USB kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Re: USB kabel

Příspěvek od tujatuja »

šeďour píše:*offtopic*
Potrefená husa = majitel Oktávky ?

Za mě...Okt. je hnusná, neforemná, má krátkej rozvor a hraje si na něco, co není.Nechápu její popularitu.
Jízdní vlastnosti a pohodlí ?
...raději bez komentáře.

Předem se omlouvám všem, koho podráždí můj osobní názor.
Neomlouvej se. To je prostě tím, že máš špatný vkus ..... :lol: :lol:

Poznámka moderátora: Připomínám svou poznámku ze dne 22 čer 2013 05:27, takže tvá odpověď je klasické *offtopic* - pozor na možné důsledky :!:
Aleska

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Vit píše: ...a následně s tímto ručně dělaným USB z dílny Vintage Audio Lab (Taiwan):

http://www.ebay.com/itm/MS-Audio-PC-OCC ... 3a7ed57049
Obrázek
Tohle je fakt hezky udělaný.
Jenže...nechci se moc chlubit, ale já USB kabely vyrábím taky ručně (přívody v konektoru jsou pájené, ne jen zamačknuté, jako je to standardem u průmyslově vyráběných kabelů) a tu smršťovací bužírku na konektoru, na rozdíl od výše postovaného, začistím.
Tak, aby měla rovný konce, rovnoběžně s hranou USB konektoru.Obrázky jsou zde na fóru.

tujatuja-> ano, mám pokažený vkus pětkovym baworákem...
kabelguru.cz

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

říkám si, že bych si vyrobil USB kabel k DACu a tak bych potřeboval poradit jaký kabel použít a jestli má smysl shánět zlacené konektory..?

Díky za radu ;)

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

MB píše:*offtopic*
Ano, potrafene husy vždy zagagaju ...zvlášt v prípade pravého "českého" auta...
No však když se někdo dotkne pravého "slovenského" auta KIA, tak vy zagagáte taky (nebo jak se to skloňuje) :lol: Stačí si projít dikuse o autech. Kdyby se na Slovensku dělala Tata Nano, tak jí budete hájit do krve, že je to absolutně best, cool, ... *2thumbsup*

angeldast
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od angeldast »

Scháněl jsem pro svou Aquilu nějaký lepší USB kebel.. Taková mašinka si to určitě zaslouží.. Pročítal jsem různá fóra a chtě jsem si udělat nějaký obrázek co je nejlepší... a náhodou jsem narazil na KABELGURU která nabízí přesně co jsem hledal a to podotknu! Za velice slušné peníze.. Odskoušený kabel přímo na Aquile.. Mé hledání skončilo a rovnou jsem kabel obědnal..
Nečekal jsem nějaké razantní změny ve zvuku.. ale opak je pravdou.. Okamžitě po zapojení jsem slyšel že je něco jinak. Jak to popsat? Zvuk je pevnější.. dynamičtější ale o hodně.. Prostě BOMBA.

Kabel je perfektně zpracován.. Vřele doporučuji.. ano je plno Ultra HIEND značek ale proč platit šílené peníze když KABELGURU dělá to samá za normální peníze.

Obrázek

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Pokud je USB asynchronni prenos spravne udelany, funguje jako "bit perfect" - tj. prenasi data 100% uspesne. A vzhledem k tomu, ze na pocitaci se denne USB pouziva pro prenos dat pres uplne obycejne kabliky za par korun a zadny problem nevznika (data se neposkozuji), opravdu nevim proc by mel byt potreba nejaky "lepsi" kabel (i kdyz uznavam, ze vypada pekne).

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Protože se o kablík USB taky zajímám,našel jsem tenhle test : http://mvicha.sweb.cz/test%20USB%20kabelu.pdf

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

I pro kabely používané k přenosu digitálních dat, platí fyzikální zákony.Tedy větší průřez stínění = jeho nižší impedance = nižší množství rušivých signálů.
Druhá věc je spolehlivost = pájené spoje.Ale i to, jestli je spoj pájený, nebo krimpovaný znamená nižší/vyšší impedanci.

A opět se to musí projevit v přenosu signálu a celkovém chování sestavy, kam je kabel připojený.
kabelguru.cz

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

šeďour píše:I pro kabely používané k přenosu digitálních dat, platí fyzikální zákony.Tedy větší průřez stínění = jeho nižší impedance = nižší množství rušivých signálů.
Druhá věc je spolehlivost = pájené spoje.Ale i to, jestli je spoj pájený, nebo krimpovaný znamená nižší/vyšší impedanci.
A opět se to musí projevit v přenosu signálu a celkovém chování sestavy, kam je kabel připojený.
promin, ale to je nesmysl ...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vonvichousch píše:Protože se o kablík USB taky zajímám,našel jsem tenhle test : http://mvicha.sweb.cz/test%20USB%20kabelu.pdf
delaji si z lidi srandu ... Treba zvasty jak kabel ovlinil reproduki basu .. Vite jak strasne zmeneny by musel ten signal (digitalni !) byt, aby to ovlivnilo treba reprodukci basu (tj. jen nekterych slozek vysledneho signalu, tech s nizkou frekvenci) ? Navic zpusobem, ktery vubec neni mozne chybama digitalniho prenosu dosahnout ... Kdyz se zacnou prenaset chybna data, tak vznikaji lupance, prskance nebo sum na vyskach. To uz je ale extrem.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Ale to přece vůbec není o tom jestli je signál bit perfect nebo ne, je to celé o rušení z napájení. Tím stejným kabelem "jdou jedničky a nuly" a zároveň je přístroj napájen. Na reprodukci basů samozřejmě tento typ jitteru vliv má a právě proto má vliv i usb kabel
kabelguru.cz

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Kocmeister píše: Tím stejným kabelem "jdou jedničky a nuly" a zároveň je přístroj napájen. Na reprodukci basů samozřejmě tento typ jitteru vliv má a právě proto má vliv i usb kabel
1/ kazdy lepsi DAC ma napajeni svoje, nevyuziva napajeni z USB

2/ u asynchronniho USB DACu nema z principu prenos dat na jitter zadny vliv - data se "pumpuji" do bufferu, odkud se nacitaji ciste v rezii DACu podle jeho vnitrnich hodin. Pokud se prenesou z PC do bufferu 1:1, je to vse co ma USB prenos na starosti a tezko se tam da neco zlepsit !

3/ ruseni tedy muze maximalne poskodit nektera prenasena data - tyhle chyby by mel odchytit prenos (kontrola dat a pripadne zopakovani prenosu) a pokud by to bylo tak masivni ruseni, ze by to uz opravovat neslo, budou se prenaset takove blbosti, ze se to jiste neprojevi slysitelnou zmenou kvality basu ...

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

K bodu 1 - není to tak docela pravda. Velice často, ale opravdu často je právě usb příjímač napájen z usb. I přesto, že je jinak zbytek obvodů v převodníku nebo usb transportu napájen externě ze sítě, tak právě "šváb" na vstupu potřebuje svůj příděl proudu z usb portu. A to je právě to kritické místo. Zkoušeli jsme to ufiknout napájecí větev v usb kabelu a většina přístrojů prostě nejela.

Bod 2 - souhlasím bez výhrad. Data se přenesou 1:1. Ale a k tomu se váže odpověď na bod 3 - rušení není často bohužel moc dobře podchyceno a ovlivňuje tedy obvody uvnitř přístroje. Někde je to podchyceno naopak velmi dobře (ideální stav, který zmiňujete)a vliv USB kabelu se blíží nule. Zde musím pochválit Casea Orion Lite. Testováno na několika přístrojích několika nezávislými uživateli - bez vlivu na zvuk.
kabelguru.cz

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

bh69:
Než začneš střílet od boku, tak by sis měl udělat test USB kabelů.
Je v nich poměrně velkej rozdíl. Hlavně na delší vzdálernosti.
Taky jsem tomu nevěřil...

Odpovědět