USB kabel

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: USB kabel

Příspěvek od bh69 »

Kocmeister píše:K bodu 1 - není to tak docela pravda. Velice často, ale opravdu často je právě usb příjímač napájen z usb.... rušení není často bohužel moc dobře podchyceno a ovlivňuje tedy obvody uvnitř přístroje.
OK, pokud skutecne ruseni z kabelu pronika do (analogovych) obvodu DACu a ovlivnuje vysledny signal prevodniku (priznavam, ze tohle uz je mimo moje znalosti, nevim do jake miry a jakou cestou k tomu muze dochazet - prijde mi to divne, protoze pokud ma USB prijimac svoje odelene napajeni pres USB kabel, je de facto oddeleny od zbytku DACu - ten si jen bere data z bufferu), neni pak lepsi reseni nez hledat kabel, ktery je min nebo vic citlivy (nehlede na to, ze pokud se jedna o ruseni vznikle v pocitaci, kabel uz toho moc nezachrani, jeho stineni uz vubec nic) lepsi pridat galvanicke oddeleni (nejlip optikou) a samostatne napajeni USB prijimace na strane DACu ? Dokonce bych rekl, ze by takove napajeni (nejlip z baterky) mohlo fungovat i bez galvanickeho oddelovace - pokud by melo ruseni pronikat i z datovych "dratu", musel by rusit i sam prenos digitalnich dat !

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Rada nad zlato od bh69 zní...je lepší hledat lepší přístroj, než kabel, který je více či méně citlivý...

Výborně,opravdu si většině uživatelů dobře poradil.
...akorát je to tak trochu drahej špás...

Tvoje zpochybňování vlivu pronikajícího rušení do elektronických obvodů přístrojů, vlivu impedance kabelů a následný vliv na zvuk, jen dokazuje, že problematice nerozumíš tak, jak se nás snažíš přesvědčit.

Naštěstí obyčejní uživatelé mají možnost tyto věci vyzkoušet, bez rizika utrácení za předražený kabely slovutnejch výrobců a posléze jejich prodejem s finanční ztrátou.A naštěstí je jen na uživatelích samotných, jak se rozhodnou, bez ohledu na "bitperfect"...
kabelguru.cz

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

šeďour píše:Rada nad zlato od bh69 zní...je lepší hledat lepší přístroj, než kabel, který je více či méně citlivý...

Tvoje zpochybňování vlivu pronikajícího rušení do elektronických obvodů přístrojů, vlivu impedance kabelů a následný vliv na zvuk, jen dokazuje, že problematice nerozumíš tak, jak se nás snažíš přesvědčit.
1/ nevim, ze bych neco takovyho radil
2/ spatny DAC zadny USB kabel nezachrani, i kdyby byl ze zlata
3/ kazdy se muze mylit a rad se necham poucit - logickymi, technicky podlozenymi argumenty. Nevim jak moc veci rozumis ty, nebo nekdo dalsi v tehle diskuzi, ale kdyz uz na nekoho takhle zautocis, chtelo by to dokazat, ze o veci vis vic ...

angeldast
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od angeldast »

Pro bh69

Já jsem také nevěřil ale prostě to hraje lépe. Říkej si co chceš ale pokud budeš tvrdit že lepší kabel nemá na zvuk žádný vliv tak nebudeš mluvit pravdu.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

angeldast píše:Pro bh69

Já jsem také nevěřil ale prostě to hraje lépe. Říkej si co chceš ale pokud budeš tvrdit že lepší kabel nemá na zvuk žádný vliv tak nebudeš mluvit pravdu.
muzu vedet v jake konfiguraci ? jaky DAC ?

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

Pomůže to u každého dacu.
PS: když se na zvuku projeví i napájecí kabel, tak proč by neměl být poznat rozdíl u USB kabelu?
Není potřeba hledat svatej grál, ale lepší kabel je prostě nutnost a lepší nemusí nutně být drahý.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

bh69 píše:
šeďour píše:Rada nad zlato od bh69 zní...je lepší hledat lepší přístroj, než kabel, který je více či méně citlivý...

1/ nevim, ze bych neco takovyho radil
2/ spatny DAC zadny USB kabel nezachrani, i kdyby byl ze zlata
3/ kazdy se muze mylit a rad se necham poucit - logickymi, technicky podlozenymi argumenty. Nevim jak moc veci rozumis ty, nebo nekdo dalsi v tehle diskuzi, ale kdyz uz na nekoho takhle zautocis, chtelo by to dokazat, ze o veci vis vic ...
V diskusiách, aj na iných fórach sa ohľadne usb káblov názory výrazne zhodujú s tým čo tu píše bh69 a ako jediný tu použil aj nejaké argumenty. Je vecou každého z nás čo si kúpi, ale je potrebné rešpektovat aj určité odborné poznatky pri prenose dát, a aj keď nie som žiaden odborník tak na základe prečítania si odborných názorov ľudí čo o tom niečo vedia, je v celku jasné že bh69 napísal niečo čo v odbornej diskusii bez problémov obstojí. Hlavne ten názor nepôsobí ako reklama, a neopiera sa o argument - iné káble počuť , tak aj usb počuť.

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

bh69 píše: kazdy se muze mylit a rad se necham poucit - logickymi, technicky podlozenymi argumenty. Nevim jak moc veci rozumis ty, nebo nekdo dalsi v tehle diskuzi, ale kdyz uz na nekoho takhle zautocis, chtelo by to dokazat, ze o veci vis vic ...
Ono stačí míň teoretizovat a víc poslouchat. ;)

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Za mě takto něco mám neposloucháno a sluch a aparaturu mám taky na slušné úrovni. Flac 16/44 neslyším žádný rozdíl ale flac 24/96 tak tam už rozdíl je a to jsem porovnavaval obyčejný kabel za 100 a kabel od kabelguru za 700.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

*offtopic* já bych se tu moc nehádal a neurážel. Vzpomínám si podobnou "debatu" o potřebnosti a nepotřebnosti kvalitních síťových kabelů...no a dnes má snad skoro každý nějaký doma.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Kocmeister píše:Zkoušeli jsme to ufiknout napájecí větev v usb kabelu a většina přístrojů prostě nejela.
Pro externě napájený DAC můžete "ufiknout" jen +5V drát ale 0V drát musí zůstat jako vztažná reference, aby signálové diferenční napětí na vstupu externího USB DAC neuplavalo nad povovolenou hodnotu CMV (souhlasného napětí na vstupu).

Jinak všechna slyšitelnost a neslyšitelnost USB kabelu je daná jen a jen jiným obsahem rušení závislým na konkrétní konfigurace toho kterého audio systému. Digitální data se nezmění, ale rušením (jiným pro jiný kabel) je ovlivněná analogová část přístroje/přístrojů.
Pavel Macura Audio

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Při zkouškách jsme odpojovali jen napájecí přívod, případně ho nahrazovali přesným lineárním napájecím zdrojem +5V.
0V (černý drát) zůstal nepřerušen.Data se musí vždy opírat o "zem".

Z hlediska přínosu ve zvuku, bylo externí napájení lineárním zdrojem zklamání, rozdíl ve prospěch ext. zdroje byl minimální.U kabelu s oddělenou napájecí větví byl rozdíl celkem jasně slyšitelný.Celkově se, ale jedná o rozdíl malý, jde spíše o finální doladění aparatury.

Předpokládám, že rozdíl je daný obsahem rušení pronikajícího do následujících analogových obvodů.Nemám to podložené žádným měřením (nemám k dispozici ani měřicí techniku, ani potřebné znalosti), ale plně souhlasím s PMA.

Ty tzv. technické argumenty o údajném poškození některých dat, způsobené rušením, patří k oblíbeným mýtům.Opravdu nejde o ovlivňování přístrojů v digitální oblasti.
kabelguru.cz

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

PMA píše:Jinak všechna slyšitelnost a neslyšitelnost USB kabelu je daná jen a jen jiným obsahem rušení závislým na konkrétní konfigurace toho kterého audio systému. Digitální data se nezmění, ale rušením (jiným pro jiný kabel) je ovlivněná analogová část přístroje/přístrojů.
presne ... pak plati i to co jsem psal predtim - pokud se ruseni siri ze zdroje, zadne letovane zlate kontakty ani "tluste" stineni nepomuze (nehlede na to, ze slusny USb kabel za par korun je stineny take), ale je potreba galvanicke oddeleni kabelu od DAcu. To je ovsem problem, co jsem zkousel ted hledat, USB oddelovaci prvky jsou tezko sehnatelne, ne zrovna levne a je problem najit kvalitni a podporujici dostatecnou rychlost USB2

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

šeďour:

Čím konkrétně se liší binární jednička přenesená kabelem o impedanci X od binární jedničky přenesené kabelem o impedanci Y?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Přečtěte si pár předchozích příspěvků, je ovlivněna analogová část, ne digitální přenos.
Pavel Macura Audio

Odpovědět