weiron

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: weiron

Příspěvek od Prospero »

Já vím. Částečně to bylo myšleno jako vtip.
Ale vážně. Antistatická je ta kapalina od Knosti taky. (Stejně jako i většina ostatních.)
Okki-Noki mám za sebou taky a v porovnání cena (včetně nových obalů) / výkon zatím plastiková vana "Disco Antistat" vede nejmíň o kolo...😉
Je to sice opravdu trochu fuška, vyprat více desek naráz, ale jak se říká: Kdo nepracuje, ať nejí!! Nebo spíš neposlouchá!!! 🤭

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak už zase peru *hura*
Tentokrát jsem zvolil jiné čerpadlo. To mě mohlo taky napadnout když origo poprvé vydrželo jen 2 roky. Tak o co bude to samé lepší. Teď jsem zvolil "kalové" čerpadlo Comet Elegant. Bylo jej potřeba trochu upravit. Musel jsem ho trochu zkrátit tam kde z něj vychází kabel. Jinak pasuje super. Čerpá trochu pomaleji než to původní. Nádobka se naplní po přepad asi o 10s později po roztočení kartáčů. Což nevadí. Hlučnost je taky podobná.
Třeba to příště někomu pomůže. Konec hlášení.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

U mě další drobná změna. Cd přehrávač Denon dcd 800ne nahradil Marantz sa15s2. Zatím jsem ze zvuku opravdu nadšený. Je to po všech přehrávačích co jsem měl úplně jinak posazený zvuk. Ten je velmi klidný, trochu teplí a se slušným detailem. Hlavně zaměřeným na střední pásmo kde je vše tak krásně zaostřeno a separováno od sebe. Dá se použít i jako převodník k mému Ifi Zen blue v2. I zde to hraje mnohem lépe. Původně jsem měl z toho obavu když ležel tak dlouho na bazaru a nikdo ho nechtěl. A dále jaké kvality budou ty staré převodníky CS4398. A výsledek je opravdu super. Už od pohledu je to opravdový made in japan. To zpracování je opravdu nádhera.
Obrázek
Pod cd i E-213 jsou Audio Exklusive dcd

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Krásný stroj, gratuluji *2thumbsup*

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Děkuji.
Již jsem objevil i nějaké mouchy. Ovladače se mezi sebou hádají. Když přepínám vstupy na Fejsu tak to přepíná i skladby na Marantzi. Naopak se nic neděje. Nechápu, s tímto jsem se ještě nesetkal. Naštěstí ovládání hlasitosti nic nedělá.

Jako další novinku tu mám na test tento kablík:
Obrázek

https://www.accuphase.com/model/sr_cable.html

Je to multi-hybridní kabel se 4 druhy drátu v jednom. Testuji ho k cd místo Silverstreaku. Který je pro mě opravdová reference. Již jsem proti němu testoval i dražší kabely a vždy zůstal. Accuphase je nový a musí se rozehrát. Dnes jsem s ním hrál několik hodin a že by byl výrazně lepší říct nemohu. Dám mu tedy ještě čas.
Asi zde není nikdo kdo jej má? A jak dlouho trvá aby se rozehrál?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Neměl jsi někdy na test nějaký "gramofonový" RCA kabel? Zapojen k CD.
Něco jako
https://www.avcenter.cz/Gramofonovy-kab ... -d4573.htm

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Bohužel to jsem nezkoušel. Měl jsem pouze Oehlbach který měl rca na obou stranách. A ten hrál slušně ale mezi step up trafem a phono předzesilovačem. Ty Pro-ject jsem zkoušel všechny 3 ke gramofonu (s 5P konektorem). A dobrý je pouze ten stříbrný SI.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Tak po delší době u mě proběhlo několik novinek. Kabel Accuphase nakonec zůstal. Nemá sice tolik detailů ve výškách jako Kimber ale zvuk posune k mohutnějšímu a barevnějšímu zvuku který mi příde více reálný ve společnosti s SA-15S2.
Dále jsem konečně sehnal druhé rameno na gramofon. A to Pro-ject S-shape 9". Dnes jsem jej namontoval na gramofon. No bylo to mnohem horší než jsem čekal. Prvně jsem ho musel předělat na 5P konektor. A to pájet tolik drobných kabelů bylo vážně za trest. Obdivuji toho kdo to dělá každý den v práci. Dále jsem musel dořešit uzemnění s ložiskem. Jako phono mám objednaný Pro-ject phono box DS3 a XLR kabely (P-J CC). Takže konečně vyzkouším celou větev vést v symetrice až do zesilovače. Na závěr tu bude více méně nastálo některá Grado přenoska. A to buď Master3 nebo Sonáta3. Stále se nemohu rozhodnout do které jít. Toť zatím asi vše. Hudbě zdar!
Pár prvních momentek:
Obrázek
Obrázek

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Laický dotaz: to umístění motorku zadní přenosce po elektrické stránce "nevadí", když je nasazena na začátku desky?

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Když jsem gramofon navrhoval tak jsem chtěl motor umístit k levé přední noze. Dále jsem chtěl mít 2 ramena a ještě to, aby motor stál samostatně. Takto by musel být ještě o cca 10cm širší. I teď je to macek, má šířku 55cm. A o tolik větší gramec jsem prostě nechtěl. Na trhu je vícero gramofonů co to mají zrovna takto. A to jsou i statisícové kousky. Nebo například DD gramofony mají motor hned u přenosky a pro většinu to není problém. Největší problém bývá právě u nestíněných přenosek Grado. Na hlavním rameni žádný problém není tak doufám že nebude ani na S-shapu. To se ale ukáže až ji tam opravdu nasadím.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ok, jen me to tuklo do oci. Nektere prenosky jsou velmi citlive.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Opět přidám pár postřehů po testování novinek.

Pro-ject S-shape:
Opticky je to moc pěkné rameno s dobrým zpracováním. Ovšem už při prvním seznámení jsem hned zjistil že kvalita zpracování prostě není jako na Signature. Jako největší slabinu u něj vidím zvolená ložiska. Jdou velmi lehce. Ale není to jako na karbonovém evu. Tam jde pohyb opravdu lehčeji. Jinak jsem ho chtěl pro snad nejlepší řešení nastavení antiskatingu. Toto se dá pěkně nastavovat, kdy a jakou vahou má začít. A hlavně je pohyb závaží na ose plynulí. Takže si ho mohu přesně doladit podle měřící desky. A nakonec pro mne velké plus za vyměnitelný headshell. Když rád testuji přenosky.

Pro-ject Phono Box DS3:
Tento předzesilovač jsem koupil naslepo. Protože jsem potřeboval k přenoskám Grado 1mV zisk 56db při 47kOhmu. Což je jaksi problém a mnoho jich na trhu není. Dále mne lákalo vyzkoušet symetrické propojení. A to je na tomto předzesilovači to nejlepší. Opravdu musím uznat že je to velké vylepšení. Takto tiché phono v podobné ceně určitě není. Je snad i o trochu tišší než Accuphase AD-50. Je to tak výrazné že slovo šum v pozadí již neřeknete. Zůstane jen praskot od mechanického poškození. Když ho však porovnám zvukem tak se již vracíme do jeho cenové kategorie. Je to takový obyčejný trochu měkčí zvuk s průměrnými detaily a dobrou dynamikou. Vhodný tak pro přenosky do 30tkč.

Pro-ject connect IT/DS XLR:
V příspěvku výše jsem tyto kabely pomluvil. Měl jsem je v provedení 5P-RCA a testoval sem je na minulém phonu Graham Slee Era Gold V. Tam se mi v porovnání s dalšími kusy moc nelíbily. Zvukem byly bez detailu a měly takový tenký zvuk. Zde to ovšem funguje celkem dobře. A po několika hodinách jsem nenašel nic co by mi vadilo. Zřejmě to mají ke svojí elektronice doladěno. Původně jsem je vzal jako "provizorní" ale je možné že již zůstanou.

A na závěr přidám takovou školáckou chybu s tv. Je mi známo že televize u sterea nemá co dělat. Ale zde jsem ji měl ještě z dob kdy jsem provozoval kino. I tak jsem ji zavěsil ke stropu a dal jsem ji co nejvýše s myšlenkou že to pomůže. Spodní okraj televize byl 95cm od země. A bedny na betonových podstavcích jsou vysoké 110cm. Takže se jakoby překrývaly 15cm. Nedávno se mi televize pokazila takže jsem ji dal pryč. Náhle jsem při poslechu zjistil že přibylo mnoho středů a výšek. A ještě se mi znatelně rozšířila scéna přede mnou. Takže když jsem šel dávat novou tv hned jsem vytáhl mikrofon a šel nastavovat. Rozdíl byl +5db 200-20.000hz bez televize. Což je opravdu velmi mnoho. Novou tv jsem zvedl o těch 15cm a nyní je zároveň s horním okrajem beden. Zvuk zůstal téměř stejný, hlavně podle měření. Dále jsem musel znovu nastavovat sub. Ten byl úplně rozhozen. Potřeboval přidat v celém pásmu 5db a ještě doladit přes dsp. Jako další bonus se mi opravdu znatelně spravil dozvuk. Teď jsem opravdu nadšený. Proto doporučuji každému kdo má telku mezi bednama vyzkoušet poslech bez ní! Fakt je do strašné dusítko zvuku. Přidám něco pro měřáky:
Obrázek
Obrázek

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Pěkné čtení weiron, díky.
Jinak s tebou musím souhlasit, TV mezi repro je opravdu slyšet. Bohužel moc řešení, když chceš zároveň i koukat na obraz není. Vyřešit to lze vlastně asi jen projektorem a nebo pak nějakým přehozem a při poslechu TV zakrýt.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Možno som hluchý, ale ja som žiadny rozdiel s TV, bez TV a zo zakrytou TV nepočul. Ale nemám celkom ideálnu akustiku, tak je možné že v inak usporiadanom priestore to môže mať vplyv.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

telka mezi bednami u mně. :-)
post240248.html#p240248

Odpovědět