Deep Purple

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
Sto61
Kontaktovat uživatele:

Re: Deep Purple

Příspěvek od Sto61 »

@lechos
Tvoje kontroverzní názory na cokoliv jsou zde na fóru všeobecně známé. Takže k Tvému poslednímu příspěvku se nehodlám nějak zvlášť vyjadřovat.
Ale jenom pro zajímavost, když už kritizuješ Ritchieho. Slyšel jsi někdy kapelu Blackmore's Night kde hraje se svojí manželkou? Úplně pohodový, muzikálně perfektní. Byl jsem na koncertě v Brně na Špilasu. A když se na pódium "nominovala" divačka z hlediště, nebyl pro něj žádný problém si s ní zahrát na kytaru a nechat ji zazpívat. Takže si myslím, že kdyby to bylo opravdu takové "zvíře", tohle by asi neklaplo.
Možná, že zestárnul ;)

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Pro fanoušky kapely Deep Purple se objevila velice dobrá zpráva.
3.7.2026 má vyjít jejich nové studiové album Splat!. Bude to jejich už tyřiadvacátá řadovka.
https://news.headliner.cz/novinky/deep- ... u-do-prahy
A jedna ukázka: Já osobně se už moc těším. *hura* *hura* *hura*

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nové album Deep Purple č. 24 - Splat! je oficiálně na světě.
Je už běžně ke koupi v různých e-shopech (i českých). Dá se poslechnout i na YouTube, ale to bych bral pouze jako takový informační poslech kvůli představě, jak v to postatě osmdesátníkům (ne)šlape. Věkový průměr jim kazí pouze kytarista Simon McBride s věkem "pouhých" 47 let.
Za mě osobně je to jejich nejpovedenější deska vydaná po roce 2000. Samozřejmě ze všech 13 skladeb se mi některá líbí víc, některá méně. Některé mají šťávu, jiné ne.
Co je určitě špatně, že dle recenze na Discogs má ta deska ostudných DR4-DR5 :x *fnuk*

P.S. Už se těším na příspěvky typu - ať už toho raději nechají - nedá se to poslouchat - Gillan zpívá falešně atd :D :D :D
To už je na každém posluchači. Někdo dá *thumbs up* , někdo *thumbs down* .

hornet52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hornet52 »

Objednáno už minulý týden.
Deep Purple Splat! / Box / Vinyl / 2LP+CD+3x10"+7"

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

K tomu není co dodat, je to stejné jako u =1 ( to jsem hodnotil v roce 2024 ) a ještě o snad stupeň horší zvuk u DA. Slyšel jsem u kámoše tu s fialovým obalem 180g limitku 45 RPM, kterou si dovezl z Německa. Hudební obsah už netáhne, pouze Jessica's Bra je takový nostalgický odkaz na časy dávno minulé. To 2LP na 45 RPM to ještě alespoň nějak umožní ze sebezapřením poslechnout, ale v DA to musí být čistokrevný zvukový hnus a fakt se člověk diví, jak je to možné, že takoví borci ( pokud už nejsou úplně hluší - možná, že slyší jen šustot těch kačáků, které jim to ze setrvačnosti vygeneruje ) to nechají takto pustit do světa. Ten svět se fakticky pos*al a ne jen ten hudební. Je to stejný zvukový odpad jako ta =1. Velmi smutné.

https://dr.loudness-war.info/album/list ... p%20Purple

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Je to jen další hluboce podprůměrná deska oproti jejich začátkům.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Na digitální verzi jsem se rovnou vyflák, to je prostě zvukovej odpad, za to nemá smysl utrácet peníze. Ale LP jsem pořídil a i když se sice žádný světoborný zvukový orgie nekonají, tak v pohodě poslouchatelný to z tý LP je. Hudba jako taková dobrá. Sice nic převratnýho, ale mě se tohle album celkem líbí.
A mezi hifistama už dokonce po webu koluje měření DR tý LP, protože už to samozřejmě někdo ripnul a DR změřil:
--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Deep Purple / Splat!
--------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
DR11 -7.07 dB -19.23 dB 3:19 A1-Arrogant Boy
DR11 -7.13 dB -19.43 dB 4:00 A2-Diablo
DR12 -6.78 dB -19.90 dB 3:56 A3-The Rider
DR11 -7.01 dB -19.45 dB 3:47 A4-The Lunatic
DR12 -7.06 dB -20.08 dB 4:42 B1-The Only Horse In Town
DR12 -6.97 dB -21.10 dB 3:31 B2-Sacred Land
DR11 -7.44 dB -20.72 dB 4:00 B3-The Beating Of Wings
DR11 -6.19 dB -20.15 dB 4:52 C1-Guilt Trippin'
DR11 -7.28 dB -20.32 dB 3:35 C2-Scriblin' Gib'rish
DR11 -7.51 dB -19.98 dB 3:46 C3-Jessica's Bra
DR11 -6.25 dB -19.48 dB 4:19 D1-Third Call
DR11 -7.19 dB -19.97 dB 3:45 D2-My New Movie
DR11 -7.71 dB -20.75 dB 3:39 D3-Splat!

Number of tracks: 13
Official DR value: DR11

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Leony5 píše:
04 črc 2026 15:27
Tvůj názor na který máš samozřejmě plné právo ;) .
Těm deskám z jejich začátků, které máš zřejmě na mysli je dnes nějakých 50 - 55 let a kapele 58. Opravdu si myslíš, že je možné tak dlouho a včetně všech obměn v obsazení, které kapela za celou dobu své existence prodělala, tvořit a hrát stejnou muziku? Já tedy ne *taktone* .

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Tahle kapela je již za zenitem své slávy, tu nejlepší tvorbu má dlouho za sebou, bohužel. Tuhle novou desku jsem si poslechl, nic co bych si pustil znovu, nuda, kapela se snaží znít pořád stejně jako v sedmdesátkách, a to je možná chyba, žádná inovace, nápady ? Je to takový už pro mě nudný kolovrátek.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Ale prd, tohle jsou takový klasický "znalecký" kecy. Po takovej době by bylo jaksi divný, kdyby už dávno nebyly za zenitem, nikdo nemládne a nikdo nedokáže "držet lajnu" nonstop donekonečna. Tahle deska není nuda ani něco co by si človek poslechl jen jednou a dost. Slyšel jsem to už třikrát a rozhodně to nebylo naposled. A že se snaží znít stejně jako v sedmdesátkách? To není chyba ani náhodou, zaprvé mají svůj styl a drží se ho, to není nic proti ničemu, a zadruhé, stokrát lepší hrát muziku jako v sedmdesátkách než kdyby se pokoušeli znít "současně," ty dnešní sračky se většinou nedaj poslouchat. Žádný inovace a nápady. Taková je drtivá většina hudby drtivý většiny hudebníků, to ani jinak nelze, protože není možný neustále bejt inovativní a přicházet s něčím novým. Tohle jsou všechno takový ty klasický stížnosti typu "když už nevím na co bych si stěžoval tak zlatá lasika nezklame."

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

"Toto" bude s 99% jistotou zvukovej odpad. To nemá smysl ani zkoušet. Na tohle obrať svou pozornost:
https://www.gramodesky.cz/album/the-rol ... Id=1041271
U LP a Atmosu z Blu-ray je totiž v podstatě jistý, že to bude hrát mnohem líp než to CD.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nic proti debatě o novému albu Rolling Stones, ale o nich je vlákno zde: kapely-interpreti/rolling-stones-t12976.html
To jen aby v tom nebyl slušně řečeno bordel 😉.

edis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od edis »

Leony5 píše:
04 črc 2026 15:27
toť se ví...pro mě DP skončili odchodem Gillana s Gloverem, další počiny víceméně provizoria
jedoucí na staré slávě

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Zajímavý argument.
To jsi s DP skončil už před drahými roky, protože ta sláva, kterou zmiňuješ, se tedy týkala pouze čtyř desek:
Deep Purple in Rock - 1970
Fireball - 1971
Machine Head - 1972
Who Do We Think We Are - 1973

Na nich Gillan i Glover hráli.

Potom zmiňovaní pánové chyběli a byli nahrazeni pouze u následujících desek:
Burn - 1974 - David Coverdale – zpěv, Glenn Hughes – baskytara, zpěv
Stormbringer - 1974 - David Coverdale – zpěv, Glenn Hughes – baskytara, zpěv
Come Taste the Band - 1975 - Tommy Bolin – kytara, zpěv, baskytara, David Coverdale – zpěv, Glenn Hughes – baskytara, zpěv.
A tady chyběl jenom Gillan
Slaves and Masters - 1990 - Joe Lynn Turner – zpěv
Na dalších deskách už zase byli členy kapely a jsou dodnes.
Do toho výčtu nepočítám první tři desky před rokem 1970, kdy zmiňovaní pánové ještě nebyli členy kapely.

Doufám, že se Discogs a Wikipedie nepletou. Z hlavy si to samosebou už nepamatuji.

Odpovědět