kychtax
Re: kychtax
Kychtax
Gratuluji k prozřeni o "kvalitě" vytuněného audio PC jako digi transportu pro DAC a gratuluji k dosažení spokojenosti se stávající sestavou.
Ten YouTube mě opravdu zarazil, nechci komentovat kvalitu zvuku (nemám s tím zkušenost) ale vzhledem k počtu reklam je to, aspoň pro mě, naprosto nepoužitelné.
Gratuluji k prozřeni o "kvalitě" vytuněného audio PC jako digi transportu pro DAC a gratuluji k dosažení spokojenosti se stávající sestavou.
Ten YouTube mě opravdu zarazil, nechci komentovat kvalitu zvuku (nemám s tím zkušenost) ale vzhledem k počtu reklam je to, aspoň pro mě, naprosto nepoužitelné.
Kúpiť si Premium bez reklám nie je až také zložité.
(a podľa niektorých info z netu to zlepší aj audiokvalitu)
(a podľa niektorých info z netu to zlepší aj audiokvalitu)
Staci nabrat/pouzivat prohlizec ala Brave ap a zadne reklamy nejsou a neni treba za nic platit
.

Přes VPN z Argentiny je rodinný tarif za 80,-, včetně YouTube Music. Nedávno jsem měl indický tarif pro celou rodinu za 50,-, ale tam to omezili.
Jestli mohu malou poznámku k TV (YouTube) jako zdroji . . . včera jsem si tento zdroj užíval, až mi naskakovala husí kůže →
Skvělá úroveň fóra a členů. Když tady někdo napíše, že poslouchá mp3, okamžitě se dozví, že je hluchý a další věci. Ale když poslouchá YouTube přes TV, je to borec, který si zaslouží pochvalu 

U některých, jako koudy42, mě to nepřekvapuje. Ale u jiných ano. Jako rozumějme si. Je mi úplně jedno, jak kdo poslouchá. Důležitý je mít tu husí kůži, a jestli s YouTube, mp3 nebo dsd, není důležitý. Ale je vtipné potom číst ty elaboraty, jak to dotyčný slyší a jak to hraje. Třeba právě koudy42, jak se neuvěřitelně rozplývá nad zvukem každé elektronky
. Jen tak dále... Taky se dívám občas na YouTube, to jen tak bokem
U některých, jako koudy42, mě to nepřekvapuje. Ale u jiných ano. Jako rozumějme si. Je mi úplně jedno, jak kdo poslouchá. Důležitý je mít tu husí kůži, a jestli s YouTube, mp3 nebo dsd, není důležitý. Ale je vtipné potom číst ty elaboraty, jak to dotyčný slyší a jak to hraje. Třeba právě koudy42, jak se neuvěřitelně rozplývá nad zvukem každé elektronky
Husí nebo hroší?
Tak, když používání YTB chytrolínsky schválili do dvou let majitelé nejdokonalejší sestavy na zeměkouli, tak to musí být pravda. Hi-fi směřuje ke svatému grálu, dlouhá léta tunit sestavu a pak na ní pouštět šitky.
Nicméně, kychtaxovi bych přál, aby si na své vyladěné aparatuře zkusil poslechnout plnohodnotný hudební signál. Možná by u něj zůstal, pokud slyší i takové marginálie, jakými jsou výměny podložek. Možná taky ne, ze stejného důvodu.. Ovšem, za pokus by to stálo.
Nicméně, kychtaxovi bych přál, aby si na své vyladěné aparatuře zkusil poslechnout plnohodnotný hudební signál. Možná by u něj zůstal, pokud slyší i takové marginálie, jakými jsou výměny podložek. Možná taky ne, ze stejného důvodu.. Ovšem, za pokus by to stálo.
Lpiccaa píše: ↑12 dub 2023 14:10Skvělá úroveň fóra a členů. Když tady někdo napíše, že poslouchá mp3, okamžitě se dozví, že je hluchý a další věci. Ale když poslouchá YouTube přes TV, je to borec, který si zaslouží pochvalu
U některých, jako koudy42, mě to nepřekvapuje. Ale u jiných ano. Jako rozumějme si. Je mi úplně jedno, jak kdo poslouchá. Důležitý je mít tu husí kůži, a jestli s YouTube, mp3 nebo dsd, není důležitý. Ale je vtipné potom číst ty elaboraty, jak to dotyčný slyší a jak to hraje. Třeba právě koudy42, jak se neuvěřitelně rozplývá nad zvukem každé elektronky. Jen tak dále... Taky se dívám občas na YouTube, to jen tak bokem

-
- Kontaktovat uživatele:
Koudy42
Že ti není ani trochu hloupé se opírat do někoho(Frogyman),aniž by sis jakkoli ověřil,jestli je to založeno na pravdě.Ale to ty tak nějak neřešíš,prostě si něco vyfantazíruješ v hlavě a pak to šíříš jako pravdu(a to i v hifi)
To jen tak na okraj,jinak proti YTB ani Kychtaxovi nic nemám
Že ti není ani trochu hloupé se opírat do někoho(Frogyman),aniž by sis jakkoli ověřil,jestli je to založeno na pravdě.Ale to ty tak nějak neřešíš,prostě si něco vyfantazíruješ v hlavě a pak to šíříš jako pravdu(a to i v hifi)
To jen tak na okraj,jinak proti YTB ani Kychtaxovi nic nemám
Ok tak tedy "jen" Lpiman si nevzal prasek
.

Antony a spol. Já už to tak dalece neřeším. Nechtěl jsem v tom nechat ležet hodně peněz, ale mít možnost poslechu a tak, aby mne uspokojoval. A z té TV to opravdu nehraje špatně. Říkám si, že bych musel chtít lovit ty jemnosti, detailky, extra libové nuance a dělat ty pomyslné malé kroky za hodně financí (jako správný hifista). A na toto území se mi již nechce. Vlastně nechtělo se mi tam nikdy.
Když si upletu kabel, postavím lištu nebo strčím tam podloužku, to jsou ty investice za "pár", které naprosto jsou pro mně v pořádku. Aby ta jednotlivost za relativně málo pomohlo přiměřeně. 

To som z toho jelen, vsak mas PC z neho mozes predsa rovno hudbu pocuvat, cez streamavacie platformy alebo ako datove subory v nom ulozene uz az aj keby len cez Foobar.
PS. Vím o dost kolezích, kteří se na ten pomyslný vrchol vydali, stálo je to hodně úsilí, peněz, některé i vztahy a spokojenost. Tak to je taková cesta, z které mám strach, ale i respekt, určitou pokoru v tom co mám teď zapojeno a že to i nějak hraje. Ne špatně. 

blesk, z TV je to (už momentálně) pro mé uši lepší než z upravovaného PC - se kterým jsem se mastil několik let. 
A to i když to tam půjde v DSD nebo 192kHz apod. vs 48kHz, které jdou z té TV. Zkoušel jsem to přehazovat několikrát, vůči PC, Streameru i několika transportům.
Samozřejmě a to bych vypíchnul - i kolem té TV mám udělané ty blbosti, jako lepší kabaláže, pořádnou lištu, napájení do routru atd. Které jsem zpočátku vůbec neřešil a ony se mi postupně ukazovaly. Vždycky jsem si říkal, že když změním toto, mohlo by to mít nějaký efekt? Myslím že to celkem fungovalo, že jsem to obvykle trefil.
Než jsem k tomu kroky vždy přistoupil, zamýšlel jsem se nad tím dlouho, porovnával s ostatními možnými kroky jinde v sestavě, zjiš'toval jiné zkušenosti kolegů a hledal na netu. Takový asi běžný postup.

A to i když to tam půjde v DSD nebo 192kHz apod. vs 48kHz, které jdou z té TV. Zkoušel jsem to přehazovat několikrát, vůči PC, Streameru i několika transportům.
Samozřejmě a to bych vypíchnul - i kolem té TV mám udělané ty blbosti, jako lepší kabaláže, pořádnou lištu, napájení do routru atd. Které jsem zpočátku vůbec neřešil a ony se mi postupně ukazovaly. Vždycky jsem si říkal, že když změním toto, mohlo by to mít nějaký efekt? Myslím že to celkem fungovalo, že jsem to obvykle trefil.
Než jsem k tomu kroky vždy přistoupil, zamýšlel jsem se nad tím dlouho, porovnával s ostatními možnými kroky jinde v sestavě, zjiš'toval jiné zkušenosti kolegů a hledal na netu. Takový asi běžný postup.