kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Úprava kabelu na "balanced" pro RME ADI 2 Pro. Sluchátka jsou Beyer T1.
Hraje to s tím o dost lépe. Jak jsou ta sluchátka hladová (600Ohm), více výkonu jim prospělo, mám ten pocit.. :)
Přílohy
uprava kabelu na balanced.jpg

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

BVA
Já jsem to neotevíral. I když mě to napadlo. Myslel jsem že budu muset měnit banánky, ale jsou v pořádku. Co je uvnitř nevím, jen co prozradil výrobce a strejda gúgl. :) .. U novější verze tuším drátek s vyvedeným stíněním je. Připojují to na jejich zás. lištu. Kam, to je vidět na obr. Mimochodem ta krásná podložka je tam na pevno a je z bambusu. *2thumbsup*
Obrázek

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

A máš mezi bambuskou a psem nehorlavou podložku? 😁, no já jen tak 🙈🙉🙊

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nemám. :( tuhle lištu. Ale slyšel jsem v sestavě u kamaráda. Tenhle výrobce má ještě jednu zajímavost a je to viditelné i na té liště. Veškeré kovové a nahraditelné části na kabelech nahrazuje dřevem nebo plastem. Tzn. např. i šroubečky na síťácích, které drží krytky konektoru jsou z PVC. viz tento obr.
Obrázek
Obrázek

I na té liště je to patrné/minimum kovu. Takový zajímavý protiklad k modě nerezu, která frčí na jiném foru. :)
Taky to někdy plánuji vyzkoušet.
Např. Furutech k tomu přistupuje jinak. Na Konektorech síťáku ma šroubečky propojené vodivým plíškem se zemí...

Proud protékající napájecím konektorem vytváří magnetické pole, stejně jako izolovaný vodič vytváří elektromagnetická i elektrostatická pole. Inženýři Furutech zjistili, že toto magnetické pole indukuje proud (a malé magnetické pole) ve šroubech, které drží konektor pohromadě! Tato magnetická pole narušují větší magnetické pole kolem vodiče a konektoru.

Current flowing through the power connector creates a magnetic field, just as an insulated conductor creates both electromagnetic and electrostatic fields. Furutech engineers found this magnetic field induces current flow (and a small magnetic field) in the screws holding the connector together! These magnetic fields interfere with the larger magnetic field around the conductor and connector.

http://www.furutech.com/2015/12/18/12063/

*2thumbsup*

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

kychtax píše:
18 říj 2019 11:07
Už je hezoun na cestě.. Stříbrná pájka Audioquest a XLR kamarádi z Neutriku již čekají.. *2thumbsup*
Zkusím to stínění nechat neporušené co možná nejblíž k pinům XLR konektoru (mám vyčteno z nějaké diskuse o stínění na slovanetu)
Úplně přesně ten mám, koupil jsem 5metrovou hotovku s osazenými konektory. Nahradil jsem jím starý 5metrový za pár stovek, na kterém je napsáno pouze PROFESSIONAL MICROPHONE CABLE, ale značku nějak zapomněli natisknout :) Klotz Titatinum má na první pohled lepší zpracování, mnohem kvalitnější konektory a myslím si, že i čistší zvuk. Uvažoval jsem i o pětimetrovce z Klotze MC5000, takže jsem zvědavý na srovnání, až budeš mít oba naposlouchané ;) Přišlo mi, že pokud bych měl řešit pět metrů něčím skutečně highendovým, bylo by finančně rozumější spíš zduplikovat nějaký komponent (v mém případě DAC) než táhnout třeba pět metrů Nordostu.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

No,... to jsou věci.😯
Pole nepole, trošku si představuji, jak po deseti vytažení takovéto zástrčky z opravdu pevné (aby bylo spojení co nejlepší) zásuvky,.... tak mi zůstane ten plast v ruce a mrknou na mě obnažené vodiče.
Ale pokrok nezastavíš.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jeden starý hifi známý mi vychvaloval nový objev v podobě profi kabelu Tasker TSK 1032. Jak je to nejlepší v profi kabeláží a jak je lepší než ten a ten drahý audio speciál, a ať ho určitě objednám a vyzkouším, že je za pár peněz. I přes jeho zjevné nadšení a až sugestivní líčení jak je skvělý mě to nechalo klidným, nejspíše díky těm mnoha již odzkoušeným levných řešeních co mam za sebou od roku ´98. Uplynuly dva roky a tento známý jel letos v létě kolem a s kablíky se stavil abych mohl konečně poznat jejich kvality.
Po porovnání s mými prototypy na nový model který chystám sám musel uznat, že ten Tasker proti nim zvuk rozpíjí a ztrácí se mnohá fajnovost ve zvuku která přináší radost při zapojení mých kablíků. Tímto zážitkem Tasker odložil a projevil zájem o můj výrobek. Ale protože nechtěl čekat až na dokončení vývoje a začátek produkce nového modelu tak si pořídil záhy poměrně nákladný audio speciál se solid core a kvalitním materiálem vodičů i izolace.

Prosté lanka z běžné čistoty mědi v PVC izolaci opravdu nikdy nepřekročí svůj stín.
Noble Audio - výroba a prodej

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Prosté lanka z běžné čistoty mědi v PVC izolaci opravdu nikdy nepřekročí svůj stín.
Rovnako ako kvetnaté reči o emóciach bez jediného objektívneho faktu nikdy neprekročia hranicu rozprávok..
Zapojte jeden aj druhý kábel, dvakrát nahrajte v hires rozlíšení rovnakú skladbu a porovnajte súbory ( diffmaker)..A bude vymaľované. Ale realita radostná nebude. ;)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@BVa: "Dvakrát nahrajte v hires rozlíšení rovnakú skladbu a porovnajte súbory ( diffmaker)."

Já jen doplním: Nic v systému mezi první a druhou nahrávkou NEMĚŇTE. A bude vymaľované. Ale realita radostná nebude. Souhlasím, nebude, zejména pro ty, kteří věří na tyhle pokusy :D

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

FS
Pokusy sú snaha niečo objektívne hodnotiť ( porovnať objektívne vlastnosti) čiste na základe "uší mámení" :) . A tá doplnená podmienka je nezmysel. Musia sa vymeniť tie káble, ktoré majú byť podľa "neomylných uší "diametrálne odlišné. A vypočuť si potom priamo ten "rozdiel" . Ja som to viackrát urobil. A ty?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Nemáte "dostatečně rozlišující aparát", pane Bunto :lol:
Pořádný hájend nezahraje stejnou skladbu nikdy dvakrát stejně, i když se nic nemění :lol:
Pavel Macura Audio

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Jak je to s průběhem různého rušením v čase? Má konstantní povahu? Tj. ovlivňuje audiosignál stále stejně? V případě zarušeného prostředí a nedostatečně stíněných kabelů (když jsme u kabelů) a tudíž v různém čase jinak zarušeného/ovlivněného audiosignálu dává poznámka FS smysl.

A dá se mmch podomácku změřit odolnost samotného kabelu vůči rušení? Tj. změřit kvalitu/účinnost stínění?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

BVa píše:
20 říj 2019 18:20
FS
Pokusy sú snaha niečo objektívne hodnotiť ( porovnať objektívne vlastnosti) čiste na základe "uší mámení" :) . A tá doplnená podmienka je nezmysel. Musia sa vymeniť tie káble, ktoré majú byť podľa "neomylných uší "diametrálne odlišné. A vypočuť si potom priamo ten "rozdiel" . Ja som to viackrát urobil. A ty?
BVa: Opakovaně se tady dovoláváš čtení s porozuměním. Tak se taky trochu snaž.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

FS
Tak pardon..Snaha určite je :) . Ale tie "inotaje" vyzneli tak , ako som to pochopil. Pretože aj (hodnotený) kábel je súčasťou systému.. Stačilo napísať" okrem kábla". Nakoniec aj PMA to zrejme podľa reakcie pochopil rovnako ako ja.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@BVa, PMA: Snaha vyvolat flame diskusi na téma, zda má kdo systém dostatečně "hájend" a kdo ne, polemiku o "uší mámení".. k čemu to má být? Pánové, oba reagujete na to, co v mém příspěvku vůbec není a zbytečně to tam hledáte. Oba jste zjevně inteligentní, erudovaní a v mnoha případech respetovaní ve svém oboru. Máte tohle zapotřebí?

BVa vyzývá k provedení testu jasně popsaným způsobem za účelem doložení (ne)stejnojakosti různých kabelů, aby se každý mohl na vlastní uši přesvědčit, a k tomu přikládá i vyjádření ohledně svých očekávání, jak to dopadne na základě jeho osobních zkušeností.

Můj příspěvek vyzývá k tomu minimu, co se dá udělat pro ověření testu samotného: Totiž zopakovat test při vědomě nezměněných podmínkách = provést test potvrzení stejnojakosti, když se žádný rozdíl neočekává. A k tomu přikládám vyjádření svých očekávání (pro tento účel jsem si vypůjčil text z příspěvku BVa :) ), jak to dopadne na základě mých osobních zkušeností.

Nuda, co? Žádné téma k nekonečné diskusi o ničem. Prostě jen doporučení, aby se před použitím testu k jakýmkoli závěrům nejprve ověřila konzistence testu samotného.

Odpovědět