Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci

Příspěvek od Mark Levinson »

To Patel:
Toto je taky velmi poučné a zajímavé, protože tady může jít o život nejen aparátu, ale i samotného hifisty.
To sned dělalo nějaké prase :!:

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Nejlépe kupovat jen od prověřených firem nebo konstruktérů...
To prase fakt sedí...

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Také bych nekupoval přes inzerci kabely tvořené amatéry.
Tím samozřejmě nemyslím Pytla.
Toho považuji za odborníka!

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Jeste ze nedelam kabely, uprimne bych toho vyrobce tim kabelem posimral po zadech, ze by na to do smrti nezapomnel -) Prase je slabe slovo

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

noaid v 23 lis 2009 19:11

Výborné!
Noble Audio - výroba a prodej

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

A čo zvyšok cesty elektrickej energie? Teda od elektrárne do zásuvky? O vonkajšie vedenia el. energie sa postará moja firma. Od nového roku zaradíme do programu vylepšené AlFe audiofilské laná. Bude väčšia ryža a kríza vo firme bude zažehnaná. Hifisti v Prahe a okolí, tešte sa. Prvá zákazka bude Čechy střed- Týnec :-)

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Vtipálku Bubuxine, čím jsou Tvoje komponenty mezi sebou propojené a do zdi připojené. Jen tak pro zajímavost.............. :?:

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

Čím? Klasickým čiernym trojžilovým káblom, ktorý sa dá bežne kúpiť v predajni PC.
S linkou Čechy střed- Týnec to myslím vážne. Začiatkom roka sa začína vyrábať energeticky úsprné AlFe lano 382AL1/59ST1A, ktoré má znížený odpor pri prechode striedavým prúdom až o 5 percent. Keď to bude namontované dám vedieť a vás poprosím o referencie ako sa zmenil zvuk. To musí byť počuť, vymieňa sa 442 km!!!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

bubuxin píše:Keď to bude namontované dám vedieť a vás poprosím o referencie ako sa zmenil zvuk. To musí byť počuť, vymieňa sa 442 km!!!
konečně velkorysý projekt - a ne hádky o pitomém 1,5m vodiče! *2thumbsup*

alenzo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alenzo »

Přidám taky svoji trošku do mlýna. Na mé skromné sestavě byl slyšet přínos síťový kabelů od Supry. Nejvíce se však projevila výměna síťové šňury u PC, kteréžto je připojené analog. výstupem ze zvukové karty Asus Essence do Dispre. Před PC je jednoduchý filtr s ochranami od APC. U levných sestav doporučuji k vyzkoušení. Myslím, že u HDMI takový rozdíl rozhodně nebude, neb je na rušení u kratšího kabelu daleko méně závislý. Sám jsme měl půjčený drahý ka kabel a rozdíl oproti kabelu HDMI poskládaného z dvou redukcí HDMI-DVI a DVI kabel žádný.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Na zaklade poslechu a porovnani zmineneho kabelu XLO na trech ruznych sestavach muzu potvrdit jeho vyrazny vliv – zapojeno na CDP. Na prvni sestave, v podstate te nejlevnejsi (Vincent + Xavian) jsem zaznamenal pouze minimalni vliv a rozdil ve zvuku. Na druhe (Vincent + AC) byl slyset posun – zklidneni v celem pasmu, pevnejsi bas, lokalizace a prostor, vic detailu. Jednalo se o kratky cca hodinovy poslech.
Pote jsem vyzkousel kabel doma a ne jednorazove, poslouchal jsem to tyden. V porovnani s „obyc. kabely“ muzu potvrdit to co napsal Steve. Skok ve zvuku je vyrazny, Pevnejsi, ale mekky zvuk s lepsim prostorem, predevsim do hloubky, na hlase mirni sykavky a celkove je zvuk hodne pohodovy, jak zmineno uhlazeny. Hodne se me to libilo.
Nicmene po zapojeni a srovnani s kabelem Vincent – pozitivne na me pusobilo zjemneni sceny, Vincent hraje ostreji a proto tam byla slyset zmena. Nicmene po delsim poslechu rock nahravek tam ta mekkost je az na skodu, chybi tam ten smrnc a drajv. Je tam i mene detailu ny vyskach a bas je v nekterych pasazich vice zahuhlany.
Celkove muzu rict, ze se hodi tam, kde je vice vyssich stredu a vysek, ostrejsi zvuk. Doporucil jsem ho kamaradovi, ktery podobne problemy zminil a myslim ze po vikendovem poslechu muze potvrdit prinos.
Tot pouze me subjektivni poznatky (slysene ovsem i jinymi), které pisu predevsim proto, ze to nekomu muze pomoci v doladeni sestavy.
Na druhou stranu vystava otazka, proc to ma takovy vliv ? Je to vlastne dobre?

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Pajuna píše:Na druhou stranu vyvstává otázka, proc to má takový vliv ? Je to vlastně dobře?
Dobře/nedobře není možná přesná otázka. Spíš zda to je ovlivnění zvuku ve smyslu hifi nebo jinam. Tedy zda dochází k přenosu nahrávky tak jak byla namíchána a kabel pomáhá omezit rušení nebo se tam zvuk naopak nějak ovlivňuje. Sestavu máme doma z různých komponent a posloucháme různé žánry. V tomto směru je dobře, pokud sestava sedne a za mě osobně to nemusí být 100% hifi.

Já mám osobně s drahými kabely malou zkušenost, i když něco jsem slyšel na Vincentech. Když budu chtít udělat z lepší kabeláže doma něco na míru, tak mám velmi omezené možnosti, anžto se přístrojové "lepší" konektory nevejdou na vyhrazené místo mého stolku společně se psem od Supry. Je tu jedna možnost, za kterou mi teda Svensound nadal do prasat. Až budu znát někoho s těmito lepšími kabely a půjčí, uslyším adekvátní přínos, tak to dořeším. Zatím mi ten přínos adekvátní nepřišel.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Agaveli, nebylo to tak hrozné, ale jde mě prioritně o Tvé zdravíčko............. *hura*

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-mohu potvrdit co napsal výše Pajuna.XLO kabel jsem zkoušel na CD 4dny-jednoznačně zjemnění ostrosti vyšších středů a výšek,jemnější a pohodovější zvuk.Je to asi také dáno poněkud "ostřejší" sestavou (vinckové 234+S3+Usher).Testováno ve 4 lidech-při slepém testu jednoznačně všichni rozdíl neomylně poznali.Jen podotýkám,že do této chvíle jsem byl k power kabelům hodně skeptický.Proč to funguje (2m kabelu od filtru) nevím-bylo to už x-krát různě vysvětlováno.Pro mě je důležité,že to přineslo jednoznačný posun a zlepšení.Na zesíku to poznat bylo minimálně.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Prostě chce to seriózní kabel ke každému komponentu, viz. Serózna rekablácia
Když jsem to četl, tak jsem brečel smíchy a pochopil jsem, proč boxer když má své dny, tak má opasky dva (aby to nepustil) a navíc punčocháče (co kdyby to přece jenom pustil). *hura* *hura* *hura*

Odpovědět