Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?

Příspěvek od Bazi 36 »

Ono totiz neni nic (ani ten flac) odfláknuté. 44,1/16 je běžná cd kvalita a to me odflakle neprijde.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Souhlas je to CD kvalita a pokud je to rip z CD, tak lepší stejně nedostaneš.

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

... netušil jsem, mea culpa.
A doplnění ze Supraphononline:
"tituly ve formátu FLAC nejsou nabízeny v lepší kvalitě jak 16 bit/44,1 kHz. U titulů ve Hi-Res je uvedeno v jaké kvalitě je nahrávka k dispozici. Kvality můžou být např. formát: WAV 24 bit / 192 kHz, formát: WAV 24 bit / 96 kHz."

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Hmm. Jsem si ani nevšimnul, že HiRes není ve FLACu ?!?

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

Nepoznám z uvedené formulace, zda se jedná o ironii, či ne - ale předpokládám, že spíše ano...
Spadnul jsem do problematiky datových formátů poněkud necíleně, nečekaně, nechtěně... vlastně jen proto ,že jsem potřeboval "jiný DVD přehrávač, abych se zbavil problémů s obrazem při SCART připojení".

A najednou mám doma něco (SONY UHP-H1B, nový, za přijatelnou cenu, žádná Čína, špička z Malajsie :)), co umí mnohem více, než jsem sháněl a tak toho zkouším využít...

CD a DVD samozřejmě doma máme, na "testování" (=průzkum bojem) objednáno několik BD, první SACD a ještě se peru s těmi daty ... za roky poslouchání z PC mám řadu souborů s muzikou, většinou mp3, ale i nějaké FLAC. A protože jsem se tím nikdy nijak detailně nezabýval, opravdu pro mne i FLAC je (byl) HiRes. ... no až nyní , dodatečně, jsem zjistil, že je to tu mj. rozebráno ve vláknu o Supraphononline (i na webu to mají v nápovědách vysvětleno). Cvičmo jsem zakoupil několik HiRes - hraje to pěkně, jen nejsem ještě úplně přesvěčen o tom, že bych to ve slepých testech rozlišil od FLAC, CD... a vyděsila mne velikost souborů. Bumbrlíčci mi flashky zacpali velmi rychle. (a naokraj... ceny HiRes souborů mi nepřipadá nějak lidumilná... třeba "noví" Doors.... nelákavé)

Takže další... asi obdobně hloupý (ale ve foru jsem tu odpověď nenašel, neboť se asi neumím "správně zeptat") ... dotaz:
Externí hardisk by jako efektivnější úložiště dat byl řešením? (lze jej připojit přes USB, konektor A, z PC si nic připojovat nechci, neboť je o patro jinde). Jak vyberu správný "tichý a spolehlivý"?
Online přehrávání z webu zatím (?) neuvažuji (mj. kvalita internetového připojení... možná se to časem zlepší).

pospic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospic »

Obecně: WAV - bezztrátový, nekomprimovaný, proto velké soubory, FLAC ale taky třeba ALAC - bezztrátový komprimovaný kodek, ale pořád může být Hi-res. Pokud chcete ušetřit místo, použijte pro překonvertování třeba program FLAC frontend, zůstane vám Hi-res, ale menší velikost. Myslím, že tam rozdíl v kvalitě nebude. Alespoň já ho nezachytil na velmi slušném vybavení (sluchátka Sennheiser HD 800, slucháč Graham Slee Ultra Linear, Dac bateriový Ciunas, i velkou aparaturu mám slušnou, takový high-end pro chudší (CA řada 851, repro SF Venere 2, SACD/CD/DAC Marantz). Možná ale, že mé padesátnické uši na víc nestačí. Když se vám to nebude pozdávat a originální wavy smažete, můžete si je stáhnout znovu zdarma, zůstávají ve vaší knihovně supraphononline (alespoň myslím, že to tak ještě funguje). Jako externí USB HD doporučuji Seagate Backup Plus, mám verzi 5TB, velmi tichý, rychlý, zhruba dvouletá zkušenost bez problémů.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

jaky HDD ? jednoznacne NAS server

pospic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospic »

Trpím asi předsudkem, že přes dráty je to kvalitnější, pokud nemyslíte ethernet. Každému se nechce síťovat. A možná s externím HDD to vyjde levněji (nepočítáme-li laptop/PC). A mimochodem NAS server nepotřebuje HDD?

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

aha ... tak to prosim udelej jak budes chtit

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Sony UHP-H1 umí streamovat ze zařízení DLNA připojených ve stejné síti (je jedno, jestli po drátě nebo wifi). To znamená, že pokud je Sony v jedné síti s PC, dokáže si jej zobrazit jako externí zařízení a spustit jak hudbu, tak filmy nebo fotky. Další možností, pokud nechceš zapínat PC kvůli hudby, je externí síťové úložiště - NAS. V podstatě je to opět externí pevný disk, ale není přímo připojený do Sony, ale opět jen do sítě, kde ho můžou sdílet všechna připojená zařízení (PC, TV, Sony...). Podle mě je to mnohem praktičtější než pevný disk zapojený do USB.
Síťové služby typu Spotify jsou docela návykové, kvůli obrovskému množství všemožné hudby okamžitě k dispozici. Podle mě je kvalita dostatečná a Sony UHP-H1 ji ještě dokáže "vylepšit" zpětnou rekonstrukcí ztrátových komprimovaných formátů (něco jako upsampling u obrazu z 1080p na 4K).

pospic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pospic »

Já domácí síť (Wifi) nezavrhuji. Sám ji používám hlavně ve videořetězci. Ethernetový kabel je pro mě, který má PC s mnoha HDD v jiné místnosti než audio a video aparaturu, trochu problém, vrtat ve starém domě silné zdi, dát kabel pod koberec, mezi dveře? A NAS pro řekněme 4 HDD (mám i víc) vedle aparatury by asi byl pěkně hlučný (myslím ty HDD) a drahý. Je pravda, že když chci síťovat musím zapnout PC. Síť tak používám pro přenos videosouborů do přehrávače Oppo 101 a někdy si takhle pouštím i hudbu jako kulisu. Pro soustředěný poslech však preferuji externí USB HDD-laptop s možnostmi rozhraní softwarového přehrávače-DAC. Ona ta síť, hlavně Wifi, má svoje mouchy, třeba video s nejvyšším bitratem se vám seká, i když máte router s nejnovějšími standardy. No a teď ke všemu po mnoha letech bezproblémového chodu, Oppo hlásí log in error při vstupu do sítě. Zadávám heslo, uživatelské jméno a nic nepomáhá. Přitom jsem nic neměnil ani v PC, ani v přehrávači. Zajímavé je, že do některých sdílených složek se dostanu, do jiných ne, další den je to zase jinak.

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

Dostal jsem v této věci i jednu SZ, ale "má zakázáno přijímání soukromých zpráv", takže odpovídám zde:

Ahoj,
díky za informace.
U mého BD přehrávače je USB s upozorněním "nepoužívat k nabíjení" - čili je asi vysloveně třeba něco "samostatně živeného", ale zatím si asi opatřím větší USB flash disk (128 nebo 256 GB), ono to chvíli bude trvat, než to nakrmím - a mezitím se rozkoukám, co dál, pokud vůbec, tím směrem...
Ad Doors - na ten HiRes opravdu kašlu - koupím si 6-CD v papíru za 550 a ke 4 LP, která už máme, to od nich bude konečná (ta sada SACD bude určitě kvalitnější, ale za ty peníze mi to nestojí).

Jirka

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

V pracovni, kde som používal BR prehrávač LG UP970 ako univerálny prehrávač pripojený optikou k digitálnemu zosilňovaču S.M.S.L. A8 s integrovaným Hi-Res prevodníkom som včera pripojil BR Sony UBP-X800, tentokrát cez coaxial (optiku a RCA cinche má až model Sony UBP-X1000ES) a bol som príjemne zaskočený výrazne vyššou kvalitou zvuku. Myslel som si, že je to jedno ako a z čoho privediem digitálny signál do DACu zosilňovača, ale veľmi som sa mýlil.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Každá koruna vložená do tohoto koníčku má svůj význam. Zejména v těch nižších cenovkách jsou to skoky. Co teprve až to bude třeba https://www.pioneer-audiovisual.eu/eu/p ... /udp-lx800 . Prohlížel jsem ho na výstavě, moc pěkný strojek.

Cormack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cormack »

Kristen píše:
07 lis 2018 21:10
K Panasonic plazmě si kup Panasonic přehrávač. Již model DP UB300 (180EUR) při soukromých testech obrazově předčil OPPO 205 I 203 . Poměr VÝKON/CENA je např. u UB820 (400 EUR) excelentní. Jediný smutek je plastové dálkové ovládání. Designový skvost je pak UB9000, který má i dálku krásnou (1000 EUR). Zapůjči si nějaký z posledních modelů a vyzkoušej. Starý přehrávač bych neopravoval. Pokrok nezastavíš :) ...
"Již model DP UB300 (180EUR) při soukromých testech obrazově předčil OPPO 205 I 203 ."

To jako vážně???

Mám doma 105 a 203 a lepší obraz jsem snad neviděl, zejména když si člověk pohraje s nastavením. Nemám tedy plazmu, ale 4K Panasonic 146 cm uhlopříčku..........

Odpovědět