USB kabely - mají vliv
Re: USB kabely - mají vliv
Rozdíl tam je, ale už od určitý kategorie jsem nezaznamenal žádný zlepší.
Spíš jde o dýlku kabelu. Kvalitní USB kabel funguje i při délce 5metrů. U tkaničky je problém s napájením a lupanci.
Mě se osvědčil levnej Belkin Premium.
Spíš jde o dýlku kabelu. Kvalitní USB kabel funguje i při délce 5metrů. U tkaničky je problém s napájením a lupanci.
Mě se osvědčil levnej Belkin Premium.
Nějaký rozdíl tam být může. USB karta je s PC spojená na jeho GND/0V a PC má skoro vždy spojené 0V a PE. Jen některé notebooky jsou výjimkou, nebo když jedou z baterky. Takže konfigurace ovlivňuje celý systém signálové země (karty mají sig. zem spojenou s 0V) a tudíž i USB kabel může mít vliv na rušivé VF pozadí, byť otázka na vliv USB kabelu na zvuk může znít někomu jako ujetá. Je to vždy komplexní problém.
BTW, zemní proudy, ať už natvrdo nebo kapacitní, jsou hlavním důvodem rozdílu "zvuku" signálových kabelů a nekonečnosti tématu "kabeli".
BTW, zemní proudy, ať už natvrdo nebo kapacitní, jsou hlavním důvodem rozdílu "zvuku" signálových kabelů a nekonečnosti tématu "kabeli".
Naposledy upravil(a) PMA dne 24 říj 2014 13:01, celkem upraveno 1 x.
Pavel Macura Audio
Už jsem to také párkrát řešil, hlavně pro mladé posluchačstvo. Osobně používám jen USB kabel mezi externím HD a SreamBoxem, hlavní PC mám optikou.
Vyzkoušel jsem toho několik od Supry přes Audioguest , Kimber,.... ale mě osobně a většině komu jsem ho doporučil tak toto : http://www.hifionline.cz/kabely/usb-kab ... -kabel-1m/ a na dalším stupínku určitě Supra. ViaBlue za tu cenu není co řešit, krásné provedení, mají různé délky i provedení, tak si posluchač vybere. Pro některé klienty jsem to vybavoval ještě ferity ( ale to jen aby to vypadalo více hiend )
Vyzkoušel jsem toho několik od Supry přes Audioguest , Kimber,.... ale mě osobně a většině komu jsem ho doporučil tak toto : http://www.hifionline.cz/kabely/usb-kab ... -kabel-1m/ a na dalším stupínku určitě Supra. ViaBlue za tu cenu není co řešit, krásné provedení, mají různé délky i provedení, tak si posluchač vybere. Pro některé klienty jsem to vybavoval ještě ferity ( ale to jen aby to vypadalo více hiend )
Každý kvalitní USB DAC má ve svém manuálu popsáno jak nastavit USB v PC optimálně. Nemá-li stačí vyhledat v Google nastavení USB pro audio.od mrba v včera, 12:20
Aleska píše: ... kvalitu výstupu USB z PC ...
Môžeš to rozpísať, čo konkrétne tým myslíš?
Když jsme v diskuzi o USB kabelech mám jednu příhodu - zakoupil jsem plazmu a BR přehrávač, pochopitelně spojený s USB kabelem. Podotýkám, že ten USB kabel o délce 1,5 metru stál skoro tisícovku a byl pozlacený. Po 14 dnech začal BR přehrávač zlobit a šel do záruční opravy. Vrátil se s tím, že je v pořádku. Závada se úspěšně opakovala a tak jsem reklamoval TV. Plazma o uhlopříčce 127 cm se těžko přepravuje a tak servismani jezdí za ní. Když jsem se telefonicky domlouval se servisem, řekl mi servisman ať vyměním nejdříve USB kabel za jiný. Investoval jsem 175 Kč a ejhle - od té doby je vše v pořádku.
Prostě není kabel jako kabel, cena není zárukou kvality

Ak je pripojene zariadenie napajane USB zbernicou, tak funkcnost zavisi i od dlzky a odporu kabla.
Tuto nejaky profi dokument ako vyberat USB kabel (pre iste meracie zariadenie): http://www.gbs-elektronik.de/fileadmin/ ... _Cable.pdf
Tuto nejaky profi dokument ako vyberat USB kabel (pre iste meracie zariadenie): http://www.gbs-elektronik.de/fileadmin/ ... _Cable.pdf
Alesko, ty propojuješ TV a BR přehrávač USB kabelem? Jaký signál po něm chodí?
Běžně se to dělá spíše přes HDMI.
Běžně se to dělá spíše přes HDMI.
Díky za připomenutí omylu - myšlenkami jsem byl někde jinde.
Myslel jsem HDMI a psal jsem USB.
Omlouvám se.
Myslel jsem HDMI a psal jsem USB.
Omlouvám se.
Zkoušel jste někdo USB kabel s aktivním prvkem?...například Audioquest Diamond: 

Po té co mi odešel do věčných lovišť externí HD s USB 2 , jsem byl nucen pořídit nový s USB 3 -- výhody : rychlejší, napájení přímo ze StreamBoxu, menší rozměry a úplně tichý.
Nejprve zapojen dodaným kabelem -- kaničkou od bot --- funkční, ale hlodal červík -- pořídil jsem lepší USB 3 , nepozorována celkem žádná změna. Dnes jsem si půjčil Audioquest Carbon -- ( metráž s 5 % stříbra ) -- nevím jak je to možné, ale rychlost načtení externího disku -- vzrostla minimálně o 50 % a co se týče zvuku dle mojich uší zvuk lepší. Nechci zde opět vyvolat flame, ale i můj mladší syn ( který je IT u velké firmy ) nevěřícně kroutil hlavou ( o rychlosti načtení, o zvuku nehovoří prý stačí pecky do uší a MP3 ) -- poté co se dal původní kabel -- opět zpomalení rychlosti načtení a mne se osobně zvuk zdál jakoby pod dekou.
Nejprve zapojen dodaným kabelem -- kaničkou od bot --- funkční, ale hlodal červík -- pořídil jsem lepší USB 3 , nepozorována celkem žádná změna. Dnes jsem si půjčil Audioquest Carbon -- ( metráž s 5 % stříbra ) -- nevím jak je to možné, ale rychlost načtení externího disku -- vzrostla minimálně o 50 % a co se týče zvuku dle mojich uší zvuk lepší. Nechci zde opět vyvolat flame, ale i můj mladší syn ( který je IT u velké firmy ) nevěřícně kroutil hlavou ( o rychlosti načtení, o zvuku nehovoří prý stačí pecky do uší a MP3 ) -- poté co se dal původní kabel -- opět zpomalení rychlosti načtení a mne se osobně zvuk zdál jakoby pod dekou.
Tak ten Audioquest bych taky rád zkusil. Jen nevím,kde bych si ho mohl vypůjčit.

To musí být hodně špatně navržený systém, když se na výsledném zvuku projeví kabel k usb disku. Tím nechci tvrdit, že to není možné.
To s tou rýchlosťou načítania mi dáva jedine zmysel tak, že ten produkt od Pro-jectu nie je s 3.0 plne kompatibilný a návrat na Audioquest Carbon 2.0 zrýchlil komunikáciu medzi zariadeniami.
A čo sa týka dojmológie zvuku a jeho potenciálnej zmeny, to sa mi tu nepatrí súdiť, keďže som to nepočul.
A čo sa týka dojmológie zvuku a jeho potenciálnej zmeny, to sa mi tu nepatrí súdiť, keďže som to nepočul.
Podotýkám, že se jedná o kabel USB 3 Carbon.
už včera jsem se díval a předpokládám,že je řeč o tomto kabelu
http://www.aq.cz/obchod/usb-kabely-30-3 ... cro--2208/
přesně i s vyobrazením těch koncovek jak jsou na fotce
http://www.aq.cz/obchod/usb-kabely-30-3 ... cro--2208/
přesně i s vyobrazením těch koncovek jak jsou na fotce