kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Yiakubou
Příspěvky: 82
Registrován: 07 črc 2020 18:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od Yiakubou »

Nadhera, taky bych to takhle chtel mit. Ale vzhledem k tomu, ze jen to kreslo s otomanem je cca na urovni ceny moji aktualni sestavy, tak to si teda jeste hodne dlouho pockam :D

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Minulý týden jsem ještě stihl navštívit výrobce Xavian v jeho sídle v Hostivicích u Prahy, kde jsem se byl vyptavat na možnost upgrade mých Virtuos.
V sídle Xavian mají moc hezky udělané poslechové místnosti a prostředí i poslech mne oslovily, takže se sem rád vrátím, bude-li možnost. *palec* K podkresu a později i nahlas hrály monobloky Norma do reprosoustav Xavian Quarta.
Přílohy
xavian.jpg

m+m
Příspěvky: 58
Registrován: 15 říj 2018 17:15
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od m+m »

Koukám, že tě Xavian chytá za srdce.
16147094278087651236221683464166.jpg

blesk666
Příspěvky: 494
Registrován: 03 dub 2013 16:57
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od blesk666 »

No a aky mas nazor na tie novsie modely od Xavian, twda to co si dal na fotke? (Quarta som pocul na vystave v Prahe 2019), Ked uz si to teda nakusol:-)

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Hrají jinak než XN. A taky velmi dobře (v některých aspektech asi i lépe). Zvuk z výstav je nesrovnatelný s tím v showroomu Xavian. Ty Normy monobloky mají ještě nějak stabilizované zdroje, aby dávály stejný výkon do různých zátěží. Zvuk byl velmi pevný a i při té celkem velké vzdálenosti byla výborná stereoscéna, včetně solidní hloubky. což mne zaujalo. Není nad to si je jet poslechnout. *thumbs up* Škoda, že jsem nepoprosil i o předvedení modelu Prometheo. Snad příště.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Propojky ze stříbra VdH - 3x 1mm.
Na koncích jsou opatřeny dutinkami, aby se drát nežvýkal a šel hodně utáhnout terminál. Délky jsou různé vzhledem k tomu že je to ze zbytků.
Přílohy
IMG_20210322_115958.jpg

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Zakrytá bedna před úklidem. Pytle na reprobedny - za mně celkem užitečná věc.
Přílohy
zakrytá bedna.jpg

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Postavil jsem známému PC na hudbu.
Je to postavené na osvědčené platformě u mně.
Základní deska Asrock J4005
8GB RAM
2 x SSD Crucial
Fortron 500W
-------------
Krom toho je přidána karta Pink Faun SPDIF Bridge s výstupem na RCA a BNC

Minulý týden přišel 5V zdroj Breeze Audio (s Talema trafkem), který napájí kartu Pink Faun.

Pro připojení je k dispozici WIFI adaptér TP link. Který jde přes USB. Ethernet karta (velký zdroj svinčíku) je tedy v PC vypnutý.
Hraji na tom Album player a Tidal, nainstalován je i Fidelizer Pro. OS W10.

Z Pink Fauna jde signál koaxem Oyaide 510 do RME. atd.

Hraje to velmi čistě. Pink Faun tomu hodně pomohl. Dalo by se říct, že z PC udělal music server. Pomohl i ten externí 5V zdroj, Fidelizer.. atd . *hura*
Přílohy
pink faun (1).jpg
IMG_20210303_125151.jpg

Uživatelský avatar
Mike_Czech
Příspěvky: 181
Registrován: 09 říj 2017 19:20
Kontaktovat uživatele:

Re: kychtax

Příspěvek od Mike_Czech »

Zdravím Kychtaxi
Moc pěkné zařízení *palec*.
Chtěl jsem se zeptat jak velký je rozdíl ve zvuku při použití Pink Faun Bridge oproti běžnému připojení do RME přes USB?
Čekám teď na lineární zdroj, protože z toho NUCu při tichém poslechu slyším jak leze nějaký bordel a pokud to můj problém s NUCem nevyřeší, tak se také pustím do stavby PC.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Ahoj. Svinčík mi z PC neleze ani přes USB, že bych tam slyšel nějaký šum, nebo praskání. Hraje to hezky i bez té karty. Dokud ji tam ale člověk nevyzkouší a nehraje na ní samozřejmě. Pak už se asi vrací hůř. Jsem zvědavý, až to PC odejde, jak si budu zvykat zpátky na své.
Protože s tím PF se spíše změní celkový charakter zvuku. Když s PC je, jak mi jeden známý řekl, zvuk takový našedivělý, a lehce rozmazaný, nemá tu přesnost, razanci (např. u mně na basech). S tou kartičkou se vyjasní, prokreslí, zpevní. Ale nějak celkově. Vyjasní neznamená že by se posunul nahorů a např. basů ubylo.
Už do sestavy moc nehodlám investovat. Teď se spíše poperu s pokojem (závěsy, knihovny,..). Maximálně ještě tento nebo podobný bridge. Protože tam ta změna nějaká je a protože z PC chci hrát/nechci odcházet k jiné platformě. Zajímavé je, že když jsem měl před léty půjčený JCAT bridge, tam jsem změnu neslyšel. Ale hrál jsem tehdy celkově zahuhlaněji.

Uživatelský avatar
Mike_Czech
Příspěvky: 181
Registrován: 09 říj 2017 19:20
Kontaktovat uživatele:

Re: kychtax

Příspěvek od Mike_Czech »

Díky za info, mám o čem přemýšlet *2thumbsup*.
Na mém NUCu když jezdím myší po obrazovce tak při klidovém stavu, kdy nehraje hudba, tak slyším rušivé zvuky.
Jakési lehké pískání, bzučení. Pozítří má dorazit ten lineární zdroj od kterého si slibuji, že toto odstraní. Většinou jsou tyto problémy spojené se zdrojem, které jsou upřímně řečeno poslední dobou dost nekvalitní (myslím samozřejmě ty originál dodávané).
Ale jinak souhlasím s tebou, také jsem se vydal cestou PC a chci u toho zůstat. Je to sice trochu složitější na odladění, ale zase je více možností pro úpravy, či možnosti změn a experimentů.
Poprat se s místností :D, tak to ti držím palce. Už jsem se do toho také pustil a je pravda, že místnost a její řekněme vybavení, dělá opravdu hodně.

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Koupil jsem na aliku rychlovku - 5V trafko a takhle pěkně je to uvnitř udělané! Žádné kabely, vše na desce. Navíc s Talema transformátorem. Napájím s tím pevný disk SSD, až příjde USB karta, tak i USB kartu. *thumbs up*
Přílohy
IMG_20210417_134329.jpg
IMG_20210417_134350.jpg

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

A touhle záležitostí napájím převodník/preamp RME. Je to teď takové baterkové období. Baterky všude kde se podíváš. :lol:
Přívodní kablík je umotaný narychlo z 1mm stříbra.
Přílohy
IMG_20210411_134218.jpg

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

nabíjím boschkou zhruba 1x za dva-tři dny. Jen přidělám klepeta a dobiji. Nic se nemusí odpojovat.
Přílohy
bosch.jpg

Uživatelský avatar
kychtax
Příspěvky: 2676
Registrován: 12 led 2015 11:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Včera jsem zkoušel vyrábět SATA kabel - datový ..a bude to ještě veselo. PINy jsou od sebe cca milimetr. Pájka na tom nedrží.
Drát AWG26 do toho nevejde. Bude se to muset asi krimpovat.
Ale mám plán, lepší kleště jsou na cestě, užší drát - AWG30, A jednotlivé piny ohnu nahorů a dolů, aby bylo místo, kam zasunout kleště a zamáčknout. Nevzdávám to. :D

Napájecí SATA kabel byl proti tomu brnkačka. Ten jde udělat - osadit konektor v podstatě bez náčiní. Zatím tam mám drát UPOCC solid core a napájí to SSD disk tím výše uvedeným LZ. Určitě upgrade napájení, který stojí za to. Cenově do 2tis (nejdražší je tam ten LZ).

Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host