Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
kite19
Kontaktovat uživatele:

Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?

Příspěvek od kite19 »

Rozhodol som sa zaobstarať si nový BDP a riešim, čo za rozumné peniaze kúpiť.
Súčasný BDP PIONEER LX 52, začína štrajkovať, občas vyhodí hlášku unkowndisc, jednoducho nenačíta. DVD v pohode a tiež niektoré BRD.
Pozeral som po Pioneer LX 58 a LX 88, ale predaj, že vraj skončil. Ide mi čisto o pozeranie filmov, žiadna hudba, hľadám niečo v dobrej kvalite a rozumnej cene.
Inak ma zaujíma aj ten problém s načítaním, rozobral som, vyčistil, namazal, nepomohlo. Ktovie čo mu je:)
Mám plazmu Panasonic- ten ich top, čiže 4K a podobne ma nejak netrápi. Uvažujem aj o kúpe mechaniky do tej 52, stojí cca 180 eúr. Môže mi nový prehrávač za cca 1500-1800 eur priniesť kvalitatívne výrazný obrazový posun, v porovnaní so súčasným prehrávačom pokiaľ v ňom vymením tú mechaniku?
Plazmu Panasonic si nechám, kým ten obrazový posun nebude nejako vyrazný, pustil som si Black Hawk Down brd, mám nejaké zvláštne vydanie, bez dabingu len titulky, ale obrazovo je to referencia, ja osobne som na žiadnom LCD a spol. lepší obraz nevidel. Zvláštne je, že konkrétne tento disk načíta bleskovo a následne zoberie aj iné BR disky.

Ospravedlňujem sa všetkým ozajstným hifistom za túto tému :D

Kristen
Kontaktovat uživatele:

Re: Aký Blue Ray prehrávač kúpiť?

Příspěvek od Kristen »

K Panasonic plazmě si kup Panasonic přehrávač. Již model DP UB300 (180EUR) při soukromých testech obrazově předčil OPPO 205 I 203 . Poměr VÝKON/CENA je např. u UB820 (400 EUR) excelentní. Jediný smutek je plastové dálkové ovládání. Designový skvost je pak UB9000, který má i dálku krásnou (1000 EUR). Zapůjči si nějaký z posledních modelů a vyzkoušej. Starý přehrávač bych neopravoval. Pokrok nezastavíš :) ...

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Souhlas. Mám Panas TV + Panas BR nejvyšší model své doby a naprostá spokojenost. Dálku od přehrávače mám v šuplíku a jedu jen přes TV ovladač.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No já jsem myslel, že dobré přehrávače na cenovce 1000 Eur teprve začínají. Že by nová generace přehrávačů měla o tolik lepší poměr výkon/cena? No je to možné, coby ne.
Důležité je taky co budeš na přehrávači pouštět. Některé stroje dokáží výtečně zobrazit BD, ale s SD rozlišením už je to mnohem horší. A člověk se kouká i na spoustu starších věcí, které jsou v avi nebo na DVD, že?
Určitě bych do hledáčku zařadil i CXU. Už kvůli skvělým komunikačním schopnostem s externím HDD, českými titulky, rychlosti, kvalitě analogového výstupu a v neposlední řadě i obrazu. Mám ještě Primare BD32, tam je sice obraz z BD lepší, ale cena už úplně jinde.

irotam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od irotam »

Taky pokukuji po nové mašince a mám v merku Pioneer UDP LX500-800. Ceny v tvém rozptylu a já čekám na nějaké uživatelské recenze.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ja v podstate tiež čakám na tie recenzie, trošku sa bojím toho onkya, niekde sa spomínalo spojenie s Pioneer, ale na druhej strane spojenie Pioneer-Panasonic fungovalo dobre, znížili sa ceny. Osobne mám rád tieto overené staré firmy, tie naozaj aj niečo posunú a vyvinú. V tomto neuznávam ten high end :D pretože keď príde niečo naozaj nové, prelomové, vždy to je len Pioneer, Sony, Panasonic... Celkom ma zaujal ten Panasonic za 1000 je to akurát čo potrebujem. Ďakujem za nasmerovanie, trošku to popreverujem. V týchto prípadoch ma zaujíma aj následná softwarová podpora, u tých zavedených firiem je to v pohode, môj názor.

merfas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od merfas »

Ahoj, taky jsem kdysi šel do Panasonicu, byla to tehdy novinka s dobrými recenzemi, byl to model BDT700 a nahradil mi moje staré OPPO. No obrazově i zvukově super kvalita, ale jen tak něco mi nepřehrál, jedu hlavně věci stažené na serveru a byl velice vybíravý ohledně formátů. Teď mám zase OPPO 105D a to přehraje všechno co do něj pošlu. Doporučuji pokud to půjde tak vyzkoušet.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

To je přesně to o čem jsem psal. Oppo i CXU běží v podstatě na stejném firmwaru a po řádném upgrade přehrají všecko včetně jakýchkoli titulků. S tím má spousta jiných přehrávačů problémy. A mám pocit, že zrovna Panasonic není v tomto ohledu bezchybný (někde jsem to tuším četl v recenzích). Takže určitě vyzkoušet.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ďakujem za nasmerovanie. Od kedy som vymenil Bratislavu za vidiek, mám všetko trochu z ruky, bude mi trochu trvať kým si to obzriem niekde v štúdiu.
Vrátim sa ešte k poruche tej mechaniky. Dnes som zistil, že ak prehrám CD alebo DVD, ktoré načítava bez problémov, následne prehrá aj akýkoľvek BRD. Akoby po zahriaťí prístroja fungovala lepšie - už verím aj na zahorenie mechaniky :D Skúsim sa na ňu ešte raz pozrieť, stále si myslím, že je to len nejaká banalita.
Keď kúpim niečo dobré, tak sa pochválim.

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

Doma mám pár mesiascov LG UP970, prehrá všetko, som s ním spokojný.
https://www.andreashop.sk/lg-up970?utm_ ... tm_heureka
https://www.whathifi.com/lg/up970/review

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Oppo nebrat. Výroba skončila a servis byl v Česku vždy dost problematický.

Osobně bych při výběru oddělil přehrávání disků od přehrávání ze serveru/HDD/USB/atd. Pro přehrávání kotoučů je slušných přehrávačů na trhu dost a dost, stačí sladit požadavky na formáty (CD/DVD-A/SACD/DVD/BD) a kvalitu s peněženkou.

Na soubory pak medialplayer, co přehraje BD ISO, čili zrcadlené blu-ray disky, například Popcorn.

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

Nasadili jste mi brouka do hlavy.
Uvažuji o koupi BD Panasonic DMP-UB310EGK. k TV Panasnonic TX-42C10YS (máme).
Leč zapojení? BD nemá zvuk ven přes cinche (do zesilovače). poize HDMI nebo DAC nemám. Takže HDMI kabel do TV a přes audiocinche zz TV do zesilovače? Kvalita zvuku neutrpí?
Nebo jizapojit jinak?
Nebo jiný BD?
(přehrávání DVD a BD filmů, asi i Flac a CD - bude-li zvuk lepší než ze stávajícího CD přehrávače)
Dík

Odar

Příspěvek od Odar »

U vacsiny TV to nefunguje tak, ze potiahnes digi signal do TV (cize tam pichnes HDMI, alebo TOSLINK z BD prehravaca) a interne to premrvi DACom v TV a posle do analogoveho vystupu. U 99 % TV to vie poslat iba priamo do reproduktorov v TV a sluchadloveho vystupu. Takze na toto bacha - v prvom rade otvorit manual k TV a pozriet, ci je vobec mozne to takto zapojit. Ak by to aj islo - co sa tyka kvality zvuku, si v tom momente odkazany na kvalitu DAC v TV, ktory nebude nic moc.

Kupovat v dnesnej dobe BD prehravac je ako keby si kupoval kazetovy magnetofom a presviedcal sam seba, ze je to spravna cesta. Kup si nejaku slusnu multimedialnu skatulu a hotovo. Na plackozrutov sa vykasli. Pripadne daj medzi to slusny DAC. Vzdy to bude lepsie riesenie, ako pouzivat DAC v TV. Ak ti teda ide o kvalitu.

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaM »

K čemu má tedy audio 192 kHZ, když jej musí dešifrovat až další krabička?

Odar

Příspěvek od Odar »

Neviem k comu. Mozno aby sa to lepsie predavalo. Ako som napisal - pre teba je najdolezitejsia informacia, ci vie TV z digitalneho vstupu previest signal na analogovy vystup. To si zisti, ako prve. Alebo ked sa ti to nechce zistovat, tak si BD prehravac kup a skus. Ked to nepojde, budes riesit dalej (BD vies do 2 tyzdnov vratit bez udania dovodu, ak kupujes cez EShop).

Odpovědět