Slušné levné signálové kabely

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
D2D
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Slušné levné signálové kabely

Příspěvek od D2D »

Vrátim sa k samotnej téme a na nesymetriku odporúčam Blue-Jeans LC1 v metráži, k tomu nejaký Neutrik kon. a budete sa mať čas zaoberať inými vecami.
Majú pozoruhodne nízku kapacitu, dobre sa s nimi pracuje atď.

https://www.bluejeanscable.com/store/au ... -notes.htm

darken76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darken76 »

Doporučuji vyzkoušet Sommer Cable The Source MKII.Vzhledem k ceně,veliké překvapení.V mé sestavě si vede líp než Supra EFF-I.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nechci zde zavdávat příčinu k nějakým zbytečným diskuzím, přesto se zeptám.
Pokud mám k propojení mezi CD přehrávačem a zesilovačem na výběr mezi klasikou RCA a optikou, co je po stránce kvality vlastně lepší?

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

To záleží na kvalitě DACu v tom zesilovači. Pokud bude dobrý DAC v zesilovači, může být tato varianta lepší, ale většina integrovaných převodníků v zesilovačích, moc dobré nejsou. Chce to vyzkoušet.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Jedná se o síťový stereo receiver Denon DRA-800H. Jaký je v něm DAC absolutně netuším. Ve specifikaci na netu jsem o tom našel pouze pár zmínek.
Přeložené úryvky:
...dvojitým diferenciálním DAC obvodem...
...Dual DAC Differential Circuitry: DRA-800H je vybaven dvěma 32-bit/192 kHz digitálně-analogovými převodníky (DAC)...
...Přiřazením dvou DAC na kanál...
Takže vím prdlačky. Do toho já nevidím.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Proto říkám, že nejlepší je to vyzkoušet.
Vem oba kabely a porovnej to na skladbách, které znáš a co bude hrát lépe, to tam nech.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Sto61 píše:
29 kvě 2022 08:55
Nechci zde zavdávat příčinu k nějakým zbytečným diskuzím, přesto se zeptám.
Pokud mám k propojení mezi CD přehrávačem a zesilovačem na výběr mezi klasikou RCA a optikou, co je po stránce kvality vlastně lepší?
Pripoj do zosilňovača súčasne obidva (RCA, aj optiku) a prepínaj medzi nimi.. Budeš mať okamžité priame porovnanie.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jak jednoduché, viď BVa *thumbs up* - tímto způsobem lze provádět ten test "za letu" a funguje to, tedy pokud Ti fungují uši a máš něco naposloucháno.

Ten Denon má AKM, dnes hojně používaný průměr. Za mně, lepší to bude po optice ( eliminuješ tím negativní vliv analogového kabelu na zvuk ).

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Veru, je to jednoduché.. Stačí dať DO do ruky niekomu inému (po zrovnaní hlasitostí) zakryť displej na receiveri a párkrát to prepnúť, aby "testér" nevedel, čo hrá.. A potom párkrát po sebe povedať (po viacnásobnom prepnutí), kedy čo hrá. A zistí že počuje......, nie rozdiel D/A prevodníkov v CD a receiveri. A stačiť budú aj lacné RCA káble. ;)
eliminuješ tím negativní vliv analogového kabelu na zvuk
Skús sa o tomto všeobecnom tvrdení presnejšie rozpísať. Čo sa káblom na signále (zvuku) zhorší (zmení)? *sunglases*

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Obecně se to dá shrnout na jedno slovo: "huhlanec". To přímé digitální propojení do siliče vyzní vždy " ostřeji " v celém pásmu, alespoň u aparátů a CD, které jsem kdy testoval. Stejně to slyšeli i moji Hifi kolegové, až na jednoho " hluchouna ", ten nepoznal nic.
Netestovalo se ve smyslu: co je analog a co je digitál, ani co se komu líbí. Cílem byla větší transparentnost a věrnost k originálu. Pokusy se číslovaly u posluchačů i u obsluhy s přestávkami pro případnou změnu pořadí vstupů a až po té se odstranil závěs před věží. Srovnáním čísel obsluhy a posluchačů se zjistilo, kdo to jak vyhodnotil. Já i další 4 Hifisté měli 100% shodu pro digitál, jako lepší a věrnější zvuk, jeden jen hádal a jeden se jednou netrefil.

Podobně jsme před cca 9 lety testovali na aparatůře Accuphase ( player a silič ) také přepínáním vstupů na siliči propojení optikou a koaxem. I tady někteří jedinci diagnostikovali drobný rozdíl ve zvuku, jiní rozdíl neslyšeli. Nikdo však nebyl schopen stanovit, co je lepší. Za mně bych upřednostnil coax, ale nic zásadního, možná jen pocit.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je to nezmysel..Žiadny analógový signálový kábel nemôže nelineárne zmeniť( skresliť, pridať nové zložky..) signál. Zato DACy ano. To" zní ostřeji" hovorí hlavne o tom pridanom skreslení. A v tomto prípade ide o porovnanie D/A prevodníkov, DAC v CD proti DACu v receiveri.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

OK, i to je názor, jen podotýkám, že se netestovalo na žádném zkreslujícím lowendu. Popsal jsem jen osobní praktickou zkušenost.

Pravdu však máš, že dnes je na trhu spoustu "udělátek", které to zmastí. Deklarují se jako native, ale uvnitř to různě přepočítávají a mrší různými filtry, že se to pak nedá poslouchat ( digitální artefakty ) a někteří hifi chlapci si s tím rádi hrají. Takže nakonec je nejlepší pro vzuk ten gramofon a dnes zcela určitě - bohužel.

Je to i u levných fotoaparátů - zaklínadlo "rozlišení". Trh žádá velké číslo, tak se u nového modelu se stejným čipem nastaví ve FW přepočítávání a je vyděláno. Digitálního podvodu je kolem nás spousta, takový je dnešní svět.

Ať Vám to hraje všem, nejlepší je vlastní poznání.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

BVa píše:
30 kvě 2022 14:29
Veru, je to jednoduché.. Stačí dať DO do ruky...potom...(po viacnásobnom prepnutí)...
To by jednoduché asi bylo, ale mám ten přístroj teprve chvíli a netuším, jak vstupy z CD do receiveru dálkovým přepínat. Z manuálu jsem to zatím nezjistil. Asi jsem hlupko. Holt budu muset študovat a zkoušet.

LUK

Příspěvek od LUK »

Myslíš navolení vstupů pro konkrétní tlačítka na DO? Všechny tyhle věci v manuálech normálně jsou:
https://manuals.denon.com/DRA800H/NA/EN ... ezyjvb.php
Pak už stačí jen:
https://manuals.denon.com/DRA800H/NA/EN ... bbfivv.php
Obrázek

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Z prvního odkazu pro CD nastavím vstupy jak pro optiku i analog (případně Auto). To mám. Dělám to v nastavení receiveru po připojení k TV.
Ale z druhého odkazu mám už na výběr pouze zdroj (CD, USB atd). Ovšem pokud budu mít CD propojeno jak optikou i analogem, tak na DO volbu přepnutí nevidím. Nebo to neumím.
Ale to jsme se už asi dostali mimo původní dotaz. To jsem neměl v úmyslu. Můžeme to dořešit formou SZ. Nechci zbytečně zaplácávat vlákno, kde se má řešit něco jiného. Ne nastavení konkrétního přístroje.
Přesto děkuji.

Odpovědět