Diode

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Diode
Kontaktovat uživatele:

U Luxmanů doma

Příspěvek od Diode »

Dnes bylo ráno sposta radosti – pošťák 2x zazvonil a předal mi velký balíček s překvapením uvnitř.
Vítám do svého poslechového koutku nového nájemníka – preamp Luxman C-02. Celý den byl ve znamení
krystalicky čistého a detailního poslechu – jsem plný dojmů a je potřeba je všechny vstřebat.

Pár fotek pro potěchu oka ;)
Obrázek
Zde pro zájemnce foto ve velkém rozlišení (2 Mb)
http://dl.dropbox.com/u/2791334/Hifinaz ... 01_hig.jpg

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Diode

Příspěvek od Rowing »

Vypadá nádherně. Gratuluji *thumbs up*
Hezké fotky *palec*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ten gramofon je asi hodně dobře slyšet.

Blahopřeji !

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Jedine problem, který mě trošku trápí je malý technický nedstatek tohoto kousku.
Občas se stane, že po zapnutí preampu začne hrát pouze jeden reproduktor, když ale trošku (1-2mm) povrtím s přepínacím knobem (MC low, MC mid...)
Stačí do něho jen trošku drbnout... tak se to zpraví a začnou hrát oba reproduktory bez problému. No a je to tak 50/50 že se tejný problém objeví při každém zapnutí/vypnutí.

Doufám že to není žádná vážná závada – preamp působí dojmem jakoby ležel 30 let v krabici bez přístupu prachu a nenechavých rukou.

warezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od warezo »

mozno to bude len nejaky studeny spoj, ak nie chybny prepinac...

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Tak dnes konečně dorazil Xavian Cuore – celý večer jsem jej seznamoval s Luxmany. Ten subík v sobě má něco z vintage vznešenosti těch zlatavých japonských želez. Je nový a nerozehraný – takže těžko soudit co mi naservíruje v plné formě. Zatím hledám ten správný poměr hlasitosti a frekvenčního rozsahu. Už teď mi ale dělá radost, po chvilce točení s knoflíky se mi ztratil v obýváku :)
Obrázek

Škoda jen, že nemám adekvátní krmení – Rondo Brnonze je na věčnosti a nová bude podle všeho až tak za měsíc...
Obrázek

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Osud tomu chtěl, že je ke mě nakonec míří Ortofon Cadenza Blue :o teším se, moc se těším...
Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

:shock:

To je maso !

Jsi nickový Guru !!!

V neděli to propukne a budeš poslouchat až Ti budou svítit Diode. :mrgreen:

Ortofon Cadenza Blue sa nemusí nějak velice rozehrávat. Jede téměř naplno hned z krabičky.
Rychle zapomeneš na Rondo Bronze.
Svoje desky jsi takhle ještě neslyšel...

Teda já znám "jen" Cadenzu Black z excelentního analogového studia Ketos.
Moc dobrá, skoro jako MC A90.

Obrázek

Jedna věc.
Prosím Tě, dávej na ni velký pozor.
Chvějka z rubínu je křehká. Daň za velké rozlišení...

Diode
Kontaktovat uživatele:

Infinity Renaissance 90

Příspěvek od Diode »

Tak se mi v hlavě urodil nápad přejít do sloupové ligy. Ale ani s vysokým rozpočtem se mi nepodařilo mezi novými kousky nalézt nic pořádného ...chápejte nějakou srdcovou záležitost, co Vás chytne na prvním tónu za peněženku. Zkoušel jsem několik etablovaných značek, a byl i připraven za kvalitu zaplatit. Nechal jsem si pustit bednu od stejného výrobce např. za 50k a pak za 120k a pokaždé byl zklamán, jak bedna za 50 hraje vedle té za 120 blbě. Usoudil jsem, že tudy cesta nevede, protože přes 100k jsem utratit za něco, co mě neuchvátilo nechtěl.

A tak přišly na řadu vintage kousky – a já si nechal poradit od starších a zkušenějších, jejichž názorů si vážím a zaměřil se na Revox, JBL a Infiniti. Řada Revox Symbol se mi vždy zvukově velmi líbila, ale k mé smůle zrovna na trhu žádná bedna nebyla, JBL hrají krásně, ale nelíbí se mi jejich design a Infiniti jsem si chtěl osahat – štěstí tomu chtělo, že se objevil zánovní pár Infinity Renaissance 90, které na Lopuchu inzeroval Machalík – a tímto děkuji Petrovi, který byl tak laskav a upozornil mě na něj – tak jsem si je zvědavě nechal dopravit domů na ukázku. Moc děkuji pánům za jejich ochotu a pomoc s instalací, protože i jejich zásluhou u mě bedny nakonec zůstaly a pánové odjeli s prázdným autem.

Co se týče prvních dojmů
• páskove reprodukotry jsem slyšel u sebe doma poprvé a hned na první poslech jsem si uvědomil, že takový krásný detail a průzračnost jsem slyšel u velmi drahých beden od B&W nebo Tannoy, ale tady jsem jej rozhodně nečekal.
• Infinity Renaissance 90 není stavěná jako "hrom bedna" s bum bác basy. Bas je krásně kultivovaný a plnotučný – ale nekříčí a nesnaží se za každou cenu prosadit, vytváří s ostatními frekvencemi harmonii, nechová se jako chilli koření, ale spíše jako jemná máslová omáčka, kolem libového masa.
• bedna zní spojitě a vyrovnaně – reprodukce je klidná a nenucená
• opravdu se nebojím srovnání s velmi drahými bednami, na hranici 150k – a to jsem chvíli uvažoval o jejich pořízení
• bedny hrají krásně prostorově
• vokály jsou neuvěřitelně přirozené, vzdušné a prokreslené
• Ortofon Cadenza Blue je bez sykavek – všechny se rozředili do detailů, které mi tolik chyběly
• Začánám koukat po Luxman m-05, tyto bedny si zalouží adekvátního partnera. Můj m-03 je sice parádní, ale ty bedny mají velkou rezeru, kterou chci objevit.
;)

Foto:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Diode
Kontaktovat uživatele:

Retrospekce

Příspěvek od Diode »

Vždycky mě tady na fóru pobaví, jak se nám ty sestavy vyvíjejí :)
Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Diode, to je změna !
Velmi vyvážená kombinace.
*thumbs up*
Design je parádní.
Už jsme spolu diskutovali, zda zesilovač je pro bedny dost silný.
Vitange to má odzkoušené, snad napíše víc.
K Wharfedalům je Luxman určitě výborný.

Nechceš-li se vzdát skleněné poličky pod 2 Xperiennce Acryl s Ortofon Cadenza blue, odzkoušej nějakou tu nožku.

Bohuš vyměnil sklo za krásnou polici od Drvoštěpa a pro mne hned lepší.
Jeho Ortofonu Jubilee to hned poznala.
Je to tam na středech znát.

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Diode,paráda,
Gramo i zesílení máme stejné,Brno není až tak daleko,co takhle vyzkoušet 2xM-02 v praxi? ;-)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dva koncáky by měly hrát líp.
Vitange nepíše, ale má to ozkoušené...

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

...právě,chtělo by to poslech... ;)

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Patmann píše:Diode,paráda,
Gramo i zesílení máme stejné,Brno není až tak daleko,co takhle vyzkoušet 2xM-02 v praxi? ;-)
To zní jako plán, napiš do SZ jak máš čas, už pár týdnů jsem na návštěvě neotestoval své skromné kuchařské schopnosti... že by gulàšek? :-)

Odpovědět