jmenuji se Petr, ale říkají mi Vintage, ne snad kvuli hifi vintage technice, ale pro mou zálibu ve starých elektrických kytarách - jednu dobu jsem měl pěknou sbírku fenderů 60 a 70. let. Bydlím v Neratovicích, ale pracuji v Praze v hudebním časopise.
Třicet let stár, ženat s malým pidižvíkem Vincentem. Nikdy jsem nebyl blázen do značky Vincent - náhoda, manželce se to jméno líbilo a mě také. Pojmenovat kluka Luxman mi přišlo zlý

Do hifi mě uvedl litovelský gramofon Tesla NC-470, dostal jsem ho za vysvědčení někdy v 8. třídě. Zesílený polskou Unitrou a bedny nějaký DIY (vyráběl otec s kamarádem). Pak přišla jedna z prvním minivěží SONY a setkal jsem se s fenoménem CD.
Někdy v devadesátkách jsem pořídíl zesilovač SONY (nepamtuji si typ) a posléze staršího Luxmana L-190 a bedny Onkyo (uzavřený třípásma), gramofon zůstala Tesla, přibyl nějaký CDP Sony. Hrálo to myslím velmi slušně, IMHO lépe jak dnešní startovací základní sestavy od různých NADů, CA, Denonů atd...
Tady začala má láska ke značce Luxman... Časem jsem pořídil Tuner Luxman T02, ten mám do dneška a hraje fantasticky! Pokud stanice neprasí signál, tak to přehraje bezproblému CDP do 30 tisíc levou zadní. V tom mi vyhovuje Vltava!
V sestavě Tesla (časem vyměný z DD gramo Realistic), Luxman,CDP Sony, a bedny Onkyo jsem vydržel hodně dlouho, až ... než se pos... repráky, vydrolily se závěsy. Nejdřív, že pořídím jen nový repráky, ale pak jsem objevil diskuzní fóra a bylo zle

Nějakou dobu jsem se hledal, naštěstí tak nějak od začátku mi znělo v uších jak by to mělo hrát. Jsem muzikant s živou hudbou se setkávam podstatně furt, což mi pomohlo...
Nyní jsem se ustálil:
Gramofon Pro-Ject Xtension s přenoskou Ortofon Rondo Bronze, preamp Luxman C-02, konec Luxman M-02 a reprobedny Aurum Cantus V3M. Kabely VDH a reprokabel Supra Ply 3.4 biwiring. nyní mě čekají jen nějaký kosmetický upgradey:
V první řadě překablíkovat ramínko, lepší phono kabel, nějaký ty udělátka na gramofon... to asi bude zatím stačit
... no uvidíme teď nebude na hifi zas tak moc prostředků (malej)

reálný foto urobím co nejdříve, marodím teď se zube a počítám, že se začnu velmi rychle nudit