Souhlas. Z tohohle důvodu si pouštím youtube také - je tam spousta koncertů, hudebních videí... Rád tam taky objevuju nové věci... A i když kvalita není nejvyšší, někdy je pak zklamání, když si člověk pustí to samé ve vyšší kvalitě, ale bez obrazu. Ten původní komplexnější "multimediální" zážitek se někdy bez obrazu uz znovu nedostaví, byť přes slyšitelně a objektivně vyšší zvukovou kvalitu.blesk666 píše: ↑14 dub 2023 09:37Moze to byt aj tak ze Kychtaxa ten YT bavi aj kvoli tomu, ze su tam aj nahravky koncertov ktore nevysli na ziadnom nosici ci streamovacej platforme a niektre tie koncerty su aj pekne nahrate. Potom spolu s obrazom k tomu, je to zabava pocuvat a pozerat to. Takze aj ten lacny hardware v telke a kompresia nahravky tomu nezoberu zabavnost. Navyse je to obsah ktory sa casto neda nikde inde pocut v lepsej kvalite. Zaujimave su napr zive koncerty z Londynskych “Tiny Desk” alebo Seatelskeho alternativneho radio KEXP. (je toho urciye ovela viac).
K přehrávání z TV: Proč ne, hraju tak relativně často také. Kromě youtube používám televizi také pro filmy, Tidal (aplikace v televizi) a občas také jako streamer třeba pro quobuz přes BubbleuUPnP z telefonu. A není to tak špatné. Rozdíl mezi zdroji je samozřejmě (dost) slyšet.
Rozumím i tomu, že někomu hraje TV líp než PC či streamer, když z PC/streameru hraje třeba přes USB/koaxiál a z TV přes optiku. Optické oddělení digitálního zdroje někdy udělá v sestavě (pozitivně) slyšitelný rozdíl, který může být "zásadnější" než nedostatky jinde.
Docela by mě zajímalo (ještě jsem nedozkoumal), zda dnes televize umí bitperfect přenos (a které), třeba pro můj scénář "quobuz přes BubbleuUPnP z telefonu do TV a TV optikou dál do DACu". Mám dojem, že případě mé TV (pát let stará LG OLED) tomu tak úplně není a pro 100% bitperfect přenos quobuzu používám jiné zdroje.