Vintage
Re: Vintage
Máš to celé moc pěkné - vymazlené , přeji Ti hodně hodin poslechu , ten předzesilovač má určitě integrovaná step up trafa , máš to tedy zapojené přes ně ?
děkujeme za přáníciba píše:Máš to celé moc pěkné - vymazlené , přeji Ti hodně hodin poslechu , ten předzesilovač má určitě integrovaná step up trafa , máš to tedy zapojené přes ně ?

... ano jistě, plně využívám výhod set up trafa, tenhle Luxman je tím legendární

Aha , tak to je asi jiný poměr zesílení , očekával jsem 1:10 a pak 47Kohm zátěž , pokud se mýlím , prosím o osvětlení 

Petře,
krásné
,až pojedu kolem na chalupu na Mělník tak se musím stavit a poslechnout dospělý gramec.Už máš rozehrané bedny ?
Mirek
krásné

Mirek
Teď nevím zda jsem Tě správně pochopil, impedance se dá naštelovat na 50, 100 a 300 Ohmu pro MC přenosky, 47 Kohm je pak volba pro MM cartridgeciba píše:Aha , tak to je asi jiný poměr zesílení , očekával jsem 1:10 a pak 47Kohm zátěž , pokud se mýlím , prosím o osvětlení

No kurňa to musíš, jsi srdečné zvánPytel píše:Petře,
krásné,až pojedu kolem na chalupu na Mělník tak se musím stavit a poslechnout dospělý gramec.Už máš rozehrané bedny ?
Mirek

to ciba :
ano ten Luxman má integrované step up trafa. Ta impedance, která je uvedena u přepínačů na předním panelu, už nemá nic společného se zatěžovací impedancí sekundáru step up trafa. To už je přímo impedance, kterou uvádí výrobce přenosky jako "recommanded load impedance". Na tomhle Luxmanu je to poplatné době jeho vzniku a tak tam nelze nastavit méně než 100 ohmů (snad se nepletu) dnešní Ortofon by chtěli spíše 20 ohmů, ale ani 100 ohmů v případě step-up trafa Luxmanu, není problém. Hraje to lépe než všechny moderní phono preampy v ceně do 40 litrů. Dle mého názoru tomu nechybí mnoho ke kvalitě kombinace Ortofon Verto + Audio Research PH-5. Ale to je vždy polemické. Co je to nechybí tomu mnoho ? Pro někoho třeba propastný rozdíl
ano ten Luxman má integrované step up trafa. Ta impedance, která je uvedena u přepínačů na předním panelu, už nemá nic společného se zatěžovací impedancí sekundáru step up trafa. To už je přímo impedance, kterou uvádí výrobce přenosky jako "recommanded load impedance". Na tomhle Luxmanu je to poplatné době jeho vzniku a tak tam nelze nastavit méně než 100 ohmů (snad se nepletu) dnešní Ortofon by chtěli spíše 20 ohmů, ale ani 100 ohmů v případě step-up trafa Luxmanu, není problém. Hraje to lépe než všechny moderní phono preampy v ceně do 40 litrů. Dle mého názoru tomu nechybí mnoho ke kvalitě kombinace Ortofon Verto + Audio Research PH-5. Ale to je vždy polemické. Co je to nechybí tomu mnoho ? Pro někoho třeba propastný rozdíl

Díky Lubore za výklad , už tomu rozumím
, ohledně kvality toho Luxmanu Ti naprosto věřím . Koukám také , že to určitě nebude daleko od MB , rád bych se na to podíval zblízka .. 

Z MB je to do Neratovic co bys kamenem dohodil, tak klidně napiš a domluvíme se, každého rád uvítámciba píše:Díky Lubore za výklad , už tomu rozumím, ohledně kvality toho Luxmanu Ti naprosto věřím . Koukám také , že to určitě nebude daleko od MB , rád bych se na to podíval zblízka ..

Musím sa pridať - naozaj pekné fotky, pekná aparatúra a celé ti to krásne ladí.
Príjemný pohľad
Príjemný pohľad

- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Mas to opravdu moooc hezke. Mne se regalovky hodne zamlouvaji a nekdy i mene znamena vice. Jeste prosim nejake to foto tvych kytar, jestli je jeste mas.. Rad pokoukam. Diky
Skvělé Vitange !!!
Díky za fotky. Ano, gramofon je soliterem v tom překrásném interiéru !!!
Dovol, abych se zařadil k davu Tvého fan-klubu.
Vinyl a Vitange !
Díky za fotky. Ano, gramofon je soliterem v tom překrásném interiéru !!!
Dovol, abych se zařadil k davu Tvého fan-klubu.
Vinyl a Vitange !

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Renown:Renown píše:Já se do Tebe nechci navážet, ale to je prostě tady oblíbený trend - kritizovat něco, co jsem nikdy neslyšel.Renown píše:
to Mark Levinson :
tys někdy to phono slyšel ?
To Renown:
Ne, neslyšel. Jak jsem psal, je to jen úvaha, možná je to phono dostatečné. Vím, že sladit phono s přenoskou není tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát.
A mám dojem, že zrovna Ty a partička kolem Tebe je zrovna propagátorem této myšlenky (nekritizovat co neznám)
Tedy "ničiň jiným, co nechceš, aby činili tobě"
Taky nechci vyvolávat nějaké vášně, ale musím zdůraznit, že jsem nic nekritizoval. Byla to jen úvaha. Uznávám, že jsem to měl napsat jinak, třeba jsem se měl zeptat Vintageho jestli zkoušel i jiné phono než Luxmana a jak si vedlo? A to nemyslím nijak zle nebo ironicky. Sám píšeš, že to převálcuje phona do 40 tisíc a já Ti věřím, ale právě toto jsem měl na mysli, jestli by to nebylo lepší s např. Audio Research PH5 (PH7

Vintage to má opravdu pěkné, tenhle gramofon je už první liga a navíc je s phonem v Luxmanu spokojen, takže to respektuju.
To Vintage:
Omlouvám se za off topic ve tvém vlákně, myslel jsem to dobře a dle Tvé vtipné odpovědi soudím, že jsi to pochopil

P.S. Už tedy nebudu činit druhým to, co nechci, aby činili mně.
P.P.S. Ale dočkám se i já a partička kolem mne?
Audio Research PH-5 a taky PH-7 (ale to už jsme nad 150.000 Kč) nebo Edgar TP-305 to sice nepřehraje, ale dá se to dnes koupit za velmi příjemné peníze.
taky blahopřeju.
krásné bedny, krásné zesilovače.
co víc si přát?
krásné bedny, krásné zesilovače.
co víc si přát?
to Vintage:
opravdu velice pěkná sestava. Vypadá to skvěle.
A nějaký jiný phono zesilovač jsi zkoušel?
Třeba by tě to mohlo překvapit...
Ten vnější klamp mě také zajímá.
Třeba nám Mamut něco vyrobí, ne?
opravdu velice pěkná sestava. Vypadá to skvěle.
A nějaký jiný phono zesilovač jsi zkoušel?
Třeba by tě to mohlo překvapit...

Ten vnější klamp mě také zajímá.
Třeba nám Mamut něco vyrobí, ne?