Ahoj Koudy to je mm? Dal by si kontakt na konstruktera?
Koudy: když elektronky žhnou....
Re: Koudy: když elektronky žhnou....
Já bych případně také poprosil o info, kontakt na výrobce lampového phono. Díky!
Ano jde o MM. Poptam a poslu vam pripadne SZ co a jak, ma toho ted dost, dela na ultimatnim lampove predzesiku, pak by mel lehce tunit jeste meho Cayina
.
Pridam take mensi letni update, jelikoz to neni dlouho co uderila tropicka vedra a dalsimi vyhrozuji, zacal jsem zvazovat zda chci dale snaset v male mistnosti 50W SET ackovy primotop, kdy teplomer v poslechovce atakoval saunove teploty, I kdyz byl naklimatizovany cely dum
.
Chvili jsem uvazoval o vymene zesilovace, ale po zrale uvaze jsem si rekl, ze pujdou cestou vice zesilovacu, kdyz uz jsem velky kluk
. Jelikoz si poslech bez elektronek nedokazi predstavit, chtel jsem hybridni konstrukci, ale v ramci predvyberu na internetu me nic definitivne neoslovilo.
A tak jsem si nakonec rekl, ze na saunovy primotop poridim mensi primotop
.
Slo spis o prilezitost, ktere jsem se chopil a tak mam doma limitku k 20.vyroci Cayin, kterych bylo vyrobeno celosvetove 200ks. Cayin jim nadelil lepsi trafa, mirne vyssi vykon, Takman rezistory, Mundorf kondenzatory, postribrene dratovani a WBT reproterminaly. Po strance zvuku se mi hodne libi osazeni 6SL7 + 6SN7 + EL34.
Jeste ladim elektronky, ale vypada to slibne, i kdyz jsem hodne nakazeny zvukem SET Cayina. Muzu, ale vyuzivat spolecne 6SN7 v obou zesilovacich, kde hraji prim Shuguang WE6SN7 Plus, za me top nejen soucasna produkce, ale celkove!

Vetsimu Cayinovi se to uplne nelibilo, tak doslo i na "staredown"

Chvili jsem uvazoval o vymene zesilovace, ale po zrale uvaze jsem si rekl, ze pujdou cestou vice zesilovacu, kdyz uz jsem velky kluk
A tak jsem si nakonec rekl, ze na saunovy primotop poridim mensi primotop
Slo spis o prilezitost, ktere jsem se chopil a tak mam doma limitku k 20.vyroci Cayin, kterych bylo vyrobeno celosvetove 200ks. Cayin jim nadelil lepsi trafa, mirne vyssi vykon, Takman rezistory, Mundorf kondenzatory, postribrene dratovani a WBT reproterminaly. Po strance zvuku se mi hodne libi osazeni 6SL7 + 6SN7 + EL34.
Jeste ladim elektronky, ale vypada to slibne, i kdyz jsem hodne nakazeny zvukem SET Cayina. Muzu, ale vyuzivat spolecne 6SN7 v obou zesilovacich, kde hraji prim Shuguang WE6SN7 Plus, za me top nejen soucasna produkce, ale celkove!
Vetsimu Cayinovi se to uplne nelibilo, tak doslo i na "staredown"

"Já osobně, mám nejradši dub. Taky ho mám v ložnici. A co ty Jimmy, taky se ti líbí?"
"Dub je pěknej"
"Dub je pěknej"
U mňa viťazí Dub a Orech.
Koudy využivaš oba zosilňovače na striedačku? Skôr či neskôr si podla mňa necháš len jeden.
Priamotop by som pod poličku nedávaľ
Koudy využivaš oba zosilňovače na striedačku? Skôr či neskôr si podla mňa necháš len jeden.
Priamotop by som pod poličku nedávaľ
Rack moc pěkný, dva zesilovače jsou fajn, mám to podobně když je přepojím vždy jsem spokojen, každý má to své.
Matně si vybavuju, že nad lampy se dával takový jako tahokov. Prostě, tuhá mřížka. Aby se to chladilo.
Jardo nejak nechapu tve komentare
)), kryci mrizky mam, je hlavne na ochranu pred popalenim, coz je u SETy na miste.
Jen pro predstavu na CS805 neudrzim ruku na sitovem trafu, jak topi, tzn. bude mit na povrchu pres 80°C. Limitka Cayin ma teplotu 40°C a pocitove topi tak 1/3 proti velkemu Cayinu.
Jen pro predstavu na CS805 neudrzim ruku na sitovem trafu, jak topi, tzn. bude mit na povrchu pres 80°C. Limitka Cayin ma teplotu 40°C a pocitove topi tak 1/3 proti velkemu Cayinu.
Myslím celý ten rack. Že by byl lepší hodně perforovanej, kvuli chlazení.
To jsem nikdy neresil, k tomuto ucelu jsem ho ani nechtel a hlavne cenove bych se nedoplatil. Zkousel jsem napocitat nerez cast + bambusove police a bez prace vysel na podobne penize jako tento kompletni. Casem muzu desky vymenit za neco lepsiho. Jde mi hlavne o rozmisteni komponent a netahat se s 30+40 kg zesiky. A jak jsem psal, novy Cayin topi jako tranzistorovy co ma mozna prvni watty v Acku.
Jinak jsem prekvapeny jak limitka Cayin cvici s Triangle, i kdyz jsou divoke na impedanci. Dokonce i v triode 25W, necekal bych ze si tak uziju tvrdsi muziku pri svitu lamp.
Tohle byl luxusni kauf, NIBky, stejna vyrobni serie, jeste je rozehravam.

Jinak jsem prekvapeny jak limitka Cayin cvici s Triangle, i kdyz jsou divoke na impedanci. Dokonce i v triode 25W, necekal bych ze si tak uziju tvrdsi muziku pri svitu lamp.
Tohle byl luxusni kauf, NIBky, stejna vyrobni serie, jeste je rozehravam.

Ještě k tomu Laiv převodníku. Měli jsme nedávno možnost jej slyšet i s předzesilovačem a monobloky u distributora tykon.cz a musím říct, že nám spadla brada. Jen pro zajímavost téměř to uhrálo bedny Estelon Extreme a to nekecám.
Pokud někdo hledá dobrou sestavu poměr cena / výkon Laiv může být zajímavá volba.
Pokud někdo hledá dobrou sestavu poměr cena / výkon Laiv může být zajímavá volba.
Ano LAiV je zajimavy asijsky drak, jeho zpracovani i zvuk dava uzivateli velmi prijemny pomer vykon/cena. Libi se mi jejich design i dotazene detaily a umi to skvele prodat.
V pripade DACu zaplnili zajimavou mezeru na trhu, kdy kolem 75k se lame chleba a zvukove se blizi spise k 100k, co jsem mel alespon moznost primeho srovnani s AudioGD R7HE mk3 s Magna upgradem, nijak vyrazne nezaostaval, spis to byla vec preferenci
.
V pripade DACu zaplnili zajimavou mezeru na trhu, kdy kolem 75k se lame chleba a zvukove se blizi spise k 100k, co jsem mel alespon moznost primeho srovnani s AudioGD R7HE mk3 s Magna upgradem, nijak vyrazne nezaostaval, spis to byla vec preferenci