Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
david
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Příspěvek od david »

Neni nad to, nadelat si v sobotu vecer nejake nepratele ;))

Ted uz cekam jen na zalozeni rubriky "Hate Letter of the Week", urcite tu mame spoustu vericich bez smyslu pro humor, co by radi prispeli...

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To TomasT
Peer tu poukazuje na reklamu od PMA, nemá to nic společného se mnou a mými postoji ke zde probírané problematice vlivu síťových kabelů.

Jako vyjádření k tématu mohu napsat, že zatím nemám důvod k pozitivnímu přijetí tvrzení, že u některého přístroje nebo systému nedojde k ŽÁDNÉ změně při použití rozdílných síťových přívodů- to opravdu ne. Na několika různých přístrojích mam vyzkoušené, co udělá předřazení pasivního 10A filtru, co udělá nacvakávací feritový váleček, co udělá aktivní pračka ACCUPHASE co udělají síťové kabely SUPRA, a mam nakročeno i k vyzkoušení ještě jiného síťového kabelu.
Chápu jak nadšené audiofily, kteří si vyzkoušeli několik kabelů a zakoupili ten pro ně nejlepší, chápu i techniky-skeptiky, kteří věří vždy jen tomu co jim zapadá do fyzikálních teorií, a pořizování si speciálních síťových kabelů za tisíce násobky ceny za kterou si oni vyrobí kabel z levného stíněného kabelu jim připadá až zrůdné. Také bych radši aby bylo vše transparentní a fyzikálně jasné, bohužel praxe mi ukazuje, že tomu tak bohužel není a proto jsou prostory pro různá provedení, řešení s obrovským cenovým rozptylem. Mě přijde rozumná cesta pořídit kvalitně provedený síťový kabel za cenu 2-3.000,-Kč. Samozřejmě jen v případě, že slyším jednoznačný přínos. Kabely za další násobky této ceny jsou vhodné pro majetné s již opravdu nákladnými systémy a může jít o zvukově opodstatněnou volbu i o snobárnu, či falešné uspokojení.
Nebudu zde rozebírat proč jsou ty kabely slyšet, a proč jsou mezi nima i rozdíly (podle nejedné osobní zkušenosti zvídavých a otevřených lidí či testů v audio mediích) mam pro sebe nějaký názor, ale z důvodu zde již zažitého „honu na čarodějnice“ si to nechám pro sebe.
Noble Audio - výroba a prodej

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

NA:
Tak to sem šoupni. Kde jinde by měly bejt osobní názory zajímavější/užitečnější, než u kontroverzních témat?

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Napsat tu nějaký názor je už skoro zbytečné,vždyť dobrá polovina lidí (těch nevěřících)zde kolem sebe kope a uráží tu druhou půlku,kteří mají tu smůlu(štěstí),že slyší ty rozdíly.Já osobně jsem byl o víkendu na pivu s kamarádem ze školy a bavili jsme se o vlivu různých kabelů na reprodukci a on tvrdošíjně stál za svou pravdou,že my co tyto kabely kupujem a slyšíme rozdíly jsme volové,protože z elektrofyzikálních zákonů,které se učili na ČVUT elektrofakultě je toto nemožné a neměřitelné.Změřit jde odpor a indukčnost,pak tu hraje roli elektromagnetické rušení z okolí.Je to jenom o tom,že slyšíme to co sami chceme slyšet.Ach jo :cry: ,já mám tu smůlu,že rozdíly slyším a to dost zásadní.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

*offtopic* Jestli to není hodně o tom, že s přibývajícím věkem se schopnost slyšení snižuje, někdy více někdy méně. Můj otec si vždy na TV stáhne výšky na nulu a to je pro něj ten správný srozumitelný zvuk a ne to příšerné "syčení".
Neumím to říci odborně, ale při vnímání je jeden z důležitých faktorů postoj k vnímanému, názory atd. Ty ovlivňují vnímanou skutečnost. Pokud si někdo nějak vytvoří historicky jen určitý úhel vidění, to ostatní opravdu nevidí, protože podvědomí to filtruje (a je otázka, zda mu to zazlívat) - drát je drát a ten "nehraje" - nebo naopak předpoklad velkého vlivu může generovat "velké oči".
Další velký problém je tady (často nechtěná) sugesce jinými lidmi (kamarádi, prodejci, návody, články).
Lidé jsou také různě citliví k okolním podnětům, někdo je pevný jako beton a nic s ním nehne a skutečnost je pro něj jen jedna, ta jeho, někdo naopak je velmi citlivý a sugestibilní a na každý podnět reaguje silně. Termín někdo lze v nahradit i slovem někdy, protože lidé nejsou přesně definované krabičky, ale v čase se mění, o to je to složitější.
To co vidíme a slyšíme není skutečnost, je to vždy naše vlastní interpretace této skutečnosti. A tudíž u různých lidí se to vždy bude navzájem bít. Řešení by mohla být tolerance a snaha pochopit ostatní. Ovšem měnit myšlení své či jiných je velmi těžké, zvláště když dotyčný je přesvědčen, že to nepotřebuje :(

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

dekac píše:Je to jenom o tom,že slyšíme to co sami chceme slyšet.Ach jo :cry: ,já mám tu smůlu,že rozdíly slyším a to dost zásadní.
Ve slepem testu?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jestli to spíš není o tom, že někteří "slyší" trávu růst a nečtou...

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

pánové, já trávu růst neslyším a testování kablů (repro) jsem neprováděl naslepo,jelikož se nenašel nikdo kdo by je přehazoval,přesto věřím svým uším.Je to jak píše Noaid,že každý z nás je jinak citlivý k okolním podnětům,tím nemyslím číst si v recenzích a podle toho se řídit,anebo věřit kamarádům nebo prodejcům.Každý z nás je originál a každý různé podněty vnímá jinak-jednomu se něco líbí,druhý to nazývá hnusem,toto je vnímáno vizuálně,Old Spice někomu voní pro druhého je to neskutečný smrad a tak stejně je to i se sluchem,někdo je opravdu více vnímavý a slyší to co někdo ne.Když jsem si já vybíral reprokabel zkoušel jsem dost typů různých výrobců a podle některých názorů zde by bylo logické,že ten nejdražší bude supr,no a nakonec jsem si koupil ten,který se mi nejlépe poslouchal a nebyl nejdražší.Je tu spousta fandů muziky,kteří vychvalují kabel značky Kimber....AQ.....Oyaide......Silver sonic q10.......Paolův atd.,ani jeden z nich není špatný,jen každý z nás má rád jiný zvuk a kabel díky svým vlastnostem toto dokáže ovlivnit.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Takze panove, dovolil jsem si pripravit jeden maly "slepy" test. Verim ze mi date za pravdu, ze nejen hifi kabely jsou v kurzu. S nechuti jsem restartoval svoji televizi, abych docilil stejne podminky. Vystup ze dvou identickych DVI, stejne nastaveni jak dvi tak tv. Na jednom kabel za 400Kč, na druhem kabel za 5-6000Kč. Prostym prepinanim hdmi vstupu moje oko nebylo schopne rozeznat kvalitativni skok, rikal jsem si, je to tim, ze ten film bezi. nelenil jsem a pouzil tlacitko pause. Pak uz jen prepinal mezi hdmi 2 a hdmi3. At se soustredim na cokoli, detail, celek, maly detail, barevne podani, ostrost atd, nejsem schopny zaznamenat nejaky rozdil.

Myslite ze by to mohlo byt tim, ze jsem pouzil k napajeni pc a tv kabely bezne dodavane, teda v cenach 30Kč ???

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tomáši, to jsi ale testoval jen to, zda ty jedničky a nuly dojdou všechny do tv přes oba kabely. A to samozřejmě dojdou, to by bylo hodně špatné kdyby nedošly. Takže jsi na TV přepínal dva identické DIGITÁLNÍ signály, na komunikaci přes HDMI (DVI) nemá přece vliv ani síťový kabel, ani rušení z pc, dokonce ani jitter.
V tomhle případě jsi mířil na špatný terč. Tady je řeč o analogu, jestli jsem to správně pochopil.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Nemiril. U majitele byl rozdil znacny v neprospech levneho kabelu, a je to clovek kteremu verim a nema potrebu si neco nalhavat. U nej rozdil, u mne nic.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

U HDMI nebo USB může mít kvalita kabelu vliv, ale jen asi na možnou použitelnost na větší vzdálenost díky kvalitnějšímu odstínění, hrubším vodičům apod. U USB ta kvalita vliv má, osobní zkušenost, záleží taky na připojeném zařízení, rozdíl může být i NB vs. PC pokud se z USB bere i napájení, ale projevuje se to stylem funguje-nefunguje, ne že by byly data nějak lepší :lol: USB a HDMI (obousměrná komunikace) není SPDIF (realtime jen jedním směrem).
Ovšem kvalitní kabel nemusí být za tisíce. Jen se někdy špatně shání, všude mají jen ty levné nestíněné šmejdy, na kterých kolikrát nejde ani flashka.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Kolega (vite, on je sitar, tedy jako od siti pocitacovych, uz se pod dojmem mistni diskuse ptal, jestli bych nejak neumel kabelem vyresit jejich problem s firmwarem ve smerovaci) navrhuje zapojit do hifi tuningu i plasticke chirurgy. Protoze jen optimalne tvarovanyma usima si lze vychutnat poslech nahravky. Samozrejme je potreba usi tvarovat podle mistnosti, s ohledem na sestavu (zejmena podle sitovych kabelu) a podle druhu hudby, ktery poslouchate...

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

dekac píše:pánové, já trávu růst neslyším a testování kablů (repro) jsem neprováděl naslepo,jelikož se nenašel nikdo kdo by je přehazoval,přesto věřím svým uším.Je to jak píše Noaid,že každý z nás je jinak citlivý k okolním podnětům,tím nemyslím číst si v recenzích a podle toho se řídit,anebo věřit kamarádům nebo prodejcům.Každý z nás je originál a každý různé podněty vnímá jinak-jednomu se něco líbí,druhý to nazývá hnusem,toto je vnímáno vizuálně,Old Spice někomu voní pro druhého je to neskutečný smrad a tak stejně je to i se sluchem,někdo je opravdu více vnímavý a slyší to co někdo ne.Když jsem si já vybíral reprokabel zkoušel jsem dost typů různých výrobců a podle některých názorů zde by bylo logické,že ten nejdražší bude supr,no a nakonec jsem si koupil ten,který se mi nejlépe poslouchal a nebyl nejdražší.Je tu spousta fandů muziky,kteří vychvalují kabel značky Kimber....AQ.....Oyaide......Silver sonic q10.......Paolův atd.,ani jeden z nich není špatný,jen každý z nás má rád jiný zvuk a kabel díky svým vlastnostem toto dokáže ovlivnit.
Téma je SÍŤOVÝ KABEL. O rozdílech mezi repro kabely se tu pře nevede ...

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Nevím jestli to sem patří, ale musim napsat tuto zkušenost. Nedávno jsem byl na poslechu velice slušné sestavy a majitel, že mu hraje lépe sestava s obyčejnými sitovými kabely k PC jak udělané na zakázku !!!!

Moc jsem tomu nevěřil a po přepojení jsem mu dal za pravdu. Tak jsem si kabel půjčil,Obrázek abych se podíval z čeho je vyroben a jak zapojen Obrázek nebudu komentovatObrázek protože se pod šroubek nevešly, tak lícny sestříhány a vůbec nesletováno vizObrázek. Proto chlapci pozor ne jenom obal dělá kabel kabelem, ale z jakého je materiálu a provedební (neviděl jsem nikde stínění, atd... ) Nyní už opraven a zapojen podle normy.

Odpovědět