USB kabely - mají vliv
Re: USB kabely - mají vliv
Pytel --> Ak chces vynasat nejake sudy o rychlosti a vplyve kabla, tak to vraz do normalneho pocitaca, alebo notebooku a s oboma kablami tam pusti CrystalDiskMark.
Fiha, tak potom si to skutočne neviem vysvetliť, keďže kábel by na to nemal mať vplyv. To akoby niekto tvrdil, že výmenou zdrojového kábla do počítača sa mi rýchlejšie načíta operačný systém, čo znie absurdne.
Každopádne nemám dôvod neveriť vašim tvrdeniam, len si ich neviem vysvetliť.
tohle je nádherný příklad jak by se mělo na fóru diskutovat, tohle perfektně ukazuje úroveň diskutéra. BRAVO !!!
Dnes jsem si vyčistil uši vatičkama z TESCO za 15Kč a následný poslech byl docela o ničem, slité basy, málo cinkavé výšky. Zítra zkusím koupit v drogérce extra jemné vatičky a doufám, že se poslech zlepší
.

A co bys čekal z Tesca?koudy42 píše:Dnes jsem si vyčistil uši vatičkama z TESCO za 15Kč a následný poslech byl docela o ničem, slité basy, málo cinkavé výšky. Zítra zkusím koupit v drogérce extra jemné vatičky a doufám, že se poslech zlepší![]()
.

Kolikpak asi bude marze na takovym kabliku. To bude zajimava zalezitost 

2 Pytel - (only)
No ,no ,no vždyť jde přece o čistý digi bitperfect přenos 1ček a nul / tak jak by jsi mohl naměřit nějakou změnu nebo dokonce slyšet rozdíl - takové kacířství
To přeci odporuje nově zaváděnému dogmatu o (technické bezchybnosti a z nejvyššího HI-FI hlediska) naprosté nadřazenosti USB přenosu skrze PC nad vším ostatním
,přitom neuplyne měsíc aby se tady neobjevilo od nějaké firmy další vylepšovátko ,galv.oddělovátko ,lepší dráty atd... Jak je to možné
Takže jo něco jsi naměřil i slyšel ,ale léčba drahým kabelem je symptomatická - protože tomu kusu drátu je nejen hardw. nadřazeno snad vše ostatní. PMA to psal dobře za největší problémy obvykle může zemnění. Může to (u stolního PC) dokonce i když je vše ostatní dobře pak nakonec ovlivnit i blbý výběr CASE (např spojená zem přídavného čelního výstupu (audio-mic.sluchát.výstup s USB) - kteréžto se pak zaruší navzájem. Jasně jen v případě kde to výrobce takto provede a jsou-li tyto rozšiřující vstupy vnitřně k mobo připojeny ,ale i toto už bylo a řešilo se. Jinak na kvalitně provedeném kabelu a konektorech není nic špatného (pokud nejsou třeba dražší než PC zdroj či půlka toho poč. a někdo netvrdí že důvodem lepšího zvuku nebo rychlosti je právě jen ten drát. Vliv může mít kdeco ,primárně na audio to nebylo navržené a z tohoto hlediska je to náhražka ,je to moderní ,univerzální ,vhodné pro většinu miniaturních zařízení a komponenty k tomu připojitelné především DAC-ani se teď výborně prodávají za mnohonásobky "zastaralých" zvukovek (objevením této skuliny v trhu musel vzniknout pověstný zlatý důl). Pokud nemáš jiný způsob propojení a máš některý z těch dac který je na toto dobře stavěný tak si alespoň zkontroluj co je na tom USB všechno navěšeno (zvenčí i uvnitř) ,smrtící bývá třeba ext.usb wifi karta. Nejlepší je že co PC to originál jiná zákl. deska jinak řešené sběrnice a vstupy- ty budou u každého jinak obsazené a zatížené ,jiný os atd... Právě z tohoto důvodu nebude nikdy jednotný názor a shoda na toto řešení někomu to půjde dobře, jiný bude vylepšovat ,další propojí raději jiným způsobem a jiní zavrhnou celé pc. Pěkné je že si v té nekonečné různorodosti může každý najít to své ,pokud tě zajímá podstata a důvody ,TO proč
tak je nehledej zde. Vem své zařízení k někomu kdo se ti na to podívá. Předpokladem je (hlubší) znalost problematiky PC a k tomu nemalé praktické znalosti slaboproud elektro ,jeho nalezení a zaplacení možná předčí cenu toho drátu který už ale nebudeš potřebovat ,páč poněkud zevšední- a velmi pravděpodobně pak už nic nevylepší.
No ,no ,no vždyť jde přece o čistý digi bitperfect přenos 1ček a nul / tak jak by jsi mohl naměřit nějakou změnu nebo dokonce slyšet rozdíl - takové kacířství

Pytel píše:Už jsem to také párkrát řešil, hlavně pro mladé posluchačstvo. Osobně používám jen USB kabel mezi externím HD a SreamBoxem, hlavní PC mám optikou.
Vyzkoušel jsem toho několik od Supry přes Audioguest , Kimber,.... ale mě osobně a většině komu jsem ho doporučil tak toto : http://www.hifionline.cz/kabely/usb-kab ... -kabel-1m/ a na dalším stupínku určitě Supra. ViaBlue za tu cenu není co řešit, krásné provedení, mají různé délky i provedení, tak si posluchač vybere. Pro některé klienty jsem to vybavoval ještě ferity ( ale to jen aby to vypadalo více hiend )
Aha sorry přehlédl jsem tento tvůj dodatek ...hlavní PC mám optikou. stejně tak i já

Umělo by to přehrávat i z USB flashky nebo umí jenom z disku? Flash bude mít menší odběr, třeba by to bylo znát.
Vliv USB kabelu mezi Dacanem a compem je určitě znát,není tak velký jak u signálových mezi componenty a zesilovačem,ale znát je, samozřejmě pokud to zbytek řetězce umožní
, pokud neumožní,tak zbývá jen ta vatová tyčinka z Tesca 

Jsem rád, že i po vyčištění uší nic neslyším ať vemu tkaničku od tiskárny nebo tlustej USB kabel
.

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nedávno jsem u otce slyšel rozdíl mezi USB tkaničkou, USB Mit (základní), USB Audioqestem (nejvyšší řada) a USB Sroll.
Hádejte jak to dopadlo?
Tkanička byla jen pro kontrolu mozku a uší, Mit bych hodnotil asi jako snad nutnost každého posluchače, Audioqest výborný a naprostoto bez chyby.
Pak přišel Sroll a to jsem vážně nechápal. Myslel jsem, že už to ani dál nejde posunout - avšak šlo, byl nekompromisně prostornější, čistější a jednoznačný vítěz.
Teď už jen sehnat sponzora na ty vyšší řady.
Zatím však zůstávám u MIT.
Ale
dobrá práce všem výrobcům kabelů
Hádejte jak to dopadlo?
Tkanička byla jen pro kontrolu mozku a uší, Mit bych hodnotil asi jako snad nutnost každého posluchače, Audioqest výborný a naprostoto bez chyby.
Pak přišel Sroll a to jsem vážně nechápal. Myslel jsem, že už to ani dál nejde posunout - avšak šlo, byl nekompromisně prostornější, čistější a jednoznačný vítěz.
Teď už jen sehnat sponzora na ty vyšší řady.
Zatím však zůstávám u MIT.
Ale

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ABX test se 100% uspesnosti?
U mne to funguje tak, ze kdyz se mi libi a dostatecne hodne na nej koukam, tak po nejake dobe zacne vsechno hrat nejak lip. Naopak hloupa cerna buzirka ve mne vzdy vyvola po nejake dobe neklid a musi pryc 

- davidm535i
- Kontaktovat uživatele:

Kdyz bude pres vsechny testovane tkanicky pretazena stejne hnusna seda buzirka, tak budou hrat vsechny stejne, a jste k tomu hnusne!
D.