Jethro Tull
Re: Jethro Tull
Vždy se v tom promítne strategie prodeje v návaznosti na průzkum trhu, s cílem uspokojit co nejvíce cílových skupin potencionálních zákazníků.
Výše tady píšu o " Boxu JT ", cena necelých 800,- Kč. Obsahuje 2 CD a dvě DVD - jedno tzv. DVD Audio a druhé DVD audio + video. Já jsem zvukový purista a nic jiného než ten nejkvalitnější zvuk mně nezajímá. Takže mám to cca 2 roky, DVD s videem jsem ještě nepustil a ani mně to neláká, zrovna tak jsem nepustil ani jedno z těch CD, pouze vždy přehráván to tzv. DVD Audio, které obsahuje skutečné DVD-A stereo v LPCM 24/96 a dále mch v kompr. formátech DD 24/96 a DTS 24/96. Suprově hraje ten mch DTS 24/96 a ve stereu v trochu plošším vyznění pak LPCM 24/96. Ostatní placky jsou pro mně zbytečné, ale takto velel marketing. Dnes je to u starších věcí běžné: původní LP se vydává na 2 LP a ještě k tomu 2 CD - je to jakési zdůvodnění vyšší ceny.
Mně osobně, pokud jde o ten starší Rock z doby našeho mládí, "na ucho" nejlépe sedí stejně zvuk toho LP.
Výše tady píšu o " Boxu JT ", cena necelých 800,- Kč. Obsahuje 2 CD a dvě DVD - jedno tzv. DVD Audio a druhé DVD audio + video. Já jsem zvukový purista a nic jiného než ten nejkvalitnější zvuk mně nezajímá. Takže mám to cca 2 roky, DVD s videem jsem ještě nepustil a ani mně to neláká, zrovna tak jsem nepustil ani jedno z těch CD, pouze vždy přehráván to tzv. DVD Audio, které obsahuje skutečné DVD-A stereo v LPCM 24/96 a dále mch v kompr. formátech DD 24/96 a DTS 24/96. Suprově hraje ten mch DTS 24/96 a ve stereu v trochu plošším vyznění pak LPCM 24/96. Ostatní placky jsou pro mně zbytečné, ale takto velel marketing. Dnes je to u starších věcí běžné: původní LP se vydává na 2 LP a ještě k tomu 2 CD - je to jakési zdůvodnění vyšší ceny.
Mně osobně, pokud jde o ten starší Rock z doby našeho mládí, "na ucho" nejlépe sedí stejně zvuk toho LP.
Taky mám rád starší bigbít z elpíčka, když je možnost, vždy LP upřednostňuji.Jestli je to nostalgie, nebo mastering sám nevím, asi tak napůl.
Jen skoda tech pomerne vysokych cen LP. Dost zajemcu o gramofonove pristroje to odradi. Nehlede na casty vyskyt technicky zmrveneho media(zvlnění,uzke drážky,visici kousky vinylovych špon). I kdyz se alespon vydavaji v pomerne hojnem poctu,narozdil od drahych a nedostupnych sacd.
JT jsou pro mne srdcovka a skoro mi je jedno co poslouchám. Nedokonalosti si domyslím..
Bazi 36 píše:Jen skoda tech pomerne vysokych cen LP. Dost zajemcu o gramofonove pristroje to odradi . . . . . .

Navnadil jsem se a jdu si pustit
Co tímto "příspěvkem" chtěl autor říci? 

Asi to, že je to překupnický server, který prodává i předražené nebo dokonce neplatné vstupenky
Takže bacha Petře!

Takže bacha Petře!
Já moc dobře vím, co je (nebo jsou) Viagogo zač
Já chtěl jen od autora příspěvku nějaký ten comment, co ten jeho příspěvek znamená. Ale vlastně . . . vždyť je to Lechos 

Z původního složení zůstal sice jen "šéf" Ian, nepochybně si ale, jako vždycky, kvalitu hudby a nahrávky pohlídal.
Vychází koncem ledna 2022....
Z původního složení zůstává Ian osamocený už od roku 1971 a nijak to hudební kvalitě nevadí..
Psát v roce 2021 o "původní sestavě" u kapely, která se zformovala v roce 1967 je asi blbost. I když mě některá jejich alba nenadchla (např.Under Wraps, Rock Island či Catfish Rising), pořád jsou pro mě Jethro Tull jedna z nejvýznamnějších kapel a patří k těm, které mě nejvíce ovlivnily. Moc jsem na nové album zvědav, je mi jedno, jestli to budou Jethro Zull, či sólovka Iana Andersona 

Teď jsem se dozvěděl, že v pátek v Písku vystoupil Clive Bunker. Bubeník, který opustil kapelu po vydání alba Aqualung. Asi to minulo více potenciálních zájemců, protože na sále prý bylo max 30 platících. 

To ano, špatně jsem se vyjádřil.
Měl jsem spíš na mysli jeho "vrstevníky", jako byl například Barriemore Barlow, David Palmer, John Evan ale především Martin Barre. Samozřejmě, že i s mladšími hudebníky, jako je David Pegg nebo Doane Perry kvalita JT nijak neutrpěla. (Proto jsem taky psal, že "šéf" si to zase určitě ohlídá.)
V každém případě už je předobjednaná....
Měl jsem spíš na mysli jeho "vrstevníky", jako byl například Barriemore Barlow, David Palmer, John Evan ale především Martin Barre. Samozřejmě, že i s mladšími hudebníky, jako je David Pegg nebo Doane Perry kvalita JT nijak neutrpěla. (Proto jsem taky psal, že "šéf" si to zase určitě ohlídá.)
V každém případě už je předobjednaná....