Díky za tip!
kychtax
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: kychtax
jen kratce - co do vymazlene sestavy s koncovkami kabelu co delaji rozdil tridy a podlozkami co delaji snad jeste vic pustis to ti zahraje, kdyz tam pustis signal z televize tak se koncovky a podlozky fakt nadrou
nekdy celemu tomu kolotoci nerozumim
a uprimne ... je mi to uz fuk, jen netvrdte, ze TV jako zdroj staci.
nekdy celemu tomu kolotoci nerozumim
a uprimne ... je mi to uz fuk, jen netvrdte, ze TV jako zdroj staci.
Pavle, když je všechno kolem nějak obstojně vyřešené, divil by ses, ale hraje dobře i TV. Toto prozření pro mně přišlo v jednom hifi studiu a proto jsem se do toho i pustil. Tu sestavu (s TV přes toslink do DAC) slyšelo více hifistů a i jeden velmi náročný. 
Ale na fora se to z pochopitelného důvodu nedostalo.
Mimochodem slyšel jsem několik sestav, kde se hrálo přes satelit, hrála se klasika a taky jim to velmi slušně hrálo. Což samozřejmě nebyla již TV, ale satelitní přijímač.

Ale na fora se to z pochopitelného důvodu nedostalo.
Mimochodem slyšel jsem několik sestav, kde se hrálo přes satelit, hrála se klasika a taky jim to velmi slušně hrálo. Což samozřejmě nebyla již TV, ale satelitní přijímač.
Naposledy upravil(a) kychtax dne 12 dub 2023 22:18, celkem upraveno 1 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
uprimne - smutny konec
nemusíš za mne smutnit 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
nebudu, neboj
ta leta kdys referoval o sebemensi zmene kabelaze a blbustek kolem jsi v hifi prozil naprosto zbytecne,se mej
ta leta kdys referoval o sebemensi zmene kabelaze a blbustek kolem jsi v hifi prozil naprosto zbytecne,se mej
omyl, kdyby to bylo (pro mne) zbytečné, už bych to měl z domu. Vyndal jsem to a dal pryč, pouze ty věci zbytné. To co tam je ted už je nezbytné. Nebo možná není, ale nechci na to sahat, porušit výsledek, což je běžná situace. Snad si rozumíme.
Samozřejmě připouštím, že kdybych někdy měl možnost k tomu jak to je např. připojit gramofon za řekněme 200tis. ještě bych se možná divil, co z toho leze. Třeba to někdy jednoho dne zjistím.
Samozřejmě připouštím, že kdybych někdy měl možnost k tomu jak to je např. připojit gramofon za řekněme 200tis. ještě bych se možná divil, co z toho leze. Třeba to někdy jednoho dne zjistím.

Naposledy upravil(a) kychtax dne 12 dub 2023 22:31, celkem upraveno 1 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
si to uzij
az se znovu narodim, tak si dam pod dratak wenge a vsem zvestuju ze to je ono
az se znovu narodim, tak si dam pod dratak wenge a vsem zvestuju ze to je ono
nevím co je dratak, ale ty wenge kostky a vůbec podložky pod kabely jsou, nebojím se říct, masově populární. Nikde, možná v jedné sestavě, jsem neviděl konkrétně reprokabely nepodložené. Za wenge a podkladádání vděčíme lachimovi. Spoustu nápadů a fíglů měl top. A i hodně praktických jednoduchých věcí. Několik zážitků bylo vyjimečných, např. odpoledne a šoupání sestavy a akustiky u Pitrse (lachimem, já jsem pouze zíral).
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
nepochopils
neprekvapive
pust si TV
neprekvapive
pust si TV
Že to už neřešíš je jedna věc. Vlastně by se dalo konstatovat, že jsi došel naplnění a to je dobře.kychtax píše: ↑12 dub 2023 21:14Antony a spol. Já už to tak dalece neřeším. Nechtěl jsem v tom nechat ležet hodně peněz, ale mít možnost poslechu a tak, aby mne uspokojoval. A z té TV to opravdu nehraje špatně. Říkám si, že bych musel chtít lovit ty jemnosti, detailky, extra libové nuance a dělat ty pomyslné malé kroky za hodně financí (jako správný hifista). A na toto území se mi již nechce. Vlastně nechtělo se mi tam nikdy.Když si upletu kabel, postavím lištu nebo strčím tam podloužku, to jsou ty investice za "pár", které naprosto jsou pro mně v pořádku. Aby ta jednotlivost za relativně málo pomohlo přiměřeně.
![]()
Ovšem druhá věc je, že jsi celé to mnohaleté, pracné a v konečném součtu drahé snažení začal spolehlivě zabíjet tím, že jsi jeho přínos znehodnotil mizerným hudebním zdrojem. To tvé "nehraje špatně" se mi zdá sakra málo a navíc závisí jen na srovnání. Proto jsem doporučil - srovnej s plnohodnotným hudebním zdrojem.
Teď máš vytuněný motor, nachromovaný liťáky, ale zataženou ruční brzdu. Brutálně to řve, ovšem předjede tě bez námahy i koncernový tříhrnek.
nemyslím, že je to zabito. Je to v úrovni pro mne vyhovující, další posun je určitě možný. Těžko se to bere vážně ta TV, vím že se to sem na forum asi nehodí, rozumím. Poprosím zappu, až pojede do Prahy, at přiveze PInk Fauna na vyzkoušení, abych věděl, jak se mýlím. 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
uz to nefetuj
vazne
vazne
ale no tak 

kychtax
Jestli je to všechno myšleno vážně, tak je to hodně smutné čtení, kam si to s tím neustálým posouváním dostal. Pořád jsem Vás tady upozorňoval, že buďte posluchači a ne posunovači, zmrskali jste to posouváním nehorázně až ke zvuku starujícího Boeingu 747 a teď Vás z toho vysvobodil zvuk TV a JTB. Velmi smutný konec HIFI. Nemůžu tomu uvěřit a pořád si myslím, že si tady děláš "šoufky" s cílem roztočit tady to mrtvé forum.
Hifistům a audiofilům ať to hraje.
Jestli je to všechno myšleno vážně, tak je to hodně smutné čtení, kam si to s tím neustálým posouváním dostal. Pořád jsem Vás tady upozorňoval, že buďte posluchači a ne posunovači, zmrskali jste to posouváním nehorázně až ke zvuku starujícího Boeingu 747 a teď Vás z toho vysvobodil zvuk TV a JTB. Velmi smutný konec HIFI. Nemůžu tomu uvěřit a pořád si myslím, že si tady děláš "šoufky" s cílem roztočit tady to mrtvé forum.
Hifistům a audiofilům ať to hraje.