji, že jinou možnost v DA než LW zdroje hudby nemá, protože na rozdíl od Hifistů a Audiofilů se LP nezabývá.
Je to smutné, ale je to tak, že novější nahrávky hudby ( rock, pop ) pro domácí reprodukci ( kromě klasiky ) je možno v akceptovatelné zvukové kvalitě zakoupit jen na zastaralém nosiči LP.
První CD tituly jsem zakoupil v roce 1983 a poslední někdy před cca 10 lety a všechny ty nové s LW jsem věnoval kolegům v práci. Jinak bych je byl vyhodil. Před cca 15 lety jsem se opět vrátil ke gramci, víc to nechci rozvádět.
Jasně, lokální stream je o něčem jiném, pokud tvůrce ví a zná a má na to techniku.
Jistě, také "dráťák" neobviňuji z LW, pouze konstatuji, že jinou možnost v DA než LW zdroje hudby nemá, protože na rozdíl od Hifistů a Audiofilů se LP nezabývá.
Je to smutné, ale je to tak, že novější nahrávky hudby ( rock, pop ) pro domácí reprodukci ( kromě klasiky ) je možno v akceptovatelné zvukové kvalitě zakoupit jen na zastaralém nosiči LP.
První CD tituly jsem zakoupil v roce 1983 a poslední někdy před cca 10 lety a všechny ty nové s LW jsem věnoval kolegům v práci. Jinak bych je byl vyhodil. Před cca 15 lety jsem se opět vrátil ke gramci, víc to nechci rozvádět.
Jasně, lokální stream je o něčem jiném, pokud tvůrce ví a zná a má na to techniku.
Tak dovolím si nesouhlasit s tvrzením, že u jazzu jsou fyzické nosiče zbytečné. Poslouchám klasické velikány ze zlaté éry jako Herbie Hancock, Freddie Hubbard, John Coltrane, Miles Davis atd. na Tidalu jsou jen z drtivé většiny pozdější remastery, jejichž DR škála se většinou pohybuje ve žlutých číslech, na rozdíl od perfektně nahraných CD vydání z 80let. V Bontonlandu jsem si koupil novou LP Jazz Q a zní výborně. Jejich ostatní nové digitální vydání jsou pro mě těžko poslouchahtelné. Koupit nové jazzové CD je po mých zkušenostech velký risk. Takže zde ve 21. století vítězí archaický způsob reprodukce všemi deseti. Tak to vidím já. Ale to se dost odbočilo od tématu.Fidji99 píše: ↑01 čer 2026 18:20Len pre uplnost - streamovat sa da aj z lokalnej kniznice bitperfect kopia DOSTM Toshiba Black Triangle alebo WYWH 35DP4.
Ayman, jasne, nic nie je 100% platne, casto prave tieto velmi stare veci maju top vydanie este na vynile, najma zo zlateho veku jazzu. Len teda, ze ked dorazi dnes nejaka nova jazzova vec na Qobuz, tak uz tam pridana hodnota fyzickeho nosica sa straca. Samozrejme, ked niekto preferuje skriabat pazurikom o tociaci sa plast, tak to je ine
>
Este k Supre - mam to v stenach, robotnici nadavali, ze sa s tym blbo robi. Ale teda veci z pracky vychadzaju vdaka kablom cistejsie a menej pokrcene, takisto kava je vdaka kablu vonavejsia. Asi.
Co sa tyka hudby - efekt je taky, ze sa uplne vynuloval vplyv high end kablov, co teda smutne konstatovali uz dvaja predajcovia. Tak pouzivam zmesku Supier a tych SRS z Techhouse, mne uplne staci ze to je tienene a zastrcky aby mali pevny kontakt.
Este k Supre - mam to v stenach, robotnici nadavali, ze sa s tym blbo robi. Ale teda veci z pracky vychadzaju vdaka kablom cistejsie a menej pokrcene, takisto kava je vdaka kablu vonavejsia. Asi.
Co sa tyka hudby - efekt je taky, ze sa uplne vynuloval vplyv high end kablov, co teda smutne konstatovali uz dvaja predajcovia. Tak pouzivam zmesku Supier a tych SRS z Techhouse, mne uplne staci ze to je tienene a zastrcky aby mali pevny kontakt.
Klasicku supru lorad som nepočul tak nemožem hodnotit, ale silver verziu mám doma. Bol to moj prvy lepší kabel ako náhrada za šnúru pribalenú u prístrojov. A možem povedať že je transparentnejšia a má viac vzduchu medzi nástrojmi jak ten nový excalibur. Len je trochu plochejšia zvuková scéna.
V tom excalibure je zvuk taký rozmazaný. Lepšie to opísať neviem. Som amatér.
Jak vynuloval vliv high end kablov? Tomu nerozumim?...Je zajímavé, že dodavatel Supra kabelů ty excalibury nestíhá nasklaďnovat a jsou věčně vyprodané a nedostupné a přitom se tu píše, jak jsou teda špatné....za sebe musím říct, že mi vůbec špatné nepřijdou a spíše se přikláním k názoru, že jsou až moc dobré na tu cenu....prodejce mi řekl, že kdyby takový kabel udělal audioquewt, stál by místo 6k...40..Fidji99 píše: ↑03 čer 2026 11:46Ayman, jasne, nic nie je 100% platne, casto prave tieto velmi stare veci maju top vydanie este na vynile, najma zo zlateho veku jazzu. Len teda, ze ked dorazi dnes nejaka nova jazzova vec na Qobuz, tak uz tam pridana hodnota fyzickeho nosica sa straca. Samozrejme, ked niekto preferuje skriabat pazurikom o tociaci sa plast, tak to je ine>
Len nie su dost transparentne, ale asi niekomu takyto zvuk vyhovuje. Takzvane hudobný.
No jenže když vyjde novinka, tak ta digitální verze třeba na streamu je prostě dle mých zkušeností horší, než když to vyjde na archaické LP, ač je to stejný zdroj, ty DR čísla mají ty desky prostě lepší, to je bohužel realita.Fidji99 píše: ↑03 čer 2026 11:46Ayman, jasne, nic nie je 100% platne, casto prave tieto velmi stare veci maju top vydanie este na vynile, najma zo zlateho veku jazzu. Len teda, ze ked dorazi dnes nejaka nova jazzova vec na Qobuz, tak uz tam pridana hodnota fyzickeho nosica sa straca. Samozrejme, ked niekto preferuje skriabat pazurikom o tociaci sa plast, tak to je ine>
Jinak kabely síťové Supra nějaké mám a za tu cenu je to fajn. Celkově za kabely jsem utratil desetitisíce a bylo to vždy, že jsem je měl vždy na zkoušku a některé bohužel už pak už musely zůstat.
Najlepší song na testovania hifi aj kabolov jaky som počul je
Elizabeth Shepherd-buzzard song. Šírka výška hlbka vrstvenie separacia bas všetko.
Elizabeth Shepherd-buzzard song. Šírka výška hlbka vrstvenie separacia bas všetko.
Kvalitní kabel, přidá dva až tři muzikanty.
Zkus Planu od Nohavici. Jak hodně bude slyšet rainstick a ta trubka.