Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od Janik »

koudy42 píše:
13 bře 2026 08:18
Obrázek
Obrázek

Vzhled jsem volil funkcni, mam cele phono za zavesem, to jen pro doplneni. S prehledem to sfouklo Pro-ject phono o nekolik trid!
Ahoj Koudy to je mm? Dal by si kontakt na konstruktera?

Foxy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxy »

Já bych případně také poprosil o info, kontakt na výrobce lampového phono. Díky!

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ano jde o MM. Poptam a poslu vam pripadne SZ co a jak, ma toho ted dost, dela na ultimatnim lampove predzesiku, pak by mel lehce tunit jeste meho Cayina :lol:.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pridam take mensi letni update, jelikoz to neni dlouho co uderila tropicka vedra a dalsimi vyhrozuji, zacal jsem zvazovat zda chci dale snaset v male mistnosti 50W SET ackovy primotop, kdy teplomer v poslechovce atakoval saunove teploty, I kdyz byl naklimatizovany cely dum :geek:.
Chvili jsem uvazoval o vymene zesilovace, ale po zrale uvaze jsem si rekl, ze pujdou cestou vice zesilovacu, kdyz uz jsem velky kluk :lol:. Jelikoz si poslech bez elektronek nedokazi predstavit, chtel jsem hybridni konstrukci, ale v ramci predvyberu na internetu me nic definitivne neoslovilo.
A tak jsem si nakonec rekl, ze na saunovy primotop poridim mensi primotop :lol:.
Slo spis o prilezitost, ktere jsem se chopil a tak mam doma limitku k 20.vyroci Cayin, kterych bylo vyrobeno celosvetove 200ks. Cayin jim nadelil lepsi trafa, mirne vyssi vykon, Takman rezistory, Mundorf kondenzatory, postribrene dratovani a WBT reproterminaly. Po strance zvuku se mi hodne libi osazeni 6SL7 + 6SN7 + EL34.
Jeste ladim elektronky, ale vypada to slibne, i kdyz jsem hodne nakazeny zvukem SET Cayina. Muzu, ale vyuzivat spolecne 6SN7 v obou zesilovacich, kde hraji prim Shuguang WE6SN7 Plus, za me top nejen soucasna produkce, ale celkove!

Obrázek

Vetsimu Cayinovi se to uplne nelibilo, tak doslo i na "staredown" :lol:
Obrázek

Obrázek

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jinak usporadani komponent s prichozim rackem by mello viz. AI vizualizace (police budou ve svetlem dubu)

Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

"Já osobně, mám nejradši dub. Taky ho mám v ložnici. A co ty Jimmy, taky se ti líbí?"
"Dub je pěknej"

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

U mňa viťazí Dub a Orech.
Koudy využivaš oba zosilňovače na striedačku? Skôr či neskôr si podla mňa necháš len jeden.
Priamotop by som pod poličku nedávaľ

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Rack moc pěkný, dva zesilovače jsou fajn, mám to podobně když je přepojím vždy jsem spokojen, každý má to své.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Matně si vybavuju, že nad lampy se dával takový jako tahokov. Prostě, tuhá mřížka. Aby se to chladilo.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jardo nejak nechapu tve komentare :))), kryci mrizky mam, je hlavne na ochranu pred popalenim, coz je u SETy na miste.
Jen pro predstavu na CS805 neudrzim ruku na sitovem trafu, jak topi, tzn. bude mit na povrchu pres 80°C. Limitka Cayin ma teplotu 40°C a pocitove topi tak 1/3 proti velkemu Cayinu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Myslím celý ten rack. Že by byl lepší hodně perforovanej, kvuli chlazení.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To jsem nikdy neresil, k tomuto ucelu jsem ho ani nechtel a hlavne cenove bych se nedoplatil. Zkousel jsem napocitat nerez cast + bambusove police a bez prace vysel na podobne penize jako tento kompletni. Casem muzu desky vymenit za neco lepsiho. Jde mi hlavne o rozmisteni komponent a netahat se s 30+40 kg zesiky. A jak jsem psal, novy Cayin topi jako tranzistorovy co ma mozna prvni watty v Acku.

Jinak jsem prekvapeny jak limitka Cayin cvici s Triangle, i kdyz jsou divoke na impedanci. Dokonce i v triode 25W, necekal bych ze si tak uziju tvrdsi muziku pri svitu lamp.

Tohle byl luxusni kauf, NIBky, stejna vyrobni serie, jeste je rozehravam.

Obrázek

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

Ještě k tomu Laiv převodníku. Měli jsme nedávno možnost jej slyšet i s předzesilovačem a monobloky u distributora tykon.cz a musím říct, že nám spadla brada. Jen pro zajímavost téměř to uhrálo bedny Estelon Extreme a to nekecám.

Pokud někdo hledá dobrou sestavu poměr cena / výkon Laiv může být zajímavá volba.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ano LAiV je zajimavy asijsky drak, jeho zpracovani i zvuk dava uzivateli velmi prijemny pomer vykon/cena. Libi se mi jejich design i dotazene detaily a umi to skvele prodat.
V pripade DACu zaplnili zajimavou mezeru na trhu, kdy kolem 75k se lame chleba a zvukove se blizi spise k 100k, co jsem mel alespon moznost primeho srovnani s AudioGD R7HE mk3 s Magna upgradem, nijak vyrazne nezaostaval, spis to byla vec preferenci *thumbs up* .

Odpovědět