Slušné levné signálové kabely

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Sto61
Kontaktovat uživatele:

Re: Slušné levné signálové kabely

Příspěvek od Sto61 »

Jedna možná hloupá otázka:
Je nějaká předepsaná nebo doporučená minimální délka signálového kabelu s RCA případně XLR konektory? Prostě jestli není něco proti něčemu když třeba půlmetrové zkrátím například na 25 cm ;) ?
Nemám totiž rád ty spletence na zadní straně přístrojů vytvořené ze zbytečně dlouhých kabelů *taktone* .

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Už to tady bylo, řešil se gramec, já to však neřeším.

kabely/dulezitost-kabelu-u-gramofonu-t26122.html

Kdysi v pravěku HIFI, " Velký Bobo " zkoušel kabely co nejkratší a stavěl přístroje zády k sobě. Bohužel už nám ty zkušenosti nesdělí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Toto mám ako prepoj medzi dvomi koncovými zosilňovačmi v biampingu, postavené na sebe..
Přílohy
kábel.jpg

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Takhle nějak si to představuju.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Sto61 píše: ↑
21 srp 2026 13:47
Jedna možná hloupá otázka:
Je nějaká předepsaná nebo doporučená minimální délka signálového kabelu s RCA případně XLR konektory? Prostě jestli není něco proti něčemu když třeba půlmetrové zkrátím například na 25 cm ;) ?
Nemám totiž rád ty spletence na zadní straně přístrojů vytvořené ze zbytečně dlouhých kabelů *taktone* .
Minimalmu dlzku zvyknu mavat digitalne kable - ci uz SPDIF/AES alebo aj HDMI. Pri analogovych ta teoreticky moze trapit max. dlzka, ale tie su uplne inde. Ta minimalna by mala byt aby to bolo prakticke, aby si nemal zbytocne napatie na konektoroch a v kabli, 25cm je podla mna malo, to je nasilu, neni dovod aby si nebol schopny urobit uhladny kable management aj z 50cm kablami medzi komponentami. Zvukovo to nebude mat vplyv ziadny, skracovat kable ma zmysle pri repro a phono kabloch.

Ale ine som chcel - nerozmyslal si niekedy, ze by si zriadil osobne vlakno - nech ludia rozumeju kontextu a vedia tie lepsie poradit, ako napr. Leony Mike Tomas. Uricre by sa mal aj ty z cin podelit

Regitrujem ta tu v uz nejaku dobuy za zda sa mi ze tak trochu skaces z temy na temu [akusitka, kable,audio PC, Fosi monobloky atd] a nejako nevnimam, ze by si nieco aj uzavrel alebo nieco aj dotiahol do konca. Evidentne nieco chces skusit inac.

Len taky navrh.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

...aby to bolo prakticke, aby si nemal zbytocne napatie na konektoroch a v kabli...
Souhlasím. Díky. Je mi úplně jasné, že tam musí být nějaká vůle. Délka 25 cm byl příklad!
Mám komponenty v obývákové štěně. Nebudu tady vysvětlovat proč. Z jistých důvodů to jinak nejde. A za nimi mnoho místa nezbývá. Proto tam nechci mít zbytečně dlouhé kabely.
...nerozmyslal si niekedy, ze by si zriadil osobne vlakno...
Nerozmyslal.
Že píšu příspěvky (dotazy) do různých vláken má důvod ten, že prostě sháním informace o různých věcech, které mě zajímají. A snažím se je psát do vláken, do kterých si myslím, že patří. Nebo jsou alespoň tématicky co nejblíže. Ne vždy se to podaří na sto procent.
Píšeš "...skaces z temy na temu [akusitka, kable,audio PC, Fosi monobloky atd]". Nedokážu si představit, že bych vše řešil ve svém osobním vlákně. V tom bych se potom nevyznal ani já sám.
Tolik na vysvětlenou.

Odpovědět