Libor

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Libor

Příspěvek od Mark Levinson »

Opravdu moc pěkná práce, klobouk dolů. 8-)
Ještě by mne zajímal zvukový přínos te obložené stěny, jak se to projevilo?

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Libor
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* Za návrh a realizaci interiéru. Železo, promiň za to slovo, od Accuphase osobně neznám, jen z časopisů a internetů :cry: . Kdysi, asi tak 15 let nazpět, měl známý doma zesilovač, myslím E-210 a nevím jestli ji ještě má, ale myslím, že ne. Nemám rád slovo závist, a tak použiji "blahopřeju a přeju hodně hodin poslechových".

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

Mark Levinson

Mé subjektivní hodnocení změny
Pro mě slyšitelný přínos (hlavně v oblasti středních a vyšších kmitočtů), který se projevil :
1. lepší lokalizací jednotlivých nástrojů, hlasů, sboru apod. Např. hned v první skladbě CD Divné století od Nohavici - Divocí koně se subjektivně zvětšil odstup Nohavici od sboru
2. větší detailností - např. ve skladbě Planu - zvuk "dřevěných špalíčků" je více prokreslenější
3. B&Wčka měla sem tam tendenci k agresivitě, což zmizelo. Musím však přiznat, že v některých skladbách to je spíš negativní přínos, ale takových nahrávek je u mě méně. (nyní věřím, že mnohdy kritizované oddělení výšek od středů u BaW je povětšinou dané poslechovým prostorem)
4. co se týče nižších frekvencí nepozoruji podstatnou změnu. Je to dané také tím, že jsem na spodcích nikdy žádné problémy neměl - nic nedunělo, nic nezačalo rezonovat. Basy nic nepřekrývají, umožňují zaznít i nepatrným detailům - např. ve skladbě Kometa z CD JN & Kapela je zřetelně slyšet nádechy trombonisty.

Pro mě mělo zatlumení přínos, manželce možná trochu chybí ta občasná cinkavost, kterou si oblíbila. Je to hodnocení opravdu subjektivní. Nechci se pouštět na tenký led polemizování o akustice, ale myslím si že lidský sluch má omezenou schopnost rozšlišit v hudbě přímou složku (výsledek práce zvukaře a lineární zkreslení zdroje) a složku, kterou vytvoří poslechový prostor. Navíc jsme každý (naštěstí) jiný a někomu mohou určité frekvence, který prostor zdůrazní, znít nelibě a naopak. Já jsem spokojen. Po prvním nadšení, hodnotím již přínos střízlivěji, ale pro mě to přínos byl. Jsem přesvědčen, že kdybych tam dal pouze holou tapetu a musel sundat původní obrázky v rámu, zvukově by se prostor zhoršil. (když jsem se do toho pouštěl a sundal ty obrázky, vznikl v obýváku dozvuk, který bych neváhal označit téměř za ozvěnu).

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Moc pěkná prácička *thumbs up* .
Jen by mě zajímalo (jelikož to z fotek není poznat), ta stěna je delší, nebo kratší?
Nebo máš čtverec?

587sk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 587sk »

*thumbs up*

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

bohus

Je to ta delší stěna z celkového prostoru cca 8x5m, zapuštěné pilíře po stranách zasahují do prostoru cca 60 cm na pravé straně a 30 cm na levé straně. Protější strana je stejná takže pilíře jakoby vymezovaly celkový prostor na tři díly cca 2m (kuchyňský kout s barem), cca 5 m (TV a Hifi oproti velká rohová sedačka) a cca 1 m (rohová skříňka s rostlinami oproti pracovní stůl do L, opět rostlinstvo a PC)

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

Právě jsem dořešil upgrade analogu. Ze svých představ - phono Accuphase AD-20 a Ortofon Rondo Bronze jsem musel slevit. Rozpočet do konce roku takovou investici neumožní a odkládat to na 2009 se mi nechtělo. Právě nyní mám před sebou MC přenosku Ortofon Rondo Red (od Pipise - ještě jednou děkuji) a zároveň mi dnes přišel balíček z GB s phono Accuphase AD-9. Prodejce však zapoměl přibalit "user manual", který pošle dodatečně, a tak musím s dokončením díla počkat. U phono Accu jsou DIP přepínače pro MC/MM, subsonic filtry a možnost nastavení 100,30 a 10 ohm a jít do toho - systémem pokus x omyl - raději neriskuji. Už se těším na výměnu přenosky, naladění gramofonu a následný poslech přes AD-9. Až to dokončím, napíši více.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Libor píše:Právě jsem dořešil upgrade analogu. Ze svých představ - phono Accuphase AD-20 a Ortofon Rondo Bronze jsem musel slevit. Rozpočet do konce roku takovou investici neumožní a odkládat to na 2009 se mi nechtělo. Právě nyní mám před sebou MC přenosku Ortofon Rondo Red (od Pipise - ještě jednou děkuji) a zároveň mi dnes přišel balíček z GB s phono Accuphase AD-9. Prodejce však zapoměl přibalit "user manual", který pošle dodatečně, a tak musím s dokončením díla počkat. U phono Accu jsou DIP přepínače pro MC/MM, subsonic filtry a možnost nastavení 100,30 a 10 ohm a jít do toho - systémem pokus x omyl - raději neriskuji. Už se těším na výměnu přenosky, naladění gramofonu a následný poslech přes AD-9. Až to dokončím, napíši více.
Luxman k mé radosti trůní a kraluje z racku na jediném správném místě. :-)
Libore těší mě, že startuješ v stáji Ortofon.
Ortofon Rondo Red na rameni slavné japonské firmy Micro Seiki, to vypadá velmi, velmi zajímavě.
Phono Accuphase doporučuji nastavit na MC 100 Ohm. Výrobce doporučuje 10-300 Ohm. Z poslechových testů kamarádů Rowinga a Oggyho, na Bronze, Kuzma a Phono Box SE II., byl nejspojitější zvuk na právě prostředních 100 Ohmech.
S tak dotaženým digitálem, to bude mít analog velmi těžké. Přesto věřím, že v rovnocenně kvalitních nahrávkách si budou hodně podobné. A zdařilé, nejlépe 30 a více let starých zahraničních deskách by mohl mít na vrch Luxman. Hezký poslech.

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

Zdravím, po delší odmlce se rád vracím se svými analogovými zážitky.

V pátek jsem navštívil Peera (sice se zcela zištnými důvody - a to zapůjčení jeho pračky Nitty Gritty), ale i těch několik desítek minut, které jsem měl možnost strávit v jeho poslechovém prostoru, prohlédnout si jeho sestavu a hlavně analogovou část mi udělalo radost. Mitchell Gyro je opravdu skvost a detaily, které proudily z regálovek SF mi opětovně potvrdily záměr poslechnout si doma Fejze se sloupky od Sonusů.

Dnes odpoledne mi k mé nemalé radosti Martin alias Rowing naladil Luxmana. Nyní je gramec jemným, ale přesným zdrojem zvuku. Před chvílí jsem doposlouchal již třetí LP ze setu ECHOES - The Best Of Pink Floyd. Skvěle složený výběr, skvělá hudba, skvělý zvuk. Ještě jednou musím Rowingovi poděkovat, za jeho bezměrnou ochotu, trpělivost a nadšení. Škoda jen, že jsme měli tak málo času, ale musel jsem vyřídit ještě další (ne tak příjemnou) neodkladnou záležitost. Ale již jsme se domluvili na uspořádání poslechového dne v září.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Luxman PD-272 je opravdu krásná mašinka *thumbs up*
Jeho raménko je velmi precizní a nebál bych se použít jakoukoliv přenosku. Integrovaný stroboskop zajišťující kontrolu otáček je fajn a také překvapivě silná gumová podložka pod LP s příjemným hladce semišovým horním povrchem na talíři gramofonu působí velmi elegantně a je výborným podkladem po každé LP. Nastavení bylo bez větších problémů, jen jsem proti manuálem ke gramofonu doporučovanému přesahu 15 mm nastavil přesah přibližně o 2 mm větší, což drážky v headshellu bez problému umožnily. Při montážní vzdálenosti raménka 225 mm jsem tak mohl docílit ideálního průběhu tracking distorsion dle Baerwalda a nastavit offsetový úhel přesně v jeho dvou nullpointech.
Přítlak jsem nastavil přes rovnovážnou polohu raménka a pak na stupnici závaží natočil 2,3 gramu ideální pro použitou Ortofon Rondo Red. Následná kontrola digitální váhou ukázala přítlak 2,311 gramů a potvrdila přesnou mechanickou práci a pečlivost u Luxmanů při výrobě tohoto raménka. Pak už jen mírné zvýšení antiskatingu a vyčištění hrotu přenosky kapalinou od Clearaudia a mohlo se roztočit první LP-čko s Pink Floydy a zbytek řetězce Accuphase včetně phono předzesilovače a mé oblíbené B&W mohli ukázat co umí *thumbs up*
Už se těším na zářijový poslechový den kdy u Libora jistě protočíme pěknou řádku LP-ček *2thumbsup*
Také již snad budu mít k dispozici software Adjust Plus Pro od pana Feickerta a budeme moci u Luxmana proměřit rezonanci raménka, stabilitu otáček, přeslechy atd. atd. :D

Obrázek

Libor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor »

Zdravím fórum po příjemné dovolené, během níž jsem realizoval pár drobných krůčků vpřed.

V analogu - před zářijovým poslechem jsem rozšířil sbírku vinylů, mimo jiné se mi podařilo sehnat téměř všechna řadová alba QUEEN (tak jak je pěkně seřadil Boxer v příspěvku Queen. 1 - 11 v japonské edici, 12,13 v německé edici, 14 (Made In Heaven) zatím naháním. Vše nejen prezentované, ale i ve skutečnosti - mint. Z dalších interpretů je to především Dire Straits - Brothers In Arms - 2LP 180g remastered a pro manželku raritku - 1. album ABBA z roku 1973, kdy ještě nevystupovala jako ABBA. Toto album jsem koupil na švédském "ebay" - www.tradera.com Co musím ocenit - všechny zásilky přišly naprosto v pořádku a to byla více jak polovina bez "Shipping Insurance". (Musím zaklepat).

V digitálu - jedním úspěšným nákupem jsem vyřešil záměr sestavení HTPC. Již před dovolenou jsem si se zájmem pročetl příspěvek od Augustiniho - HTPC a vlastně jsem se inspiroval tvrzením AlienaCZ a koupil jsem dosti našlapaný notebook. Takže si nyní nechám pár vybraných CD (které se nedají sehnat na vinylu) a zbytek dám na notebook. Pokud bude dotaz na noťas, rád odpovím na vláknu HTPC.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Bezva, na zářijový poslech se těším :)

Odpovědět