Kocmeister
- konferencier
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Kocmeister
Na žádost zakladatele vlákna jsou offtopic, či osobní útoky promazány.
Prosím, upřednostněte SZ pro jejich řešení!!
Prosím, upřednostněte SZ pro jejich řešení!!
moderátor
Tak výměna kondenzátorů určitě slyšet bude.
Nějaké počtení pro výběr vhodných kondíků :
http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html
Nějaké počtení pro výběr vhodných kondíků :
http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Co se týká výhybky, ještě to potrvá než všechno dorazí apod. Nicméně včera jsem udělal další plánovanej tuning. Šlo o instalaci dodatečných magnetů na basák. Nechce se mi tady zdlouhavě popisovat jaký má být teoretický přínos, jsou toho popsaný stohy a stohy textu na všemožných místech. Stačí použít google a jsou i youtube videa. Není to žádné objevování Ameriky, naopak všeobecně známá záležitost. Jen na ČS hifi fórech jsem kupodivu první, kdo o tom píše.
Prakticky, jde o to magnet připevnit k původnímu magnetu ve směru, kdy se jednotlivé magnety odpuzují. Toho jsem se bál, že se mi to nepodaří zafixovat po dobu než zaschne lepidlo. Nakonec to bylo jednoduché. Magnety se odpuzovaly jen v úzném pásmu a ke konci už se opět přitahovaly. Takže spíše šlo o to si nepřicvaknout prsty, čehož by jistě řada méně manuálně zručných hifistů byla schopna
Dvousložkové lepidlo tedy teoreticky není nutné, alespoň v případě ATC použít ihned, ale až po vyzkoušení efektu, protože magnety drží.
Slyšitelný efekt není nikterak velký. Skok jako v případě výměny panelových rca a terminálů se nekonal. Ale přesto ho hodnotím jako posun. Nejdříve se mi to jevilo, jako mírně větší objem basových frekvencí, ale nakonec bych řekl, že je stále stejný jen poněkud jinak "zabíraj". Představte si dvě auta se stejnym výkonem a jedno s mnohem vyššim krouťákem. Paradoxně si nejsem jistý jestli náhodou nedošlo i k menšímu vylepšení na středech. Ale i kdyby, celkově posun odpovídá vynaložené investici do magnetů a lepidla, tedy relativně malý. A tak je to v hifi a nejen v něm se vším.
Prakticky, jde o to magnet připevnit k původnímu magnetu ve směru, kdy se jednotlivé magnety odpuzují. Toho jsem se bál, že se mi to nepodaří zafixovat po dobu než zaschne lepidlo. Nakonec to bylo jednoduché. Magnety se odpuzovaly jen v úzném pásmu a ke konci už se opět přitahovaly. Takže spíše šlo o to si nepřicvaknout prsty, čehož by jistě řada méně manuálně zručných hifistů byla schopna

Dvousložkové lepidlo tedy teoreticky není nutné, alespoň v případě ATC použít ihned, ale až po vyzkoušení efektu, protože magnety drží.
Slyšitelný efekt není nikterak velký. Skok jako v případě výměny panelových rca a terminálů se nekonal. Ale přesto ho hodnotím jako posun. Nejdříve se mi to jevilo, jako mírně větší objem basových frekvencí, ale nakonec bych řekl, že je stále stejný jen poněkud jinak "zabíraj". Představte si dvě auta se stejnym výkonem a jedno s mnohem vyššim krouťákem. Paradoxně si nejsem jistý jestli náhodou nedošlo i k menšímu vylepšení na středech. Ale i kdyby, celkově posun odpovídá vynaložené investici do magnetů a lepidla, tedy relativně malý. A tak je to v hifi a nejen v něm se vším.
kabelguru.cz
Jako bývalý dlouholetý vlastník Dynaudií (Focus) a současný (4 roky) majitel čtyřicítek, často s lítostí vzpomenu byť jen na Esotec a jeho křišťálový, transparentní, ale přitom hladký zvuk. Ne že by ATC výškáč byl špatný, to rozhodně ne, ale říkám si, kdyby měly měniče typu Esotec, Esotar, tak by to byla bomba....Perfektně navržená bedna s hodně dobrým basákem, nepřekonatelným střeďákem, průměrným výškačem a otřesnýma vnitřnostma...
Ten magnet je zajímavá úprava, o tom jsem nikdy neslyšel.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Je to možný aplikovat na jakýkoliv repro, ať už lowend, highend...ale je to na zvážení a přinejmenším vyzkoušení, protože je ovlivněna citlivost měniče.
kabelguru.cz
.. a Qe, Qts a tým aj celkové vlastnosti s vplyvom na "naladenie" boxu..Je to potom zrelé na meranie a návrh(úpravu) výhybky a boxu.ale je to na zvážení a přinejmenším vyzkoušení, protože je ovlivněna citlivost měniče...
som sa aj cudoval... Navyse niekde inde sa pisalo ze tie ATC basove menice maju dostatocne predimenzovane magnety. Nie su niekde zverejnene TS parametre tych ATC menicov?
Tohle bylo bez mereni, Vyzkouseni je za par korun, a malo prace. magnet ma jeste rozumnou velikost, takze bez mereni. Q se nejak zmenily, ale je sance ze pomerne malo, jelikoz je to uzavrenka, tak se prubeh dole tez zmenil dost pravdepodobne velmi malo, ale nad 100Hz se mozna zvedla citlivost o necely dB. Z grafu a cisel tady clovek vliv na zvuk nevycte. Pokud se to podepsalo na zvuku pozitivne, tak v poradku. Cele to byl proste kvalifikovany odhad.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A kvalifikovaný odhad byl pravděpodobně správný, protože, jak jsem psal, moc se toho ani na ucho nezměnilo. Přesto tu malou změnu hodnotím jako k lepšímu. Takže díky.
kabelguru.cz
meranie pred a po by nebolo odveci. S tym pozitivnym podpisanim na zvuku je to take osemetne. Hodne zalezi od nahravok. Na piatich to moze posobit hemne lepsie a na jednej zas horsie. Navyse magnety nemusia mat identicku ucinnost, pri regulacii hlasitosti sa hrame na subeh kde aj rozdiel 0,25dB niekomu pride ako “spatny” (typicky rozdiel napr klasickeho modreho Alpsu) - pocutelne to samozrejme nebude
Každá "DIY změna" bola, je a vždy bude k lepšiemu ... funguje to spoľahlivo ... je to jeden z najzákladnejších postulátov psychoakustikyPřesto tu malou změnu hodnotím jako k lepšímu.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Každá diy změna k lepšímu není, jen o těch spatnejch nepíšu
Děti taky spíš řeknou rodičum, že maj v zakovsky jedničku než kouli.

kabelguru.cz
Toto hovorim aj ja ludom ako argument co sa ohanaju “pozitivnymi recenziami” Ci to su veci a upravy na bicykle, auta alebo hifi. Negativne skusenosti pise malokto. Treba hladat vzdy aj tie negativne skusenosti, resp. este lepsie mat veci podlozene fakticky (merania), a opat to plati na vsemozne oblasti.
Co ak mam neodymovy magnet
?!