Panzer

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Panzer

Příspěvek od NA »

Obrátil jsi se zjevně na NEsprávného člověka. :lol:
Noble Audio - výroba a prodej

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Tak po delsi dobe update:

Dostaveno, prestehovano, do domacnosti pribyly dve kockovite selmy - takze konecne nastal ten spravny cas na audio :-)

Sestava je zatim vyresena ze dvou koncu: Pro-ject 2 Experience s prenoskou Ortofon Bronze, a od vikendu jsou doma - hura, hura - Xavian Mediterranea. V mezicase jsem toho zkousel naposlouchat co nejvic (u znamych, u prodejcu, na vystavach), kolik jen cas dovolil; no a par vikendovych ran jsem stravil teoretickou pripravou. Xaviany jsem porovnaval s repro obdobne a o neco vyssi cenove kategorie (vcetne jejich novejsich brasku), a Mediterranea nakonec zvitezila(y): fantasticky detailni, bez spetky "tlaceni dopredu na silu" , a vyborne spojity zvuk v celem rozsahu; pri finalnim rozhodovani zvladaly testovaci sadu skladeb, vybranou tak aby pokryla cele zanrove spektrum toho, co rad posloucham (Glenn Gould - Nina Simone - Tom Waits - Pat Metheny - ACDC - Hellowen - Metallica - Slipknot) naprosto fantasticky, vcetne tech tvrdsich a basu u nich - kazda nota byla uplne "videt", nevim jak to lepe popsat - napr. u Metallicy (Master of Puppets a Black album), tam kde je v partiture priklepnuti nebo skluz (ktery na vetsine jinych beden byl slyset, jen kdyz se na nej clovek soustredil a vedel o nem), to na Xavianech bylo naprosto jasne. Pro me usi to bylo uzasne spojeni citelnosti studiovych monitoru spojene s neskutecne prijemnym, s nadhledem podanym zvukem; cisty, opravdovy zvuk bez zbytecne prehnane agrese, s tou tezko definovatelnou kapkou muzikalnosti - ale nikoliv na ukor vernosti. Tak me napada, ze jsem si asi mel pred psanim znovu prolistovat Cestinu poklepem i poslechem od Pavla Eisnera, abych nasel ta spravna slova :-) Takze jen prirovnani - hezkych/krasnych herecek je spousta, ale jen velmi malo z nich ma sarm a to tezko popsatelne "neco navic" jako Audrey Hepburn - a ve zvuku pro me presne to "ono" mely Xaviany Mediterranea.

Dalsi (spoiler alert - prijemne ;-) prekvapeni se konalo po instalaci doma; i s mym dychavicnym dedeckem zesilovacem (Kenwood KA 1080) hraji uzasne, a ten pocit ze vse hraje presne tak jak ma - vcetne one kapky sarmu - je tam. V hodne komplexnich pasazich (at uz je to symfonak nebo rock) je citit ze zesilovac uz nema vsechno uplne pod kontrolou, ale ze nebude stacit jsem vedel - spis me prekvapilo, jak dobre oproti ocekavani hraje.

Dalsi faze bude zesilovac a DAC (MOTU travi vetsinu casu mimo domov); ale uz se soucasnou sestavou si uzivam uzasny, krasny zvuk, nektere veci posloucham petkrat dokola (dnes rano Rick Wakeman - Sophie for Joy z Almost Classical) - az si skoro pripadam jako v tom starem vtipu o jeptisce: "Matko predstavena, matko predstavena, byla jsem znasilnena zahradnikem! - Sestro, tak bezte do kuchyne a snezte citron. - A matko predstavena, to pomuze? - Ne, ale zmizi vam z tvare ten blazeny vyraz!" :-)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Slyšel jsem rockové věci (od Jeff Becka po Slayer) na Xavian Preludio a je fakt, že ty spodky byly na můj vkus měkčí než preferuji. Jinak ale celkový přednes moc pěkný. Jelikož jsem další Xaviany (kromě regálovek) už nezkoumal, tak jsem si na rockovou muziku vybral Tannoy. Ale věřím, že Mediterranea zahraje i nářez se vším všudy. U Sonus Faber se tu taky dost napsalo, že na rock a metal moc nejsou a přeci si rockeři chváli model Liuto. Všude existujou výjimky. Jinak pěkné vyjádření pocitu s poslechu pomocí vtipu. Mám rád vtipy, které se můžou stát. *palec*

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Takze snad (na nejakou dobu ;-) dofinalizovano, usazeno a uz vesele hraje - soucasna sestava (jeste resim DAC):

Xavian Mediterranea
preamp Clearaudio Balanced
konec Audio Research Reference 75
gramo Pro-ject 2Xperience Acryl, Ortofon Bronze, Speedbox DS, predzes Fox audio
DAC - docasne Focusrite 18i6
Rack - staveny na zakazku

Fotky a vic povidani doplnim o vikendu... :-)

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Po zhruba pul roce hledani jsem konecne vyresil krmeni Xavian Mediterranea, koupenych vloni. Zkousel jsem naposlouchat co to jen slo, a s vysledkem jsem nadmiru spokojen (a doufam, ze to tak nejakou dobu zustane – jinak bych musel prodat i druhou ledvinu).

Zcela navzdory svemu puvodnimu presvedceni – ze flasky patri jen na opacnou stranu nahravaciho retezce - jsem nakonec skoncil u kombinace tranzistorovy prezdesilovac Clearaudio a lampovy koncovy zesilovac Audio Research Reference 75. Ze vseho, co jsem mel moznost slyset, ma zvuk memu uchu (a te divne houbovite veci mezi usima) nejprijemnejsi – cisty, prokresleny do detailu, s uzasnou dynamikou. Pokud se clovek chce na poslech plne soustredit, vsechny detaily tam jsou – a zaroven je mozne si vecer po narocnem dni (nebo rano po narocnem veceru) nalit sklenku, zapalit a nechat hudbu jen tak prijemne plynout.

Na rozdil od ostatnich lampovych zesilovacu, ktere jsem do te doby slysel, tato kombinace zni az “nelampove” – subjektivne mi to pripada tak nekde na pomezi tranzistoru a lamp, a myslim ze spojuje to nejlepsi z obou svetu. Stredy fantasticke, vysky prijemne a pritom detailni, basy mohutne a zaroven pevne – to vse s uz zminovanou fantastickou dynamikou a s naprostym prehledem, bez naznaku nuceni se do cehokoliv.

Jako DAC zatim slouzi Focusrite Scarlett 18i6, finalni DAC teprve vybiram a zkousim. Vinyly (domena me lepsi polovicky, me ty cerne placky nejak neuchvatily, mam radsi kvalitni nuly a jednicky – mozna to bude tim, ze jsem preci jen trochu jednodussi) ma na starost Project 2Xperience Acryl s prenoskou Ortofon Bronze, Project Speedbox DS a Fox audio phono preamp.

Rack je staveny na zakazku, ram je masiv americky orech, postaveny na hrotech Soundcare Spike; kazda police ma obvodovy ram a vlastni vnitrni policku – je to 4 cm preklizkovy sendvic (vnitrni vrstva je rozdelena pricka na nepravidelne trojuhelniky, vyplnene izolacnim materialem) posazeny do ramu na hrotech na safirovych loziscich.

Co se tyka kabelu – ac puvodne skeptikem, jsem nyni presvedcen o tom, ze kabely zvuk ovlivnuji a musi byt vybirany tak, aby se shodovaly s charakterem posluchace. Napriklad moje repro kabely jsou tedy kratke a tluste. ;-) ;-) Mezi gramo / phono a predzesilovacem jsou kabely stribrne (podle vyrobce jedna se o naporcovane puvodne voditko pro upiry).

P.S. Velke diky panu Simkovi ze Studio Eso – velmi vstricne a ochotne jednani a v neposledni rade trpelivost hodna ucitelky ve zvlastni skole.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Kouros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kouros »

Moc pěkný.Gratuluji. *palec*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Ten rack je nádherný! *thumbs up*

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Dekuji :-) dostal jsem vice nez jednou SZ s dotazem na cenu (cenikova nebo "prijemnejsi") - rekneme to s Arthurem Conanem Doylem asi takto: "Jsou veci, o kterych gentleman mluviti nesmi, ba nesmi ani naznaciti, ale smi naznaciti, ze by naznaciti mohl, pokud by naznaciti bylo mozno" ;-) ;-)

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Miestnosť je súdiac podla tých káblov čúhajúcich zo steny v rekonštrukcii, tak predpokladám že to bude časom vyzerať inak. Ale tak ako to máš teraz to musí mať negatívny dopad na zvuk. Či sa mýlim? Píšeš že si zo zvukom konečne spokojný. Čo ešte plánuješ? Niečo do rohov? Poličky? Koberec?

P. S. Môj čisto subjektívny a celkom nepodstatný názor - to sú jedny z najškaredších sériovo vyrábaných reproduktorov aké som mal možnosť vidieť. Aspoň z fotky na mňa tak pôsobia. Ale verím že v spojení s tou fajnou aparatúrou môžu hrať úžasne. *thumbs up*

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Mistnost neni v rekonstrukci, ale po dokonceni - staveli jsme novy dum. Zarovky na objimkach atd - resim proste veci podle priorit ;-)

Akusticky uz ted vcelku slusne, po pridani par obrazku atp se to jeste zlepsi; je to 9.5 x 6.5 metru, po cele sirsi stene (naproti reprakum) je knihovna (9.5 x 3.3 metru). Strop je sikmy z cca 3.2 metru do cca 4.5 (zveda se smerem od steny, kde je repro, tzn. smerem ke knihovne).

Gegen gusto keinen disputat - ale nejak nechapu, co je na kvadru v tresnove dyze "skaredeho" ;-) Par lepsich fotek z recenze na PF:

Obrázek

Obrázek

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Panzer píše:Gegen gusto keinen disputat - ale nejak nechapu, co je na kvadru v tresnove dyze "skaredeho" ;-)
Neviem, proste mi ten ten dizajn nesedí. Asi ma ruší to netradičné rozmiestnenie reprákov. Možno s nasadeným krytom by som to vnímal inak. Ale to je celkom nepodstatné. Ty si s nimi spokojný, tak niet čo riešiť a podla toho zvuku čo s nadšením popisuješ to musí byť fajné! ;)

K priestoru - rozmery sú to úctyhodné. Tá podlaha "nehrá"? Chcelo by možno nejaký koberec nech je menej odrazov.

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Někde jsem zahlédnul, že jsi psal něco o Plzni. Pokud jsi tedy krajan, tak jsem rád, že existuje nějaká hifi komunita i tady u nás. Ať Ti to pěkně hraje a přináší spokojenost.

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Bohuzel ne, Praha-vychod... presto diky, jako vyraz ucty si dam vecer vychlazenou Plzen :-)

rotr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotr »

Tak Plzeň není zrovna má "krevní skupina", ale teď jsme měli malý bierfest a třeba takový Zvíkov 20 nebo Antoš 18 ze Slaného...... Ale k muzice, nejlépe večer - červené a krb.
PS : byl jsem příjemně překvapený změnou zvuku, kterou jsem dosáhnul nějakým koberečkem (2x 1.4m) z IKEA v místě 1. odrazu - podlaha dlažba.

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Ja vim ze koberecek by pomohl, ale to je zalezitost kde nemam veleni - takze to asi jeste chvili potrva, zeny a rychle rozhodnuti, to bohuzel (overeno empiricky) nejde dohromady ;-)

Odpovědět