kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Tak si dovolím malou sumarizaci změn.. Začal jsem koupením Fiio K13 R2R, které mně mile překvapilo (s kvalitním externím 12V zdrojem) svým zvukem přes sluchátka. Hraje tato věc lépe než RME ADI 2 Pro (v mých uších). A začal vrtat červík ohledně reprobeden. :lol:
Obrázek

Již někdy v létě 2025 se rodila myšlenka na nějaká menší repro, než byly Virtuosy, víceméně k lepšímu ozvučení k TV. Nechtěl jsem nějaké bumbácy, spíš něco co zahraje slušně včetně basů do 35m místnosti. Cenovka byla nejdřív 20 tis. Koukal jsem na Cabasse Farella 400, jenže ty už jsou hodně staré, Triangle Theta signature, ty ale po slevě pořád moc. Pak jsem chvíli uvažoval o Xavian Unica, které se mi moc líbí provedením. Jenže bych musel řešit umístění těchto regálovek a tento typ "univerzálního neseroucího zvuku" už jsem znovu nechtěl, navíc obava z ozvučení 35m. Pak jsem si vzpomněl na Scansonicy MB2.5 které jsem slyšel u M.Rotha a ohromily mně. Jenže ty jsou ad/1 dražší a ad/2 nebyly a ad/3 bez většího basáku by se mohly v 35m se trápit. Tak jsem nějak spadnul k M9 v Portugalsku za 600EUR použitým, ale na Slovensku jsem našel nové za 999EUR (z původní ceny MSRP 4500USD). No, nakonec jsem je koupil i s dopravou do Čech v ceně. *bravo*

Obrázek

Zesilovač mi přivezl v sobotu pán z Moravy KZ Brassany BR011, letitější kus. Ale po jeho otevření vypadá uvnitř skvěle! Kondy, málo prachu, neupravováno. Udělal na mne dojem - takový těžký monolit s dvěma toroidy, přitom je velice skladný. A k tomu všemu se prezentuje pevným a transparentním zvukem, o kterém se mi s Primare A32 (před úpravami) mohlo pouze zdát.

Kabeláž zatím neřeším, je to zapojeno, aby to mohlo hrát a bedny se rozehrávat

Zdroj je TV, starý CDP a streamerem je mobil (s appkami které obcházejí OS).

Bedny se pomalu rozehrávají a jsem z toho nadšený, jak se to povedlo spojit a vyloupl se z toho zábavný živoucí zvuk, bez analytiky, s Brassanym zároveň s gripem. Takže zatím je to radostný poslech. *2thumbsup* Uvidíme za takových 14 dní.
Přílohy
216552370.jpg

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ještě v budoucnu budu asi pošilhávat po tomto převodníku od Laiv (s PRE), který si myslím by byl ještě o krok dál. Ale nemám bohužel odpovídající kvalitní lineární zdroj. Ale má skvělé recenze, jako v podstatě všechno od nich, viz zde. https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... endo-verse

Obrázek

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tak super, gratulujem ak sa podarilo vyskladať zostavu tak aby prinášala to čo očakávaš. Takže Virtuosy už sú aj predané ano?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Děkuji. Je to tak, odešly zpět na Moravu už vloni. Ale kde je jim konec teď netuším.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dám foto mé skromné low budget sestavy. Není vidět lišta, která je za stolkem a repro. Jako transport mám nějaký DVD player Panasonic, který jsem dostal před léty od kamaráda zdarma :-D. Ale má překvapivě skvělý coax výstup! Několik sestav jsem již slyšel a za ten peníz co jsem do toho dal, jsem velice spokojen s výsledným zvukem.
R2R DAC velice povedený a muzikální, Brassany má výbornou kontrolu, Scansonicy mají rychlost. Prostě to spolu celé funguje. 8-) Další foto přidám záhy. *sunglases*
Přílohy
20260522_084914.jpg
20260522_084856.jpg

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

PS. Původně jsem hledal nějaké minimalistické řešení, nějaký lepší soundbar k TV, ale měl jsem půjčený Sonos za asi 20 tis a úplně odvázaný jsem z něj nebyl. Pak jsem se díval na Sennheiser Ambeo. Ale to už se pohodlně vejdu s cenou s touto "hifi" sestavou a novými!? bednami M9. A úplný digitál (vč. zesilení) jsem trochu měl obavu ze zvuku, zejm. hudby.. AIčko mi poradilo běž do této sestavy. :P
R2R jedu pouze v režimu NOS.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Dobri holubi se vraceji *2thumbsup* .... brzy v plne palbe, davam tomu rok, max. dva :lol:.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Díky. Většinu věcí jsem měl pouze schovanou. Chyběl jen DAC, zesik a bedny. Vše kolem včetně kabeláže, lišt, stříbra, WBT, Furutechů jsem si nechal. A ono to pěkně leze v čase nahorů, 16 banánků vidliček WBT bych dnes zaplatil víc jak 16 tis. ?! :shock: Jedna zásuvka do lišty 1300?? To tu mám dalších 25tis jen v zásuvkách ve třech lištách. :lol: Přes 250m stříbrného drátu atd. :mrgreen:
Chystám na kontrolu zesilovač k p.Brassanymu. Mezitím uvažuji, co a jak vlastně ten kus poctivého železa hraje? Již nějakou dobu lovím v paměti a na dálku srovnávám. Říkali že hraje jako Primare. Určitě ne, alespoň ne jako to mé bývalé - A32. Pak mně napadl Burmester, ale ten je taky trochu jiný. A nakonec a nejčastěji mne v poslední době při srovnání napadl Boulder, jmenově 866. Taková ta nenucenost, klid absolutní pořádek, nic nevyčnívá, všeho je dost. Dobře a dlouho se to dá poslouchat.. a žít s tím. *palec* .. Sice jde na kontrolu, ale není vlastně důvod. Spíš pro klid.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

kychtax píše:
25 kvě 2026 10:00
AIčko mi poradilo běž do této sestavy. :P
To jako fakt? :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Jo ale pouze castecne. Slo mi o synergii z obecnych charakteristik. U zesilovace to byl trochu risk. Ale vsechno uz jsem nekde nejak v jine konstelaci slysel. Brassany u Dasty, reprobedmy u Rotha, R2R znam od sebe. Takze urcity odhad jsem mel ...rekl bych dobry. Asi i diky tomu ze uz nejsem na zacatlku.. Vlastne podle poctu stranek vlakna jsem tu zdaleka nejzkusenejsi hifista. *hura*

Odpovědět