Diode
Diode
Zdravím všechny milce zvuku velejemného a poslechu soustředěného
Jsem z Brna, je mi 27 a jako můzou políbený se živím kreativními myšlenkami a designem.
Poslech hudby mě baví a dává mi zapomenout na starosti všedního dne, hledám v ní potěchu i inspiraci.
A že k tomu patří kramaření a plamenné debaty na život a na smrt jsem objevil až na internetech, ale
lhal bych, že mě to nebaví. Svému instrumentáriu se věnuji asi druhým rokem, veškerou materiální stránku
vkládám do analogového řetězce a jsem velmi vděčný, že jsem se touto cestou vydal. Nemám nic proti
CD a jiným moderním formátům, ale jsa přesycen digitálnem přes den - utíkám se k analogu s o to větší chutí.
Oblíbená hudba: černá i bílá, jazz, artrock, elektonická, klasický rock, hudba klasická i klasická moderma.
Nejoblíbenější hudba: jakákoli, kterou mohu sdílet s dobrými lidmi.
Sestava na které stále pracuji:
Gramofon:
tělo přístroje: Pro-Ject 2 Xperience Acryl
raménko: 9cc Evolution
přenoska: Rondo Bronze
kabeláž v raménku: střibrná Van Den Hull
duše: duši jsem mu vdechl za pomoci drahého Renowna
Phono řetězec:
Pro-Ject Phono Box SE II
Pro-Ject Power Box
Pro-ject Speed Box II
Van Den Hul The Thames Hybrid
Repro:
Wharfedale Evo2 - 10
Wharfedal Diamond DFS
kabely od přítele Renowna (značka tajemná, zvuk slastný)
Zesilovač:
Pioneer VSX-917
CD/SACD/DVD:
Pioneer DV-600AV
Jsem z Brna, je mi 27 a jako můzou políbený se živím kreativními myšlenkami a designem.
Poslech hudby mě baví a dává mi zapomenout na starosti všedního dne, hledám v ní potěchu i inspiraci.
A že k tomu patří kramaření a plamenné debaty na život a na smrt jsem objevil až na internetech, ale
lhal bych, že mě to nebaví. Svému instrumentáriu se věnuji asi druhým rokem, veškerou materiální stránku
vkládám do analogového řetězce a jsem velmi vděčný, že jsem se touto cestou vydal. Nemám nic proti
CD a jiným moderním formátům, ale jsa přesycen digitálnem přes den - utíkám se k analogu s o to větší chutí.
Oblíbená hudba: černá i bílá, jazz, artrock, elektonická, klasický rock, hudba klasická i klasická moderma.
Nejoblíbenější hudba: jakákoli, kterou mohu sdílet s dobrými lidmi.
Sestava na které stále pracuji:
Gramofon:
tělo přístroje: Pro-Ject 2 Xperience Acryl
raménko: 9cc Evolution
přenoska: Rondo Bronze
kabeláž v raménku: střibrná Van Den Hull
duše: duši jsem mu vdechl za pomoci drahého Renowna
Phono řetězec:
Pro-Ject Phono Box SE II
Pro-Ject Power Box
Pro-ject Speed Box II
Van Den Hul The Thames Hybrid
Repro:
Wharfedale Evo2 - 10
Wharfedal Diamond DFS
kabely od přítele Renowna (značka tajemná, zvuk slastný)
Zesilovač:
Pioneer VSX-917
CD/SACD/DVD:
Pioneer DV-600AV
Re: Diode
Toš vitaj a co si kocůr nebo kočka, ten Pro-ject závidím, ale bude,bude.

Můj koutek
Foto mého koutu 

Koleso opásané jakési...

Koleso opásané jakési...

Dík, chceš mne napružít, Pro-ject je klasa.
Ano, je krásný. Dovolil jsem si trošku Tě inspirovat
Jen si nezapomeň pořídit co možná nejjemnější prachovku. Na prachovém krytu je vidět i 1 pohlazení utěrkou z mikrovlakna.
Doporučuje třeba prachovku z ovčího rouna – mám s ní výborné zkušenosti.

Doporučuje třeba prachovku z ovčího rouna – mám s ní výborné zkušenosti.
Není to škoda, zakrývat Michell? Takový vkusný zlato černý klenot na vrcholku potravního řetězce Tvé sestavy?fox píše:Gramofon je překrásný. Gratuluji.Manželka mi ušila speciální potah na gramofon. teď už se na něj nepráší.

Musím aj ja pochváliť zostavičku, vypadá nádherne, presne podľa môjho gusta. Plánujem kúpiť rovnaký gramofón. Taká trochu hlúpa otázočka.. ten clamp je šrubovací, alebo sa len prikladá na vrch? Lebo podľa tvaru sa mi veľmi nezdá jeho váha. A nepodarilo sa mi nikde nájsť bižšie info o ňom...
ďakujem a
ďakujem a

Šroubovací clamp. Můžeš mu nastavit "váhu", od pár gramů, po kilogram, počtem otáček. Clamp nepoškozuje papírovou etiketu, šroub se protáčí.warezo píše:Musím aj ja pochváliť zostavičku, vypadá nádherne, presne podľa môjho gusta. Plánujem kúpiť rovnaký gramofón. Taká trochu hlúpa otázočka.. ten clamp je šrubovací, alebo sa len prikladá na vrch? Lebo podľa tvaru sa mi veľmi nezdá jeho váha. A nepodarilo sa mi nikde nájsť bižšie info o ňom...
ďakujem a
Diode, děláš mi radost. Moderní, počítačově gramotný €vropan, zvolil za svůj hlavní zdroj zvuku analog!
Aparát je velmi hezký, celé to má synergii.
Vím, jak hrají repro kabely Pro-Ject.

Poklonu skládám sorbothanovým nožičkám 2 Xperience. Skleněná police je při tak výborné snímavosti, jako má Ortofon Rondo Bronze, pro většinu gramofonů ve znamení "tvrdých" středů.
Černý Pro-Ject Design box...

Nemyslím. Nevratná škoda by byla, kdyby někdo z rodiny, například při zalívání kytek, nebo pří otvírání střešního okna gramofon podřel. Až budu mít samostatnou poslechovku, nebudu muset nic přikřývat.Diode píše:Není to škoda, zakrývat Michell? Takový vkusný zlato černý klenot na vrcholku potravního řetězce Tvé sestavy?fox píše:Gramofon je překrásný. Gratuluji.Manželka mi ušila speciální potah na gramofon. teď už se na něj nepráší.
Náš nepíšící kolega dal zpracovat projekt domku. Jedna místnost hrdý název HiFi s dobrými rozměry pro akustiku.
Ideální.
Taky mě zaskočil kolega, co dal upravit základy montovaného ekologického domu, betonovou paticí, pro základnu gramofonu.
Architekt to údajně moc nechápal, ničit krásnou podlahu čtvercem betonu do základů. Já tomu rozumím.
My ostatní, si vystačíme policí a ti, co mají rack uprostřed a nemohou si posloužit poličkou na stabilnější zdi, musí použít rack Clearaudio s kyvadlovým vyrovnávačem, popřípadě dostupnější magneticky odpružené nožky P-J.
Povlak je ideální, ukrytím lákadel před zraky chlapců "mechaniků".
Daneček mi olízl oblíbené LP, nedávno u Bohůša vyprané. Tím je 2-4 skladba nepřehrávatelná, cumlal zrovna ovocný bombón.
Vypadal tak blaženě, nešlo se zlobit.
Světlu neprostupné krabice na strojkách a povlaky z polštářů na repro, částečně chrání.
Ideální.
Taky mě zaskočil kolega, co dal upravit základy montovaného ekologického domu, betonovou paticí, pro základnu gramofonu.
Architekt to údajně moc nechápal, ničit krásnou podlahu čtvercem betonu do základů. Já tomu rozumím.
My ostatní, si vystačíme policí a ti, co mají rack uprostřed a nemohou si posloužit poličkou na stabilnější zdi, musí použít rack Clearaudio s kyvadlovým vyrovnávačem, popřípadě dostupnější magneticky odpružené nožky P-J.
Povlak je ideální, ukrytím lákadel před zraky chlapců "mechaniků".
Daneček mi olízl oblíbené LP, nedávno u Bohůša vyprané. Tím je 2-4 skladba nepřehrávatelná, cumlal zrovna ovocný bombón.
Vypadal tak blaženě, nešlo se zlobit.
Světlu neprostupné krabice na strojkách a povlaky z polštářů na repro, částečně chrání.
Re: Můj koutek
Koleso opásané jakési...

Když přišla moje máti na návštěvu a uviděla poprvé můj gramofon, zeptala se: " Synku, co to tam máš za fajný kolotoč ?"

Když přišla moje máti na návštěvu a uviděla poprvé můj gramofon, zeptala se: " Synku, co to tam máš za fajný kolotoč ?"
Toš sa, ale krůti všechny stéjno i 33 otoků a ty fajnové i 45 a fajnovější 75 otoků kolem růry. Jinak už to nemůžu vydržeť a jdu datlit objednávku u Pepíků v hlavním městě zvaném Praha. HQ v Července je drahý jak to prase jeho chyba.
http://www.cinema-shop.cz/detail-zbozi/ ... 6-perspex/

http://www.cinema-shop.cz/detail-zbozi/ ... 6-perspex/