V jedné ze sestav mám 5metrový XLR: Zvolil jsem Klotz Titanium a plná spokojenost. Na pohled solidní provedení i slušný zvuk.
Jinak se tu rozbíhá zajímavá a chválabohu slušná diskuse.
Posledných cca 20 rokov úspešne používam netienené linkové XLO káble. Nikdy som nemal problém z rušením alebo brumom ... a určite žiadnemu aparátu čo som za tie roky používal nikdy nevadila zaťažovacia kapacita, nekmital ani nemal nezmyselne vysoký výstupný odpor ... jediný kto sa tu snaží emitovať nejaké problémy si TyBVa píše: ↑17 říj 2019 16:05Prístroj, ktorému na linkovej úrovni vadí zaťažovacia kapacita cca 200-500pF tak, že počuteľne zmení zvuk, alebo kmitá vplyvom tej kapacity, alebo má výstupný odpor tak vysoký, že s tou kapacitou vytvorí RC filter ( si to spočítajte..),. ktorý potlačí výšky ( typický prípad môže byť nejaký pasívny "preamp" s reguláciou potenciometrom 100k a viac). Obidva prípady signalizujú vážny problém toho prístroja. Okrem toho sa vždy uplatňuje aj nezanedbateľná kapacita živých vodičov medzi sebou, nielen živých proti tieneniu ...
Nesmiete slepo veriť každej PR "masáži"., je to blábol, hlavne tienenie magnetickej zložky EMI meďou alebo hliníkom..
Jediný prípad, kde je vhodná malá kapacita kábla je pripojenie MM prenosky, kde je daná optimálna kapacita záťaže ( doladenie rezonancie prenosky na hornom okraji audiopásma). Ale to je obvykle nesymetrický kábel a aj tam sa to dá dosiahnuť koaxiálom...
čo je dôležité, na rozdiel od kadejakých koaxiálnych harabúrd s predimenzovaným tienením, sú tie káble zvukovo perfektné! ... naopak, práve keď sa použijú v kombinácii s nejakým "nepodareným" aparátom, tak mu nič neodpustia a problém je jasne počuť
... to akože o čom tu teraz točíš? ... to sa Ti už na staré kolená načisto rozum čistí?Pletenica z 3vodičov, akokoľvek "sofistikovaná" a "vznešene" pomenovaná nemá nič spoločné so symetrickým káblom, len to, že sa jedná o rovnaký počet 3 vodičov. A že tá pletenica ti vyrobí( nachytá z okolia) nové "detaily" je možné, ale prejav kvality to nie je. Keď sa ti to zvukovo páči , tak si to v zdraví užívaj...
The audio is clean, no buzzes, no hums
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host