Kocmeister

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kocmeister

Příspěvek od Kocmeister »

Co jsem, ale udělal nedávno a slyšim je následující. Měl jsem trable s vyhazovánim jističe při spouštění monobloků. Musel jsem je spouštět třeba na tři pokusy než se mi je konečně podařilo nahodit bez toho, abych musel do rozvaděče nahazovat. Hrozná pruda.
Nakonec jsem to vyřešil správně šarlatánsky, tak jak to mám nejradši. Koupil jsem pro svojí poslechovku pojistkovej odpojovač Hifi Tuning Supreme 3 s odpovídající pojistkou. Je to jejich nejvyšší model. Pojistku jsem dal 25A.

Výsledek je, že problém to vyřešilo, můžu spustit monobloky jako člověk. No a druhá věc, polepšil jsem si zvukově víc než jsem čekal. Skoro bych řekl podobně jako když jsem předělával výhybku *palec*
Pěkně se to pročistilo až se divim, že je pořád ještě co pročišťovat. Už tak to bylo lepší než 99% všech sestav a teď tohle. Dobrej kup. Dokonce jsem si koupil i obyčejnou pojistku za 20,- abych porovnal rozdíl mezi Hifi Tuningem a standardem. Bylo to dost přesvědčivý. Takže tak.
poj2.jpg
poj1.jpg
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

99% a v tom 1% je Oldear. :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ja to (odpojovac a pojistku) chci taky vymenit (nemam samostatny privod), ale lachim mi rikal - neres to, dokud to nevykopes. Docela by mne zajimalo, jestli I tak to bude znat. Rozvody v dome mame dost slusne. Pipatko u mne temer neukazovalo ruseni.
Ty mas vlastne vykopany privod pro hifi?

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Kocmeister a keď by si vyskúšal ešte túto poistku do odpojovača

https://www.technologyfactory.eu/en/aud ... -17163-542

tak to by si ešte len kukal 8-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Super Fuse Bees Wax Ultimate
Sme hrdí na to, že môžeme predstaviť našu novú poistku s včelím voskom Ultimate SHD. Nemysleli sme si, že by to mohlo byť lepšie, ale náš nový „Ultimate“ je na svetovej úrovni a potom ešte ďalej! Teraz namiesto jediného jadra používame push-pull dizajn I Core a vylepšili sme našu práškovú zmes Black Out pre širší parameter absorpcie hluku. Nový Ultimate je mimoriadne ťažké zostaviť, ak vezmeme do úvahy, že vŕtame do oboch strán poistky, a niekedy sú potrebné až tri pokusy o získanie jednej dobrej poistky. Ale tieto zvukové poistky vám poskytnú prísnejšie basy a napriek tomu zvuk uvoľnený s veľmi prirodzeným zvukom. Zvuková kulisa bude čoraz väčšia a hlbšia, detailnejšia s lepším vrstvením a lepšími mikro detailmi a všetko s uvoľnenou hudobnou prezentáciou. Nejde o jemný upgrade z našej pôvodnej poistky SHD. Pre ľudí, ktorí musia mať to najlepšie, je to ono!
:) , do keramiky sa diery robia ťažko..Možno keby použili keramickú trubičku? Ale to bude asi ďaľší upgrade ;)
Kocmeister
Ten zosilňovač nemá ošetrený prúdovy náraz pri zapnutí, tzv. inrush current,to je problém. Chcelo by to softštart, nie silnejšiu a pomalú tavnú poistku.. Mohol si tam dať silnejší istič, výsledok by bol rovnaký.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

BV: Jo já vim, že stačil silnější jistič nebo dodělat softstart. Ale proč na to nejít tou teoreticky nejhorší cestou :-) Přesvědčil mě marketing a jsem rád :lol:
Kychtax: ne, jenom místnost jako taková má svůj přívod. Ale tim, že v tý místnosti využívám jako jediný spotřebiče v zásuvkách hifi, tak na to prdim.
kabelguru.cz

ripper6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ripper6 »

weiron píše:
27 dub 2020 13:04
Zkoušel jsem pod Sub. Rel t7 taky všelijaké podložky co jsem měl doma. Nakonec se u mě jeví nejlépe Vibrapod isolator + cones. Na těchto nožičkách se nepřenáší žádné vibrace do podlahy. Zvukově je to velmi znát. Basů objemově ubude ale jsou přesnější. Dále se celková scéna jakoby pročistí. Tyto IsoAcoustics jsou celkem dostupné tak asi taky vyzkouším.
Kocmeister:
Máš to parádní a držím palce s dalším postupem.
Dokazal bys mi pomoci?
Ctu ze mas nejake Vibrapod isolator + cones
Jaky presne? Kdes to napr zakoupil?
pasovalovo by mi to pod tento sub? :)

https://www.mall.cz/av-receivery-7-1/onkyo-ht-s7805
SKW-658
Rozměry: 23 × 42,5 × 41 cm (š × v × h)
Hmotnost: 7,7 kg

Muj problem je ze jak pustim treba film, kde je takova ta dynamika, basy tak to basuje vse a trese se i skrinka.
V byte se to dostane do podlahy, do zdi a jde to dolu k sousedum, tem se potom trese byt.
Ja hlavne potrebuji, aby to neslo alespon do te podlahy nebo co nejmene i kdyby trochu basu ubylo, nebude to az tak vadit jelikoz mam poradnou rezervu.
Sub stoji na silnem drevu, je to drevo jako kdyz vezmes 2x polici z nejake stare skrine, das to na sebe a polozis na zem. Pod tim drevem je jeste koberec.
Dal sub ma takove ty jehlove nozicky, pouzil jsem proto jeste jedny z tvrde gumy jsou to presne tyto
https://1url.cz/2KT2L

Objednal jsem na zakazku zulu za 1000czk s 7cm tloustkou.
Plan byl, ze dam na toto drevo jeste kus koberce (koberec z vystav), na ten koberec zulu, zulu obalim latkou Flic.
Jenze kdyz ctu ten system co mas, a ze to nic neprenasi, tak me napadlo se zde preptat, jestli by mi to jeste vic nepomohlo? :)
Pripadne zase abych nenakoupil uz zbytecnosti + pak uz ten sub zase bude moc zrejme vysoko.

Nalezl jsem
https://www.amazon.com/Vibrapod-Isolato ... B003P50FTI

https://www.amazon.com/Vibrapod-Cones-S ... B00E1P5O74

Pripadne uvitam i odkaz jinde a radu jak to nejlepe udelat :)

ripper6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ripper6 »

Dodatek... zrejme jsem je nasel
http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... 12345.html
ale otazka je, vzit co nejtvrdsi cislo 5?
A ted postacuji bezne 4 kusy?

a u tech kuzelu, to ma nejakou prisavku? aby kdyz se na to postavi repro, nespadne viz
http://www.audiofriend.cz/hifi-prisluse ... cones.html

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

ripper6 píše:
06 říj 2021 22:31

SKW-658
Rozměry: 23 × 42,5 × 41 cm (š × v × h)
Hmotnost: 7,7 kg

Muj problem je ze jak pustim treba film, kde je takova ta dynamika, basy tak to basuje vse a trese se i skrinka.
V byte se to dostane do podlahy, do zdi a jde to dolu k sousedum, tem se potom trese byt.
Ja hlavne potrebuji, aby to neslo alespon do te podlahy nebo co nejmene i kdyby trochu basu ubylo, nebude to az tak vadit jelikoz mam poradnou rezervu.
Sub stoji na silnem drevu, je to drevo jako kdyz vezmes 2x polici z nejake stare skrine, das to na sebe a polozis na zem. Pod tim drevem je jeste koberec.
Ripper6 - nic v zlom, tvoj zasadny problem je v tom, ze mas blby subwoofer [to hlavne] a ako poznam tieto DK, tak pocitam, ze to budes mat buchnute niekde v rohu. Je uplne jasne, ze 7 kg tazky 80W basreflex s 8 palcovym downfire wooferom ti bude pri filme rezonovat a skreslovat. Pridaj k tomu laminatovu plavajucu podlahu a si doma.

Nozicky pomozu? asi ano, trochu mozno. Stiahni si hlasitost tak o 25% daj ho co najdalej od steny. Na googli si najdi "subwoofer decoupling" - to ti moze pomoct najviac - podstavce pod pracky a podobne veci. Napr.

https://avgadgets.com/the-three-best-op ... subwoofer/

Neber to v zlom, prosim. Ale z hovna bic neupleties. A kvalitne basy, to je jedna z najtazsich disciplin.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Myslím že není univerzální řešení a je potřeba vyzkoušet u sebe doma. Každý sub je trochu jiný a taky je jiná skladba podlah.
Aby sub hrál dobře je nejdůležitější pro něj najít tu správnou pozici. Když bude na špatném místě bude ho kalibrace zbytečně zesilovat.
Podložky jsem koupil zde v inzerci na zkoušku a mám verzi 4. Teď je mám i pod Elac 3070. Akorát tady jsem použil od plovoučky: guma pod pračky na ni betonová dlažba na ni 8ks vibrapods + kones kuličkou nahorů a na ní Elac.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

ripper6

To bude těžká práce. Koupil sis lowend, z toho nic super kvalitního nevyloudíš. Ty dvě předcházející věty se snaž ignorovat a pokus se tedy alespoň ten systém DK nějak přizpůsobit. Dřevěná podlaha, dřevěné podložky, či gumové podložky pod sub bude vždy huhlanec a klasický hučá-bučák, něco jak píšeš. Ta podlaha je zřejmě plovoučka a bylo by dobrý, kdyby alespoň lepená k betonu. Žulová deska je správná cesta, to Ti alespoň trochu pomůže. Je potřeba pod tu těžkou žulovou desku dát krátké samolepící hroty přímo na tu podlahu. Druhou sadu hrotů dej přímo na ten sub. Samozřejmě kvalitní kovové hroty. Důležitý moment je najít správné místo v místnosti pro ten sub. Zkus laborovat. I při této lowend kvalitě můžeš dosáhnou toho, že se Ti sice objem basů zmenší, ubude toho huhlance, basy se zpřesní a vylezou více kontury, tak aby to bylo poslouchatelné. Až to budeš mít rozestavěné, je nutné udělat nastavení zvuku za využití kalibrace zvuku, receiver má nějaký AccuEQ, který sice neznám, ale pro filmový zvuk to tyto udělátka umějí přijatelně. Pro případný poslech sterea, budeš zřejmě do toho muset šáhnou manuálně.

Hodně úspěchů.

ripper6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ripper6 »

Pro upresneni nemam sub nikde v rohu ale uprostred vic smerem k pravemu repro :)
Je mi jasne kam zdejsi miri, ale at mi nikdo nerika ze kdyz prinesu sub za 20 000czk paradni a 50kg ze basy nebudou dunet nebo neprojdou k sousedum?
To jako jsou ty drazsi delany ze basy se drzi uvnitr mistnosti a nejdou nikam? :D

Ne podlaha je tu stara, jsou to drevene parkety (v techto bytech zadna plovouci podlaha neni). Jelikoz mi ale vadej, je na tech parketach koberec.
Ok jsem rad, uz jsem ji zaplatil a bude teprve hotova, takze aspon jedna zprava dobra :)
No to davat to jinam to ani nevim kam, mam tu hodne veci. Takze ten sub bych rad nechal kde mam. Problem je ze zvedat ze zeme to drevo nechci, je na koberci a tyto prkna na kterych to je zvysuji stul na techniku a to fakt sundavat vsechno nehodlam :(
Kovove hroty bych mohl dat mezi to drevo a tu zulu, ale jake bys doporucil? Aby to drzelo tu zulu a nespadla? :) Prece to z nich musi klouzat ne?

Na music stejne pouzivam hi-end sluchatka, to nema smysl mit zde moc nahlas. Music duni tak ze to by prisli snad 4 patra sousedu :D

Ja vim na co zdejsi narazi, ze je to low end. Pro me skok z repro Genius SW-HF 5.1 6000 :D Me ale neslo nyni o to tak resit kvalitu sub ale hlavne aby to neslo tolik do te podlahy k sousedum :)

Nyni mam penize, ale k cemu mi bude sestava ne za 23 000czk (to jsem dal za to Onkyo), ale za 100 000czk s Dolby Atmos privrtany na strop, ve zdech kdyz to nebudu moct poradne pustit? :D Poradnej sub udela takove basy, ze to je pro lidi vhodnejsi snad do baraku a ne do bezne bytovky typu cihla ve meste :D
Vim jak to duni ci ruzne basuje kdyz zapnu hru ve 23h vecer a zkusim treba GTA V :D Jako ze drahej sub basovat najednou nebude? nebo nebude delat zvuk vrciciho motoru auta?
Jsem tu mel pustenou music a 2 sousedi se odstehovali, potom jsem jela policie, ta nic nezjistila nastesti. A to jeste ze nemam vedle sebe sousedy, takze to odnesli jen ty dole, ten terror.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Dřevo je pro zvuk i rezonance velmi špatné.

Dej jedny hroty mezi podlahu a žulu a druhé mezi žulu a ten sub. Vynechal bych ty misky a dal to natvrdo.To velmi omezí přenášení rezonancí, uvědom si, že ten sub Ti bouchá dolu, tedy do podlahy.

Hroty např. http://www.britek.cz/DYNAVOX-ANTIREZONA ... Y-d285.htm

a spoustu jiných, podobných, nalepovacích. Čím širší základna hrotu, tím lepší a nic nespadne, ani se nesesune. Pokud však nechceš s "ničím" hýbat, či přisypat pár peněz, tak to neřeš a tyto řádky ignoruj.

ripper6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ripper6 »

Oldear: konecne, to je presne vecna odpoved, urcite se nad tim zamyslim a zkusim to :) Urco necham koberec, tam jsem cetl ze koberec pohlcuje tyto veci.
Takze ty hroty klidne mohou byt zapichnute v koberci :)

I cena je rozumna.

ripper6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ripper6 »

Jo mel tu nekdo na zulu jeste latku Filc? :)
Ptam se proto, ze jsem to jinde cetl, ze je dobre vzdy ten kamen obalit. Mam za to ze potom ten zvuk asi tak neodrazi a vic pohlti?

Odpovědět