Svatováclavský hudební festival 2009

Kam se chystáte na živý poslech
humpf
Kontaktovat uživatele:

Re: Svatováclavský hudební festival 2009

Příspěvek od humpf »

mesires píše:humpf: ten cas na vyber a koupi jeste nenastal. Az na to prijde, tak zkusim poslechnout vice interpretaci a asi se budu drzet tvych doporuceni (+ si asi jeste proctu recenze). Prozatim pro me vzdy platilo, ze preferuji mensi / komornejsi obsazeni, ale konkretni provedeni me muze presvedcit o opaku.

Byl jsi na nejakych dalsich koncertech?

Obvykle taky dám přednost komornějšímu provedení - ale bylo by mi líto si tím zavřít jiné možnosti. Navíc zrovna Stvoření měla být původně opravdu velkolepá záležitost. Tj. nevymlouvám Gardinera, spíš je přimlouvám za to zkoušet toho vždycky (třeba postupně) víc. Ale to platí asi skoro vždycky.

Jinak, Garidner vycházel překvapivě nejlíp z obchodů, na které jsem se díval, na audio3 (asi 230,-)

Nemá nejspíš cenu, abych sem psal své dojmy o každém koncertu. Zatímco nahrávky Haydnova Stvoření by snad někoho zajímat mohly. Stejně jsme nejraději, když si můžu něco přečíst - píšu spíš, protože doufám, že se občas ozvou taky ostatní, mj. zkušenější, vzdělanější... Myslel jsem si, že na ten festivla půjde víc lidí z fóra. Obzvlášť, když se na něj upzorní. A ono houby.

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

humpf: tak ja uz radsi mlcim, a budu cekat, az se nekdo zkusenejsi ozve (treba ty ;) ), protoze jinak tady ctes jenom moje plky.

Zajimavy fakt: kolikrat se tady lidi hadaji o hudbe a nadavaji si? Proc to ty nadavky, urazky atd. ctu v technickych tematech?

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

mesires píše:humpf: tak ja uz radsi mlcim, a budu cekat, az se nekdo zkusenejsi ozve (treba ty ;) ), protoze jinak tady ctes jenom moje plky.

Zajimavy fakt: kolikrat se tady lidi hadaji o hudbe a nadavaji si? Proc to ty nadavky, urazky atd. ctu v technickych tematech?

Jen se neboj, o muzice by se šlo taky hádat. :lol: Třeba na to dojde - asi se musíme víc snažit. *2thumbsup*

humpf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od humpf »

Na celém festivalu nejvíc pobavilo úvodní slovo biskupky Šilerové před Talichovým kvartetem, která nabitému kostelu exaltovaně sdělila, že dneska na vážnou hudbu lidi moc nechodí. Musí mít opravdu smůlu - osobně obvykle nevídám prázdné sály (stejně jako na koncertech nevídám paní biskupku).

A na Vzkříšení potěšila Kateřina Kněžíková.

Odpovědět